Home + Welk kinderfeestje in groep 7? Ik heb een leuke tip + win een verzorgd slaapfeestje!

Welk kinderfeestje in groep 7? Ik heb een leuke tip + win een verzorgd slaapfeestje!

Nog iets meer dan een maand en dan zijn onze beide jongens weer jarig. Floris wordt op 17 oktober 4 en Milan een dag later 11. Hun eerste verjaardagen in dit huis en voor Milan is dit zijn eerste verjaardag op deze school. Hij zit inmiddels in groep 7 en hoewel hij heel blij is met deze school is het voor ons heel vreemd, want we kennen de kinderen en hun ouders niet. Dat was op de andere school natuurlijk wel anders. Ik vind het lastig omdat ik niet zoveel wist en het opnieuw uit moest vogelen. Inmiddels weet ik dat verjaardagen op deze school net zo gevierd worden als op zijn vorige school. En worden er bijvoorbeeld nog feestjes gegeven? Hij zit nog maar net op deze school dus ik had geen idee of dat in groep 7 en 8 nog steeds wordt gedaan. Ook dat wordt nog gedaan weet ik inmiddels, maar ik vind het nog te vroeg om die nu al te organiseren. Hoe dat zit en welke tip (plus te gekke winactie) ik voor je heb, lees je hieronder.

Van heel vroeg naar “wacht nog maar even”

Waar ik Milans feestje normaal in september vierde wil ik nu nog even wachten. In zijn vorige klas zaten nog een paar kinderen die in dezelfde week jarig waren. Door het eerder te vieren zaten ze niet in elkaars vaarwater en voorkwamen we gedoe en teleurstellingen. En heel eerlijk, ik vond het altijd wel lekker als het weer achter de rug was ☺️. Hoe het in zijn huidige klas zit met verjaardagen weet ik niet, maar ik heb hem nu gezegd dat we nog heel even wachten. Eerst de klas wat beter leren kennen zodat je weet wie je uit wilt nodigen en dan plannen we het feestje. Milan vond het prima en begreep het wel. Misschien ben ik te terughoudend, maar als ik heel eerlijk ben wil ik hem nu ook behoeden voor teleurstellingen. Dat kan niet altijd, dat weet ik, maar het is toch leuker als er kinderen naar je feestje komen die je wat beter kent, waar je vaker mee speelt en die het ook leuk vinden dat ze worden uitgenodigd?

Omdat het een nieuwe school is in een nieuwe wijk, stromen er veel nieuwe kinderen in op deze school, net als Milan. Misschien moet iedereen nog even zijn of haar plekje zien te vinden. Of ik stel me aan, dat kan natuurlijk ook ?.

Welk kinderfeestje in groep 7?

Omdat je vaak tijdig moet reserveren én omdat we het echt heel lastig vinden om weer iets nieuws te verzinnen, denken we in ieder geval al na over wat we gaan doen tijdens zijn feestje. Ik heb het volgens mij al eens vaker gezegd, maar ik vind het voor oudere jongens steeds moeilijker om een leuk feestje te verzinnen. We hebben inmiddels al een hoop gedaan:

 • Een feestje in een indoor speeltuin
 • Een feestje op de boerderij
 • Het feestje in de Legowinkel
 • Een spionnenfeest
 • Een graffiti feest
 • En met het feestje van vorig jaar gingen we naar een trampolinepark.

Verder is er in onze omgeving niet zoveel voor jongens als je niet met de auto wilt (dan hebben we twee auto’s nodig) en geen buitenfeestje wilt. Je bent dan toch afhankelijk van het weer en dat is in september/oktober een beetje tricky. Voor meiden is op dit gebied meer keuze.

Tip: een pop-up slaapfeestje!

Toch is er nog genoeg leuks te vinden als je even zoekt en ik heb iets heel leuks gevonden: het pop-up slaapfeestje! In eerste instantie dacht ik dat zoiets alleen voor meiden was en dat het ook heel duur zou zijn. Niets is minder waar. Bij ‘Pop Up Slaapfeest’ kun je kiezen uit diverse thema’s van TikTok tot Fornite en van Unicorn tot Discoland. Aan alles is gedacht en dat is voor ouders heel erg fijn. Er zijn luchtbedden, tentjes die aangekleed zijn in het thema en leuke accessoires die het compleet maken. En dat ziet er dan zo uit:

Dit is toch superleuk?!

Je kunt al een thema reserveren vanaf €13,- per tentje met een thema! Omdat je het feestje zelf organiseert kun je de kosten binnen de perken houden en ben je onderaan de streep vaak heel wat minder geld kwijt dan aan een feestje buiten de deur.

Binnenkort komt er overigens nog een thema bij: Sweet Dreams. De keuze uit verschillende thema’s wordt dus nog verder uitgebreid.

Win een slaapfeestje!

Om het nieuwe thema te vieren mag ik een 6-persoons slaapfeest verloten met het thema Sweet Dreams!

Ik zet het even voor je op een rijtje:

 • Een 6-persoons slaapfeestje in het thema Sweet Dreams
 • Op een dag naar keuze op basis van beschikbaarheid
 • De huurvoorwaarden van Pop Up Slaapfeest zijn van toepassing (staan op de website)

Dit moet je doen:

Ga naar de Facebookpagina van Pop Up Slaapfeest. Bovenaan de pagina zie je het bericht met deze winactie. Reageer daaronder en vertel waarom je het feestje wilt winnen. Uiteraard staat het je vrij om bekenden te taggen. De winactie staat drie weken op de Facebookpagina en daarna wordt door middel van een loting de winnaar bepaald. Deze loting wordt opgenomen.

Doe je mee?! Wie weet win jij een te gek slaapfeestje voor je kind!
liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sam Bazen
  13 september 2021 / 21:04

  Wat een onwijs leuk idee! Het wordt inderdaad steeds lastiger en zeker als hij net op een nieuwe school zit. Ben blij om te lezen dat hij het naar zijn zin heeft! Goede keuze geweest.

  • Marisca
   Auteur
   14 september 2021 / 07:11

   Hi Sam,

   Leuk van je te horen! Ja, leuk idee hè? En ja, hij heeft het onwijs naar zijn zin, we hebben een heel ander kind nu. Het is een leuke school en inderdaad een goede keuze geweest.

   Groetjes!

 2. marij brand
  17 september 2021 / 10:22

  wat super leuk zeg! mn dochter roept al maanden om een slaapfeestje voor der verjaardag hahah miss. toch maar eens aan gaan geloven