Home + Weekend diary | We zijn begonnen met klussen!

Weekend diary | We zijn begonnen met klussen!

Vandaag geen gewone diary zoals je van mij gewend bent. We zijn momenteel super druk bezig in het nieuwe huis, ik ben amper thuis geweest en vandaag ga ik ook weer aan het werk. Omdat ik toch wil proberen iedere dag een blog online te zetten, had ik bedacht dat het misschien leuk was een weekend diary te publiceren zodat jullie kunnen zien hoe ver we nu eigenlijk zijn in het huis. Een volledige diary kost namelijk best wat tijd en dat hebben we nu helaas minder. Ik hoop dat jullie het toch leuk vinden om onze vorderingen te zien ten opzichte van de plog van zaterdag, want inmiddels is er heel veel werk verzet!

Zaterdag

Nadat Pat en Ad afgelopen vrijdag de ondervloeren door het hele huis hadden gelegd is het vandaag tijd om te beginnen met het laminaat. Gelukkig is daar extra hulp van onze klusjesman, en vriend van Ad, om te helpen, want we willen zo snel mogelijk de vloer erin hebben zodat we daarna al spullen kunnen verhuizen en alle spullen meteen op de goede plaats kunnen zetten.

Ik ben voorlopig nog even thuis met de jongens en draai hier wat wasjes weg, ruim spullen op etc. Dit is de eerste foto die ik maak van de vloer. We zijn er echt ontzettend blij mee! Het is vloer met een warme uitstraling en je ziet bijna geen naden lopen.

Harde werkers!

Ondertussen is mijn moeder bij mij en gaan wij met de jongens op pad. We worden op pad gestuurd voor wat klusspullen en een deurmat zodat de vloer daar tegenaan kan worden gelegd en we geen bagger (want de oprit is nog helemaal van zand) naar binnen lopen op de net gelegde vloer.

En dit is de stand van zaken ’s avonds! De woonkamer, de keuken en de gang liggen erin. Als mijn zus en zwager komen kijken helpt mijn zwager een handje mee en hij snijdt de nieuwe deurmat helemaal op maat.

Ondertussen dweilen de jongens de vloer wel even ?. Het klussen vordert gestaag! ’s Avonds wordt de vloer in onze slaapkamer nog gelegd en daarna ga ik met de jongens naar huis.

Zondag

Als Patrick weer naar het huis is, ga ik met de jongens naar de Action om het één en ander te halen.

Dit zijn foto’s van de eerste verdieping. Alles is in één keer door gelegd, dat wil zeggen dat er geen drempels zijn bij de deuren. De plinten gaan er deze week op, maar het zit er al behoorlijk strak in. Mooi hè zo?

In Milans kamer heb ik een muur geel geverfd, mooi combi met de vloer!

Dit zijn foto’s van de zolder. De mannen zijn nog steeds flink aan het klussen en het streven is om alles er vandaag in te hebben zodat komende week de plinten erin kunnen. Wat een enorme klus!

Ondertussen gaan Ad en ik naar de Hornbach voor hout voor de schutting. Ook die wordt deze week gezet.

Het zijn vooral veel foto’s van de vloer, maar het klussen van dit weekend bestond eigenlijk alleen maar uit het leggen van de vloer. De vloer hebben we overigens gekocht bij IKEA. Het is de Tundra en dan de donkere variant. Het is overigens ook de meest goedkope vloer die we konden vinden, want deze kost maar €5,99 per m2. Niet omdat dat moest, maar we vonden het gewoon een mooie vloer en toevallig had hij die prijs. We hebben nu het hele huis (ruim 117 m2) kunnen leggen voor ongeveer €1450,- inclusief ondervloer en plinten.

Aan het einde van de middag komen mijn broer en schoonzus kijken en als zij weg zijn rijd ik naar huis om een pan verse soep te koken. Als we weer terugkomen is het bijna donker en maak ik deze foto’s.

Milan hoeft geen soep, die weet de chocolade pannenkoeken die mijn schoonzus meebracht.

Deze foto kreeg ik ’s avonds nog doorgestuurd. Dit is een deel van de zolder. Bij het raam rechts komt mijn werkplek ?.

Er is dit weekend zoveel werk verzet en wat zijn we blij met de hulp die we hebben gehad anders hadden we het zeker niet gered!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  26 oktober 2020 / 09:31

  Het is inderdaad een mooie vloer zeg! En wat een werk om te leggen, hé, heel fijn dat je zoveel hulptroepen had.
  Je werkplek wordt ook vast heel gezellig onder dat mooie puntdak ?

  • Marisca
   Auteur
   28 oktober 2020 / 14:19

   Dankjewel! Ik kan niet wachten tot we het in kunnen richten.