Home + Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 2)

Wij gaan verhuizen! Het verkoopproces van ons huis (deel 2)

Deel 1 van het verkoopproces van ons huis liep niet zo lekker af. Ik typ deze intro op die bewuste avond en heb nog geen idee wat de komende periode ons gaat brengen. Het helpt overigens wel om af en toe ’s avonds dit dagboek bij te werken en een stukje van mij af te schrijven. We hebben zorgen en tegelijkertijd vertrouwen we erop dat het goed komt. Het moet gewoon goed komen. We hebben een knoop doorgehakt en willen nu zo graag door. Op naar een nieuw hoofdstuk, we gaan ervoor!

Dinsdag 22 september 2020

Hoppa, ons huis staat opnieuw op Funda voor een vraagprijs waar we een beter gevoel bij hebben. We hopen natuurlijk op een hoop nieuwe bezichtigingen en echt serieuze mensen.

Woensdag 23 september 2020

Vandaag belt de makelaar, er staan inmiddels weer zeven bezichtigingen gepland. Dat is een mooie start. Ook worden we gebeld over ons nieuwe huis. Deze kan niet worden opgeleverd op 2 oktober aanstaande omdat de warmtepomp nog niet naar behoren werkt. Dat is enerzijds een tegenvaller, maar aan de andere kant scheelt het ook een paar weken dubbele lasten. We denken maar dat het zo heeft moeten zijn. De sleuteloverdracht wordt nu gepland op 23 oktober. Laten we hopen dat alles dan gemaakt is.

’s Avonds kijk ik op Funda en ik zie dat er weer een huis te koop staat in de straat. Ik baal ervan, want we hadden gehoopt wij nu het enige huis zouden zijn. Ik begrijp het, want de woningen zijn niet groot en mensen groeien eruit, maar ik vind het wel rot. Het is een leuk huis. Duurder, maar serieuze concurrentie.

Vrijdag 25 september 2020

Vandaag zijn er drie kijkers geweest. De makelaar heeft een goede indruk van deze kijkers, maar dat heb ik vaker gehoord. Je weet immers nooit wat kijkers echt denken. Maar goed, het waren er toch weer drie en wie weet zit de koper er wel bij. We blijven positief!

Ongeveer een half uur nadat de makelaar belde, belt ze terug. Ik hoop natuurlijk al op een bod, maar het gaat om iets heel anders haha.

Het AD heeft haar gebeld en zij hebben ons huis gezien op Funda. Voor een rubriek in het AD willen ze een interview met ons, bij ons thuis en met foto’s!

De makelaar vraagt of we dat überhaupt willen en of zij onze gegevens door mag geven. Tuurlijk mag dat! Het is extra publiciteit en geeft ons de kans de geschiedenis van het huis te vertellen. Even later belt de journalist al op en maken we een afspraak voor komende dinsdag. Zelf check ik ’s avonds even de krant zodat ik de rubriek kan zien en het is blijkt een behoorlijke rubriek te zijn, we zijn benieuwd!

Zaterdag 26 september 2020

Ook vandaag komen er kijkers. Omdat onze eigen makelaar vrij is, wordt zij vervangen door haar collega. Iets na 12:30 uur belt hij op en hij vertelt dat dit jonge stel heel erg positief was. Ze waren vooral erg onder de indruk van de tuin. De makelaar hoopt zelfs dat zij een bod gaan doen. Positief nieuws, maar ik ben nog wat sceptisch. Maar goed, het is in ieder geval goed nieuws en laten we het hopen!

Omdat we weg moesten zijn we naar de IKEA gereden om wat meer informatie in te winnen over de vloer die we hebben uitgezocht en de ondervloer. De ondervloer moet namelijk geschikt zijn voor vloerverwarming. We worden er goed geholpen dus ook dit kunnen we afvinken.

Maandag 28 september 2020

Ik krijg een telefoontje van de makelaar met wie we altijd samenwerkten toen we ons appartement verhuurden en hebben verkocht. Zij zagen dat ons huis te koop staat en vragen zich af waarom we niet voor hen hebben gekozen. We hebben een goed gesprek en ik vraag mij stiekem toch af of we geen andere keuze hadden moeten maken, maar op dit moment gaan mijn gedachten alle kanten op. Oh ja, dat andere huis dat nu te koop staat in de straat (zie woensdag 23 september) staat bij hen te koop.

Er zijn vandaag nog drie kijkers geweest en de makelaar belt even na 17:00 uur. Ook over deze kijkers is ze positief al was er één stel dat niet zoveel losliet. Je weet dus niet wat ze ervan vinden. Ik merk dat ik een beetje laconiek begin te worden. We wachten het wel af.

Verder is er ook goed nieuws: we krijgen de definitieve uitnodiging van de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis!

Dinsdag 29 september 2020

Vandaag krijgen we bezoek van AD Groene Hart. Ik geef een interview en vertel over de geschiedenis van ons huis en waarom we gaan verhuizen. De fotograaf kent nog oude bewoners van dit huis en weet nog wat leuke feitjes over ons huis te vertellen. We vinden het fijn dat we de nu de kans krijgen meer te vertellen over de geschiedenis van het huis en dat we zo van het huis houden. Het artikel komt volgende week vrijdag in de krant…

Vrijdag 2 oktober 2020

We krijgen een update van de makelaar. Ze heeft de kijkers die eind vorige week/begin deze week zijn geweest, maar ze heeft niet het idee dat iemand een bod gaat doen. Niet omdat ze het huis niet nooit vinden of omdat het tegenvalt, maar voor de één is de trap te steil, voor de ander is het toch net te klein en weer een ander is de koper geworden van een andere woning. Het is feedback waar we niet zoveel mee kunnen, omdat we hier niets aan kunnen doen. De reacties zijn allemaal positief, maar de makelaar geeft aan dat de markt momenteel ook grillig is, grotendeels vanwege Corona en het feit dat het economisch misschien wat onzeker gaat worden.

Toch is er één jong stel dat zegt dat hun aankoopmakelaar een bod gaat doen. We hebben dit vaker gehoord, dus zijn wat sceptisch. ‘Eerst zien, dan geloven’, is nu ons motto.

Ook zijn er kijkers die hebben gebeld naar het kantoor van de makelaar en hebben gevraagd wanneer de deadline is om te bieden en we krijgen in de avond meer goed nieuws. Er lijkt toch behoorlijk wat animo te zijn! Dat betekent weer een deadline om te bieden welke is bepaald op maandag 5 oktober om 12.00 uur.

Zondag 4 oktober 2020

Vandaag nemen we weer een kijkje bij het nieuwe huis. Wat hebben we er zin in! De ruimte, het licht, alles nieuw, maar bovenal voelt het goed. We kijken we hiernaar uit!

Maandag 5 oktober 2020

Vandaag is de dag van de deadline. Ik merk dat ik niet eens meer zenuwachtig ben. Ik voel eigenlijk helemaal niets. Wel ben ik heel erg moe. Het liefst zou ik mijn telefoon uitzetten en in mijn bed duiken. Dat denk ik echt helemaal nooit, dus ik vraag mij af waar dat vandaan komt. Ik ben heel erg kalm en zit niet tegen dat tijdstip aan te hikken. Normaal gesproken zou ik dat wel doen. Dan zou ik denken ‘over 5 uurtjes weten we het’. Dat heb ik nu dus helemaal niet. Volgens Patrick komt het allemaal wel goed. We wachten het wederom wel af.

Later in de middag…

Er blijkt inderdaad behoorlijk wat animo te zijn voor ons huis, maar we hebben zojuist een bod geaccepteerd van een jong stel dat enorm enthousiast is en waarvan we hopen dat die met net zoveel liefde in het huis zullen wonen als wij! Precies zo’n stel waarvan we hoopten dat die erbij zouden zitten, dus gunnen we hen ons huis.

De overdracht zou dit jaar nog plaats kunnen vinden, dus dat zou heel erg fijn zijn gezien de dubbele lasten en het heen en weer pendelen tussen twee huizen. Toch ben ik nog heel terughoudend, want wat nu als het weer op niets uitloopt? Ik kan dus ook nog niet hardop zeggen dat we ons huis hebben verkocht, want dat hebben we nog niet. Niets is nog zeker, maar het is in ieder geval goed nieuws.

Hiermee sluit ik deel twee van het verkoopproces af. Deel 1 sloten we niet goed af en dat wil ik nu niet. Vanaf nu gaan we een volgende fase in. Op naar deel 3!

KlussenKlussen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *