Home + Welke rubrieken kun je op Mamablogger verwachten in 2018?

Welke rubrieken kun je op Mamablogger verwachten in 2018?

Happy New Year! Ik hoop dat 2018 een jaar wordt waarin al je dromen uitkomen met heel veel gezondheid, liefde en geluk. Waarschijnlijk lig je nog bij te komen van gisteravond en vannacht en ben je misselijk van de oliebollen en appelbeignets (liefde voor appelbeignets!). Er is dus waarschijnlijk niemand die dit leest, maar om dit onderwerp nu op 2 januari te plaatsen voelt ook niet goed. Ik wil jullie namelijk laten weten welke rubrieken je dit nieuwe jaar kunt verwachten op Mamablogger…

Deze rubrieken kennen jullie al en zullen blijven

Money Issues

Niets is namelijk zo persoonlijk als geld en inkomen. Ik vraag hiervoor geen anderen, maar praat echt over onze financiële situatie. Hoe hebben wij dingen geregeld, hoe gaan we dingen regelen, sparen voor de kinderen, waar lopen we tegenaan en nog veel meer. Waarom ik dit deel? Omdat ik het zelf heel leuk vind om te lezen bij een ander of in de bladen, maar ook omdat ik vind dat de taboe er wel een beetje af mag. Je hoeft niet te delen wat je verdient doe ik ook niet, maar over andere dingen kun je toch wel eerlijk zijn. Ik hoop er anderen weer mee te helpen, want geloof me, we hebben het echt heel moeilijk gehad!

DIY budget

Deze vind ik heel erg leuk om te maken én te schrijven dus daar blijf ik mee doorgaan. Denk aan traktaties, juffen bedankjes, iets leuks voor in huis of een cadeautje.

Floris’ Favorites en Milans (Mode) Musthaves

Na Milans Musthaves met zijn favoriete speelgoed, kleding etc. wilde ik ook zoiets doen met Floris. Logisch, want er zit een wereld van verschil tussen hen dus er valt veel te laten zien. Omdat ik wil dat het lekker klinkt maakte ik er Floris Favorites van.

De diary’s

Deze zijn weer terug van weggeweest en zometeen komt de eerste van 2018 al online. Een terugblik op onze week met lekker veel foto’s.

Mama Musthaves

Fijne musthaves voor moeders en omdat de blog Mamablogger heet en omdat ik een tic heb voor passende titels werd dit Mama Musthaves. Lekker overzichtelijk zo 😉

Dit worden nieuwe rubrieken!

Floris’ outfits

Oké, hier wilde ik dus Floris’ Fashion of iets dergelijks van maken, maar dat ging me een tikkeltje te ver haha. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, want het is niets meer dan de outfitjes van Floris die ik heb verzameld in één artikel. Morgen verschijnt de eerste.

Marisca’s Monthly List

Wat dit precies inhoudt en wat je hierin vindt houd ik nog even geheim, maar deze vind je iedere laatste dag van de maand. Even geduld nog…

Mama aan het werk

Ik gaf laatst al aan dat ik meer voor werkende moeders wil schrijven. Dit doe ik steeds vaker en ik vind het echt leuk! Ik werk nog naast Mamablogger en ik denk dat ik die ervaringen kan delen. Ik heb een leuke en goede functie bij een grote organisatie en heb er al heel wat geleerd en meegemaakt. Ik denk dat we tegen veel dezelfde dingen aan lopen, maar ook dat ik nog weleens nuttige tips kan delen. Tenminste, dat hoop ik dan 😉

Dit ga je hier in 2018 niet vinden

Recepten

Sorry, maar ik heb echt een bloedhekel aan koken. Hapjes maken vind ik heel leuk en ik zal misschien wel iets delen als dat de vondst van het jaar is of als ik iets maak voor een traktatie, maar verder ga je die hier niet vinden. Er zijn andere bloggers die het wel onwijs leuk vinden én er heel goed in zijn dus daar kun je je hart ophalen. Ik denk ook niet dat het oprecht over zou komen als ik dat zou doen.

Actualiteiten

Ik heb het weleens gedaan, geblogd over actualiteiten of toen Yolanthe was bevallen, maar het voelde niet goed. Dit is een persoonlijke blog met tips en inspiratie en geen glossy. Dat soort verhalen kun je ook vinden op andere sites waarbij het ook beter past. Voor mij voelt het niet goed op deze blog, dus ik zal dat ook niet meer doen.

Gastbloggers

Ik heb het vaker gezegd, maar hij hoort hier ook in het rijtje thuis; ik ga ook in dit nieuwe jaar niet werken met gastbloggers. Ik haak bij een ander ook af als ik opeens een gastblogger zie, want ik volg die blogger om de persoon en de schrijfstijl. Nu is het zo dat iedereen dat gelukkig voor zichzelf uitmaakt en het zorgt ook voor diversiteit tussen blogs, maar op Mamablogger zul je het met mij moeten doen haha.

En dat gezegd hebbende, ik hoop dat jullie in 2018 weer met plezier hier zullen komen en dat jullie je kunnen vinden in de rubrieken. Verder blijven alle persoonlijke verhalen, tips etc. gewoon en komt er dagelijks iets nieuws online.

Ik hoop op een mooi Mamablogger jaar!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  3 januari 2018 / 20:08

  Ook voor jullie de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!
  Wat betreft het uitkomen van je wensen voor 2018: wij hebben op de valreep van 2017 aan onze familie bekend gemaakt dat we zwanger zijn van de tweede!! Over drie weken mogen verdere vrienden, kennissen en collega’s het ook weten.. Wat dat betreft voelt het nu al als een jaar dat niet meer stuk kan!!
  Erg leuk dat je verder gaat met de weekplogs, daar geniet ik altijd van.
  En leuk dat je meer over financiën gaat schrijven, ben erg benieuwd, dat onderwerp heeft ook zeker mijn interesse!!
  Benieuwd ook naar de andere, nieuwe onderwerpen die er zullen komen..
  Veel succes en plezier in het bloggen voor 2018!

  • 7 januari 2018 / 18:44

   Wat onwijs leuk, gefeliciteerd! Voel je je goed? Tuurlijk kan jullie jaar nu al niet meer stuk, dit is het mooiste cadeau. En wat leuk dat je me ook in het nieuwe jaar wilt blijven volgen.

   • Christine
    7 januari 2018 / 19:56

    Dankjewel!!
    Voel me erg goed, de extreme moeheid van het begin en ook de weėigheid/misselijkheid wordt veel minder.. soms vergeet ik zelfs dat ik zwanger ben :$ Bij mijn dochter had ik echt last van ochtendmisselijkheid en overgeven terwijl ik dat overgeven tot op heden nog helemaal niet heb gedaan (gauw afkloppen).. Over het geheel genomen voel ik me deze tweede zwangerschap energieker dan bij de vorige keer, dus soms denk ik dat het wel een jongetje móet zijn omdat ik me zo anders voel 😉
    Morgen intake bij de vk en vrijdag eerste echo.. allemaal weer even spannend als de eerste keer!
    En natuurlijk kom ik hier voor jou het komende jaar terug, je hebt een heel leuke schrijfstijl en ik volg je er graag!!