Home + Diary | De laatste week van 2017!

Diary | De laatste week van 2017!

Yep, de diary is terug van weggeweest! Tijdens mijn verlof schreef ik de laatste en daarna werd het drukker dan druk. Niet zo gek natuurlijk met een baby, het fulltime bloggen, de drukke feestdagen in het vooruitzicht, veel regel dingen etc., maar ik miste het wel. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om mijn verlof diary’s te lezen en iedere keer weer te denken ‘oh ja, dat is ook nog gebeurd’. Daarom beginnen we dit nieuwe jaar meteen goed met een terugblik op de laatste week van 2017…

Zondag

Het is de dag voor Kerst en omdat we de komende dagen veel binnen zitten besluiten we een lekker stuk te gaan wandelen aan de Reeuwijkse plassen. Ik ken dat gebied erg goed omdat ik er als kind al vaak ging wandelen met mijn ouders en wij gaan er ook regelmatig heen. We hebben heerlijk gewandeld en daarna sloten we af met een warme chocolademelk en een gebakje. Wat een straf!

Traditie! Op kerstavond ga ik met mijn moeder, en sinds twee jaar ook met Milan, naar de kerk. We kiezen dan de kindermis. Naast deze kerk ligt mijn vader begraven en ik vind dat zijn graf op deze avond en in de nacht verlicht moet zijn. Daarom zet ik daar altijd een grote LED kaars neer. Niet zo mooi als een echte kaars, maar die waaien altijd uit én twee jaar geleden vloog het graf bijna in brand vanwege die wind. Oeps… Verder regel ik ieder jaar een gebedsintentie voor mijn vader. Dat betekent dat zijn naam dan wordt genoemd tijdens de dienst. Een mooie traditie…

Maandag (eerste kerstdag)

We begonnen de dag bij de HAP met Floris, dat hele verhaal heb je al kunnen lezen. Daarna werd het wel heel gezellig!

Ik heb die dag weinig foto’s gemaakt. Was te druk met andere dingen (zoals gezellig kletsen), dus daarom heb ik deze foto maar even “gepikt” van mijn (stief)vader. Hier dekt Milan de tafel op zijn geheel eigen wijze 😉 Dus… Het was een heel gezellige middag en avond! Volgens traditie aten we Chinees en het was heerlijk!

Dinsdag (tweede kerstdag)

Wij hebben binnen ons gezinnetje weinig tradities, maar wat we iedere zondagochtend doen is uitgebreid ontbijten met afbakbroodjes en gekookte eitjes. Met kerst deden we dit ook, dus dit was ons derde ‘zondagse’ ontbijtje deze week 😉

Begin van de middag waren we bij mijn broer en schoonzus voor een kerstbrunch. Het eten was erg lekker en we zijn goed verwend!

Woensdag

Uitbuiken geblazen! Ik begin met het opruimen van de kledingkast van Floris. Ik zet het hele pakket wat weg mag op Internet en krijg enorm veel reacties. Het was wel even een flinke klus, nu die van Milan nog…

’s Middags gaan we even de stad in én langs de bank om een spaarrekening te openen voor Floris.

Daarna pakken we een terrasje en bestellen we, tot groot plezier van Milan, een bittergarnituurtje. Verder doen we niet zo heel veel meer. We winkelen nog wat voor de jongens, en relaxen lekker thuis. Ik vind die dagen tussen kerst en oud en nieuw altijd zo gek.

Donderdag

Deze dag doen we echt heel weinig. Ik blog wat vooruit, want volgende week begin ik weer met werken en de mannen willen nog wat vuurwerk halen. Eerst halen we nog wat op bij een vriendinnetje van Milan en daarna kopen de mannen hun vuurwerk. Geen grote pakketten, maar gewoon een leuk pakket van twee tientjes. Meer vinden we echt zonde van ons geld.

Ik maak deze dag alleen deze foto en die zegt genoeg. Ik ben even ergens verdrietig over en het lijkt wel alsof Floris het merkt. Hij legt zijn handje op de mijne en maakt een vuist. Ik vind het mooi en maak er snel een foto van.

Vrijdag

Milan heeft gelogeerd bij opa en oma en Pat, Floris en ik gaan richting de IKEA om inspiratie op te doen voor de nieuwe speelhoek van de jongens. We zijn eigenlijk op zoek naar een mooie kast en ik wil niet die witte met die bakken erin. We zagen echte weinig mooie kasten, maar wel deze gave eettafel! Pat en ik liepen er tegelijkertijd heen en deze willen we heel erg graag!

Eenmaal terug in Gouda zijn we langs Kwantum gereden en daar hebben we wel een hele toffe kast gezien én waanzinnige eethoekstoelen. Nu willen we deze allemaal hebben. De schade? Ruim €1000,- Valt mee als je ziet wat je ervoor hebt, maar toch een behoorlijk bedrag. We kunnen het kopen, maar doen het toch niet. De vrek in mij komt naar boven en we gaan alles één voor één doen. Tot nu toe blijft het heel even bij dromen.

Zaterdag

We beginnen deze dag met het ontbijt en deze twee knulletjes! Wat is Milan toch een fantastische grote broer! Hierna zijn we uitgenodigd voor koffie bij onze nieuwe buurvrouw, gezellig!

Thuis smeren we even snel een boterham (we bleven nogal lang bij de buurvrouw haha) en gaan daarna toch weer richting de Kwantum…

Dit is hem en hij wordt aanstaande vrijdag geleverd! Zoooo blij mee!

Dit zijn de stoelen die we heel graag willen hebben, we hebben er zes nodig voor zo’n grote tafel. Dat zal vast wel heel mooi staan.

Zondag

De laatste dag van 2017 dat in eerste instantie vooral in het teken staat van… werken, Milans kleding uitzoeken, vooruit plannen en Floris die flink van slag is.

Verder blader ik in deze organizing agenda voor de hele familie die ik gisteren binnen kreeg. Met deze agenda kun je alles goed en gestructureerd  organiseren. Zo zit er een zakgeldlijst in waarop je kunt afstrepen of je kind(eren) zakgeld heeft/hebben gehad. De agenda is handig, er zitten insteekhoezen in, je kunt maandag alerts opschrijven zodat je die maandag niet voor verrassingen komt te staan, inpaklijsten, weekmenu’s etc. Hoe verder ik hem door blader, des te enthousiaster ik word. Ik besluit hem te gebruiken voor mijn merk. Als ik dan ook de bijzondere dagen privé en van school erin zet kan ik nooit meer iets dubbel plannen en ik gebruik de agenda als to do lijst. Tenminste, zo zie ik het voor me. Er zitten zelfs wenskaarten in! Leuk om er eentje bij en collega op haar bureau te leggen. Je bestelt hem hier.

Verder is mijn nieuwe logo binnen en kun je hem op de homepage al zien. De elementen uit het logo ga je vaker terug zien en zo ontstaat er een heel nieuwe huisstijl voor Mamablogger! Daarover later deze week meer.

Dit was hem voor deze week. Tot volgende week!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  3 januari 2018 / 20:25

  Ja!! Leuk weer deze blogpost!
  Ik zie nu staan dat je al los bent van Floris’ kleding, dus dan moet je m’n opmerking maar even wegdenken onder je andere artikel :$
  Het zijn altijd gekke dagen tussen kerst en oud en nieuw hé? Vaak ben ik ook de tel kwijt wat voor dag het dan is.. heel stom!
  Wel hele leuke meubels die je bij Kwantum hebt zien staan zeg!
  Zie trouwens op de achtergrond van de foto met de boys aan tafel nog een glimp van de box: echt fantastisch mooi dat zwart, nog steeds!!

  • 7 januari 2018 / 18:43

   Klopt, de kleding van Floris was heel snel weg. Net als dat van Milan trouwens, ook dat gaat altijd razend snel. Bizar gewoon. Ja, we zijn nog steeds heel blij met de kleur van de box, maar ondertussen is het ook wel een enorme sta-in-de-weg hoor. Zal blij zijn als die eruit is 😉

   • Christine
    7 januari 2018 / 19:58

    Haha, nou als je nog geen adresje voor de box hebt hou ik me zeer warm aanbevolen!
    Laat me maar weten wat je ervoor wilt hebben, dan komt dat vast in orde 😉
    Als je hem niet al aan iemand anders had beloofd uiteraard.. 😉