Home + Speelgoedtips voor de feestdagen, dit is het speelgoed van het jaar 2021!

Speelgoedtips voor de feestdagen, dit is het speelgoed van het jaar 2021!

Het is nog 63 dagen tot de intocht van Sinterklaas op 13 november. Nog 85 dagen tot pakjesavond en nog 105 dagen tot Kerst. Ik krijg het hier behoorlijk van op mijn heupen. Van blijdschap, want ik vind dit de heerlijkste tijd van het jaar, maar voor ouders is dit ook de drukste tijd van het jaar. Voor mij helemaal, want op Mamablogger ga ik hier natuurlijk helemaal op los en ik begin vandaag al! Wij sparen voor de cadeaus voor de feestdagen bij elkaar met de koopzegels van de Albert Heijn. Ideaal, want zo hoeven we niet of nauwelijks cadeaus te kopen van ons normale budget. Dit doen we overigens het liefst in één keer begin november. Dan brengen we de jongens op een vrijdagavond eventjes bij opa en oma en vervolgens rijden wij door naar een grote speelgoedwinkel in Rotterdam. Daar kopen we het liefst alles in één keer dus ook de schoencadeaus. Maar wat geef je kinderen die al zoveel hebben. Nou, niet teveel dus. Die neiging hadden wij vroeger, maar daar zijn we helemaal vanaf. Kwaliteit boven kwantiteit zullen we maar zeggen. En dan is het fijn dat de speelgoed van het jaar verkiezing is geweest. In dit artikel laat ik je al het winnende speelgoed per leeftijdscategorie zien zodat je voldoende inspiratie hebt voor alle cadeaus. En ook weet waar je kinderen het over hebben, dat is soms net zo handig ?

De winnaars van de vakjury

Vorige week stond de pakketbezorger voor de deur met een enorme doos. Een grote verrassing voor de jongens, want zij mochten alvast wat winnend speelgoed uittesten. Ik mocht online en in de diary nog niets laten zien, want dit was nog onder embargo zoals dat dan heet. Ondertussen waren de jongens dolenthousiast, want embargo of niet, zij konden alvast aan de slag!

We kregen drie speelgoeddozen binnen. Iedere set speelgoed was één van de winnaars die de vakjury heeft gekozen. De afgelopen periode heeft de vakjury drie winnaars per leeftijdscategorie gekozen. Dit speelgoed heeft dus al gewonnen, maar jij hebt ook invloed! Je kunt namelijk zelf, per leeftijdscategorie, een winnaar kiezen uit de keuze van de vakjury. Het product met de meeste stemmen wint de publieksprijs! Na het stemmen kun je vervolgens een rebus oplossen en wie weet win jij dan ook een artikel naar keuze! Tevens worden er een aantal superprijzen verloot, zoals BOL.com waardebonnen, Intertoys en ToyChamp coupons, alle artikelen uit een bepaalde categorie en twee kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021. Stemmen en meedoen doe je op de website van Speelgoed van het Jaar.

Dit zijn de winnaars per leeftijdscategorie

0 tot en met 3 jaar

SmartMax My First Acrobats – Smart Games

Met 6 veelkleurige vormen kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen… Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, verschijnen de coolste acrobatische figuren. Creëer je eigen acrobatische structuren of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies.

Speel Stopdans met Dansende Bing – Spectron

Knijp in Bings hand en als de muziek begint, moet je net zoals Bing gaan dansen op de muziek. Maar zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en hij legt precies uit hoe dit leuke spelletje werkt! Er zijn 4 verschillende muziekjes, Hij is gemaakt van pluche en beweegt zich tijdens het dansen heen en weer. Ook zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek.

Peppa’s Wereld van hout – Boti

Peppa’s houten speelhuis, gemaakt van duurzaam hout en geschikt voor de kleine handjes, inclusief accessoires om mee te spelen. Deze is meteen onze favoriet en kregen we voor Floris. 

4 en 5 jaar

Play-Doh – Prachtige Taarten Oven – Hasbro

Maak fantastische Play-Doh-taarten die voor je ogen rijzen met deze speelgoedbakoven. Plaats Play-Doh-boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en kijk hoe de taart rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is en je kan beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings.

Flextreme Discovery set – Smoby

FleXtreme is een hele nieuwe wereld die de creativiteit van kinderen uitdaagt in de omgeving waarin ze spelen. De baan is samengesteld uit 184 flexibele baanstukken van maar liefst 4.4 meter. Een voertuig die snel rijdt, een extra carrosserie en een entry / exit track. 

Washimals huisdieren set – Crayola

Kleur de Washimals dieren in zoals jij wilt. Na het spelen gaan ze in bad met werkende douche. Schrob de dieren wit en laat even drogen. Tijd om opnieuw in te kleuren!

6 en 7 jaar

Geomag Super Color Recycled 78 delig – Selecta

Dit artikel is een ingenieus constructiesysteem met magnetische staven, stalen bollen en magnetische bouwstenen waarmee je oneindig veel figuren en driedimensionale constructies maakt.  

Kidi DJ Mix – VTech

Superstoere draaitafel voor het maken en opnemen van je eigen muziekcreaties! Ingebouwde microfoon om je eigen soundtracks op te nemen. Verlicht launchpad met meer dan 2000 mogelijke combinaties. 15 ingebouwde nummers in 7 muziekstijlen. Discolamp, koptelefoonaansluiting, ingebouwde speaker en veilige Bluetooth-verbinding.

Battle Cubes – Boti

Versla de Battle Cube van je tegenstander door de steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… Inclusief Battle Cubes app! 

8 en 9 jaar

Reaxion Xtreme Race  – Goliath

Met  ReaXion Xtreme Race bouw je twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? In de doos vind je heel veel X-tiles en LinX, maar ook 2 Loopings en twee Ziplines. Met een Zipline laat je een tile langs een kabel glijden om de keten verderop te laten exploderen. En er is nog veel meer. Verbaas vrienden en familie met een spectaculaire race en laat de boel als klap op de vuurpijl exploderen. 

BraceletLacing Factory – TM Essentials

Met dit speciale apparaat kun je op een makkelijke manier ronde armbandjes weven. het apparaat zorgt er voor dat de draden overzichtelijk zijn en je door middel van het volgen van het patroonwiel de juiste patronen in je bandje weeft. De handleiding wordt ondersteunt door een uitgebreide tutorial op Youtube (die niet meegestuurd kan worden vanwege de lengte van de video)

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan – 41685 – LEGO

Dit 974-delige model vormt een inspirerend bouwproject en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. In het midden staat een grote stoffen tent voor de goochelshow. Jonge goochelaars kunnen met behulp van een doos met een slimme functie de LEGO Friends minipoppetjes laten verdwijnen! Ze kunnen ook doen alsof ze een vuurspuwende jongleur zijn. De set bevat een speelgoedachtbaan, compleet met schattige konijnenkarretjes en een plek waar actiefoto’s worden gemaakt, en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. En in het donker zien kinderen de coole glow-in-the-dark stenen!

En omdat LEGO nog steeds een favoriet is hier in huis koos ik deze voor de jongens. Hij is leuk voor zowel jongens als meisjes en zit vol verborgen trucjes.

Deze set is echt waanzinnig leuk!

10 en 11 jaar

Pixicade – Boti

Maak je eigen games! Teken games en speel  deel je games met de Pixicade app. Pixicade is gemaakt door een lerares en een computerprogrammeur. De uitleg is makkelijk te begrijpen en legt de basisbeginselen van het maken van games uit. 

MicroMacro: Crime City – White Goblin

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie listige misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

My City – 999Games

en nieuw competitief legacy-spel van de bekende auteur Reiner Knizia. My City gaat over het in een stad zetten van gebouwen door de generaties heen, waarbij de gemeenschap in de vroege pre-industriële stadia begint en zich door de industrialisatie ontwikkelt.

12 tot en met 17 jaar

The Next Beat by Tiësto – Eldohm

Wij introduceren een nieuw concept voor de volgende generatie DJ’s. The Next Beat by Tiësto, de allereerst DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alle noodzakelijke functies om een vliegende start te maken en je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen. Het concept wordt gedragen door één van de grootste DJ’s ter wereld, DJ Tiësto, die de rol vervult van zowel mentor als inspirator. 

Paleo – 999Games

Een uitdagend coöperatief avontuur voor 2-4 spelers in prehistorische tijden. In Paleo is het eten of gegeten worden, iedere dag weer. Probeer dus samen als één stam te overleven in een wereld vol gevaren.

Throw Throw Burrito – Asmodee

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt is voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…

18 plus

VW T1 Campingbus – Playmobil

Uiteraard heeft ook de PLAYMOBIL-versie veel karakteristieke details, zoals de iconografische V-vormige voorkant met rode en witte kleurscheiding en rood VW-logo, rond dak, in tweeën gedeelde voorruit en afneembare dakdrager. Bij het openen van het dakdeel wordt het authentiek vormgegeven interieur zichtbaar. De Volkswagen T1 Campingbus: instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!

20 second Showdown – 999Games

2 teams, 400 uitdagingen. Geen tijd te verliezen! In dit doldwaze partyspel vol belachelijk hilarische uitdagingen probeer je als team zo snel mogelijk opdrachten te vervullen om ervoor te zorgen dat het andere team “geen zand” meer heeft. Het eerste team dat 3 rondes wint, wordt tot 20 Second Showdown-kampioen gekroond.

Mysterium Park – Asmodee

Bij Mysterium Park draait alles om samenwerken. Een speler neemt de rol van een geest die leeft in een mysterieuze oude landhuis. Andere spelers zijn een groep van helderzienden die zijn uitgenodigd door de landgoedeigenaar. Het doel is om het mysterie van de plaats op te lossen en vrede brengen aan haar bewoners.

Uit deze categorie kozen we de Volkwagen campingbus en in het echt is ‘ie nog leuker dan op de verpakking. Hij is ontzettend uitgebreid en staat garant voor uren speelplezier voor de kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen.

 

In het echt is ‘ie nog leuker!

Verder zijn er nog winnaars gekozen in de volgende categorieën: duurzaam, puzzels, kinderspel, familiespel en kennerspel. Deze vind je allemaal terug op de website van Speelgoed van het Jaar. Maak het lijstje voor de feestdagen maar alvast klaar!

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *