Home + Werk loslaten in de vakantie; ik ben er niet zo goed in…

Werk loslaten in de vakantie; ik ben er niet zo goed in…

Het is bijzonder hoe het werkt: het ene moment tel je de weken tot je vakantie af en het volgende moment check je in je vakantie je werkmail. Dit deed ik tot een paar jaar geleden nooit. Zelfs tijdens mijn zwangerschapsverlof van Floris heb ik geen enkele keer mijn mail in de gaten gehouden. Ik had wel contact met mijn manager en wist wat er speelde, maar mijn mail bijhouden? Ik moest er niet aan denken! Hoe anders is dat nu? Ik weet dat het niet de bedoeling is en mijn collega’s vinden juist dat ik mijn mail met rust moet laten, maar ik vind het loslaten zo moeilijk. Vorig jaar zat ik in de auto naar Oostenrijk nog doodleuk mail te beantwoorden. Dat moet dit jaar echt anders.

Mijn werk loslaten in de zomervakantie

Het heeft niets te maken met vertrouwen, want ik weet echt wel dat ik niet onmisbaar ben. Het werk gaat hoe dan ook gewoon door. Het heeft ook niets te maken met het gevoel dat ik het niet goed heb achtergelaten, want daar zorg ik juist goed voor en ik schrijf altijd een uitgebreide overdracht. Het heeft denk ik meer te maken met het feit dat ik graag de regie overal over heb en gewoon te graag wil weten of alles goed gaat. Ik weet dat het belachelijk klinkt, maar toch kan ik het niet laten mijn mail zo nu en dan te openen. Dit jaar ga ik proberen dat niet te doen. Hooguit in het weekend voor ik weer begin, zodat ik alles waar ik niets mee hoef eruit kan gooien. Dan begin ik die maandag erop weer met een schone lei 😉

Het werk voor Mamablogger

Ook dat is altijd een ding, want ik ga iedere zomer door. Ik schrijf altijd wat vooruit, maar nam de voorgaande jaren toch mijn laptop mee voor als mij wat te binnen schoot of om de vakantie uitgaven bij te houden voor een nieuw artikel. Dit jaar doe ik het anders. Terwijl ik dit typ moet ik nog een week werken en wil ik dit weekend 18 artikelen proberen vooruit te schrijven. Dit is de derde van vandaag en het is nog maar 8.38 uur in de ochtend. Goed bezig toch? Dat laptop blijft dit jaar in ieder geval thuis. Ik hoop dat ik Mamablogger dan ook wat kan loslaten in de vakantie. Dit keer wil ik echt vakantie vieren in het hier en nu, maar ik wil wel dat alles doorgaat en er gewoon artikelen worden gepubliceerd.

We gaan maar een week dus het gaat vast lukken 😉 Vinden jullie het lastig om je werk los te laten tijdens de vakantie? Zo ja, hoe komt dat dan denk je? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    30 juli 2022 / 09:13

    Nee daar heb ik nou totaal geen last van.. wij hebben nu vakantie en gisteren out of office aan en die laptop blijft dicht tot de dag dat ik weer ga werken en dan en geen minuut eerder werk ik pas m’n mail bij. Ik krijg er immers voor betaald om m’n werk te doen en verlof is altijd nodig om de rest van t jaar scherp te blijven dus nee in eigen tijd ga ik geen mails bijwerken ?