Home + Diary | De rare week tussen Kerst en Oud & Nieuw

Diary | De rare week tussen Kerst en Oud & Nieuw

De rare week tussen Kerst en Oud & Nieuw, waarin je niet weet welke dag het is, zit er gelukkig weer op. Het was een stille week waarin we natuurlijk niet zoveel konden vanwege de lockdown, maar er toch het beste van maakten. Patrick was de hele week vrij en ik tot en met woensdag, dus het was sowieso wel even lekker om niets te moeten. Het was eigenlijk een prima week waarin we gewoon wat aanrommelden. Kijk je weer mee?

Maandag

Vandaag halen we de kerstboom weg en de jongens willen opeens het geld uit hun spaarpotten tellen. Prima, we kunnen het toch nergens uitgeven ?.

Patrick haalt de kerstverlichting aan de voorkant alvast weg. Ik berg ondertussen de notenkrakers op en de kerstboom ging weg. Een lekker, opgeruimd gevoel!

Aan de bak en weer leren. Het is heel veel en echt heel pittig. Ben nu al zenuwachtig voor het examen.

Dinsdag

Patrick haalde een lekker gebakje bij de bakker, deze is zó lekker!

De jongens verveelden zich dus we gingen even naar de Sligro voor wat boodschappen en maakten deze Oud & Nieuw tafelklem. Daarna ging Milan naar buiten en speelde hij lekker. Floris bezig houden is dan toch wat lastiger. Ik vind dat het moeilijkst aan deze hele lockdown.

Woensdag

Vandaag gaan we fietsen! Ik wil er heel graag even tussenuit, naar buiten en bewegen. We fietsen naar de bakker in de stad voor oliebollen (of ‘olliebollen’ zoals Floris dat zegt) en appelbeignets. Mijn stiefzus is met haar kinderen bij mijn ouders dus nemen we ze daar mee naartoe.

Daarna fietsen we weer naar huis. We halen onderweg een kroketje en kaas bij onze favoriete kaasboer.

Eenmaal thuis moet er weer geleerd worden.

Tijd voor een snack in de middag.

En een spelletje…

En je weet dat je kinderen zich vervelen als ze dit gaan doen ?.

Donderdag

Mijn best nine op Instagram!

Daar zijn de boodschappen weer!

Ik werk de ochtend op kantoor en de middag thuis. Pat en de jongens halen mij op en we halen lekkere broodjes bij de bakker voor de lunch. Deze combi van brie en pesto vind ik echt heerlijk!

In de avond rijden we naar Arkel. De inwoners van dit dorp toveren het dorp ieder jaar om tot Christmas Village en wat was het leuk! Vooral bij het station. Volgend jaar gaan we voor Kerst nog een keer kijken.

Vrijdag = oudjaarsdag

Vanochtend werk ik nog een ochtend op kantoor. Het is er rustig, maar dat geeft niet, dan kan ik even door knallen. In de middag werk ik thuis. Daarna is het tijd om met Floris te spelen.

Aan het begin van de avond tellen we voor Floris af naar het nieuwe jaar en steken we buiten wat kindervuurwerk af. Daarna gaat ‘ie lekker naar bed.

Zaterdag = Nieuwjaarsdag

We beginnen 2022 goed! We gaan naar Eiland van Brienenoord in Rotterdam. Voor ons een nieuwe plek terwijl het zo dichtbij is. Morgen vertel ik er meer over. Het was in ieder geval een heerlijke plek om te wandelen. Daarna zijn we nog even naar huis gegaan en ’s middags gingen we naar mijn ouders waar we zuurkool met spek en natuurlijk rookworst aten. Traditie op nieuwjaarsdag. Een fijne eerste dag van het nieuwe jaar!

Zondag

Goedemorgen! We zijn heel vroeg uit bed en na het ontbijt kijken we, het is inmiddels traditie, het Jachtseizoen. Dit keer speelde het zich grotendeels af in onze woonplaats Gouda. Verder was het echt de minst leuke aflevering die we tot nu toe gezien hebben haha.

Daarna rijden we naar Rotterdam, want Pat kan zijn booster vaccinatie halen en we moeten daarvoor even naar de Ahoy. Ik heb hem half december al gekregen via mijn werk, dus we kunnen er beiden weer even tegen. Terwijl wij wachten op Pat vermaken de jongens zich op de achterbank met een filmpje en ik met mijn leerwerk.

Daarna gaan we richting de watertaxi voor een heel tof ritje! Morgen vertel ik hier alles over. Dit is, in combinatie met ons uitje van gisteren, heel erg gaaf én coronaproof.

Eenmaal in Gouda rijden we nog even door de wasstraat, want na Oud & Nieuw lag er veel as op de auto. We bestellen altijd vouchers via Social Deal en kunnen dan voor de helft van de prijs het uitgebreide programma nemen.

Daarna gaan we naar huis. Ik haal de tafelklem weg en Pat haalt de laatste buitenverlichting weg. Hij ruimt alles netjes op op zolder en ik maak een lijstje waar we alle versieringen hebben gelaten (scheelt volgend jaar weer zoeken). Daarna blog ik lekker vooruit de komende dagen en blijven we vervolgens lekker thuis. Dit was een heerlijk weekend!

Op naar een nieuwe, meer normale week. De jongens hebben nog een week vakantie, ik ben benieuwd of het daarbij blijft. Pat is in ieder geval vandaag nog vrij en ik woensdag en donderdag. Dan voelt het nog een beetje als vakantie haha. Fijne week!

liefs

 

 

 

ComputerComputer

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *