Home + Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een Sim Only abonnement?

Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een Sim Only abonnement?

Wordt het weer eens tijd om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten/ Dan heb je in principe twee opties: je kiest voor een abonnement met telefoon of je kiest voor Sim Only. Met Sim Only betaal je alleen voor het bellen en internetten en dus niet voor een telefoon. Dat je bij een Sim Only abonnement geen telefoon krijgt, kun je als een nadeel zien. Echter, zitten hier ook veel voordelen aan vast.

Je betaalt minder met Sim Only

Kies je bijvoorbeeld voor een abonnement inclusief Samsung A52, dan krijg je een prima toestel. Echter, betaal je dan ook voor dit toestel. Je betaalt in dit geval dus ook meer dan wanneer je een Sim Only abonnement afsluit. Met een Sim Only abonnement ben je vaak zo’n € 20 per maand kwijt. Het exacte bedrag is ook afhankelijk van je internetbundel en van je belminuten. De prijs komt echter nooit in de buurt van een abonnement inclusief toestel. Wanneer je voor een abonnement inclusief toestel kiest, dan kan de prijs makkelijk meer dan € 50 bedragen. Meestal moet je in dat geval namelijk ook de telefoon nog afbetalen.

Je krijgt geen BKR registratie

Koop je een toestel op afbetaling? Dan krijg je meestal ook een BKR registratie. Dat is in ieder geval zo wanneer je nog meer dan € 250 schuldig bent aan de leverancier van de telefoon. Een BKR-registratie kan ook nadelen met zich meebrengen. Dat is dus nog een reden waarom sommige mensen de voorkeur geven aan een Sim Only abonnement.

In principe kan een telefoon een aantal jaar mee

Veel mensen kopen jaarlijks een nieuw toestel. Kies je voor een degelijk toestel, zoals de Samsung A52S, dan kan het toestel echter prima een aantal jaar mee. Vooral wanneer je voorzichtig met de telefoon bent. De specificaties zijn dan uiteindelijk wellicht iets minder dan bij een nieuwe telefoon, maar de vraag is ook of je die specificaties allemaal nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen whatsappt en belt, is dat over het algemeen overbodig. In dat geval is een Sim Only abonnement een betere keuze. Een nieuw toestel is niet alleen prijzig, maar het is ook slecht voor het milieu als je ieder jaar een nieuw toestel koopt.

Is Sim Only de betere keuze?

Of een Sim Only abonnement een betere keuze is dan een abonnement inclusief toestel, is moeilijk te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van je situatie en je persoonlijke voorkeuren. Het is echter zeker geen slecht idee om hier eens over na te denken.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *