Home + Achter de schermen | Mijn plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2022

Achter de schermen | Mijn plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2022

14 januari vorig jaar schreef ik een artikel met daarin mijn zakelijke doelen voor Mamablogger. Voor dit jaar heb ik er ook een aantal. Hieronder vertel ik jullie welke doelen van het afgelopen jaar zijn behaald en welke nieuwe doelen ik voor Mamablogger heb in 2022.

Mijn doelen voor 2021, wat is ervan terecht gekomen?

Bezoekersaantallen op pijl houden

Vorig jaar haalde ik in totaal een miljoen paginaweergaven op Mamablogger. Dat had ik te danken aan corona, hoe gek dat klinkt. Vooral het artikel over de Berenjacht ging door het dak. Verder waren er nog een paar blogs die viral gingen. Dit jaar mag ik echter ook niet klagen, want het zijn er nu ruim 850.000. De maandelijkse bezoekers kan ik daarmee ook aardig op pijl houden en daar ben ik heel erg blij mee. Groei zou dit jaar mooi zijn, maar stabiliteit vind ik minstens zo belangrijk.

Webshop functie

Gelukt! Ik wilde een webshop functie voor de verkoop van mijn e-book over geld verdienen met bloggen en die is in de website gebouwd.

Podcasts opnemen

Ook dat is gelukt, maar het volhouden is een tweede. Ik werk veel en ben heel druk voor Mamablogger en het afgelopen jaar zat Floris nog niet op school. Als ik vrij was, was hij er ook waardoor ik geen rust had afleveringen op te nemen. Een goed voornemen voor dit nieuwe jaar.

Lay-out verder professionaliseren

Ik verander zo’n beetje om de drie maanden van lay-out, maar dat zit dan vooral in kleurgebruik. Ik kijk dan wat passend is bij het seizoen en wat ik mooi vind. Ik zou nog wel verder willen gaan en het uit willen besteden, maar dat is afgelopen jaar niet gelukt. Ik weet ook niet of dit voor 2022 een prioriteit is.

Cursussen volgen

Dat is wel gelukt dit jaar! Via mijn werk, maar ik heb ook een cursus Instabranding aangeschaft. Hier wil ik deze maand aan beginnen.

Groei op social media kanalen

Tja, hier staarde ik mij een beetje op blind dit jaar en hoewel ik wel meer wil leren is groei niet meer het belangrijkst. Ik wil gewoon iedere dag mooie content maken en ik hoop dat veel van jullie dat kunnen waarderen. Een mijlpaal op Insta is leuk, maar met een blog word je dagelijks gevonden via Google, dus ben je nog steeds heel interessant voor bedrijven. Is dat uiteindelijk niet meer waard?

Eigen werkruimte

Ook gelukt! Ik heb een hele mooie ruimte op zolder, maar waarschijnlijk wisselen we komend jaar van slaapkamers waardoor Milan de zolder krijgt, Floris een grotere kamer krijgt en ik van Floris’ kamer een werkkamer maak.

Publiciteit

Wel veel aandacht, maar weinig publiciteit al heeft het interview met het AD over de gratis en low budget uitjes wel een hoop extra bezoekers opgeleverd. We zien het komend jaar wel wat het ons brengt. Hier vind je trouwens mijn ‘in de media’ pagina.

Dagelijks blijven bloggen

Dat is gelukt en vaak ook meer dan één! Komend jaar ga ik, als het aan mij ligt, gewoon weer door!

Plannen en zakelijke doelen voor Mamablogger in 2022

Omdat ik privé en op mijn werk ook wat doelen heb, heb ik de doelen voor Mamablogger wat geminimaliseerd. Dit zijn ze:

Technische ondersteuning en onderhoud

Dit wil ik uit gaan besteden in 2022. Nu doe ik veel zelf en als ik er echt niet uitkom, dan kan ik de hulp inschakelen van de webbouwer. Ik wil mij echter minder bezig gaan houden met dit soort zaken en meer focussen op content. Ik ben trouwens ook veel te bang dat ik dan wat verkeerd doe. Ik denk aan een onderhoudscontract en een eenmalige optimalisatie.

Stabiliteit en een kleine groei op social media

Oké, misschien toch een kleine groei en als dat er niet in zit wil ik lekker stabiel blijven qua aantallen volgers. Op Facebook zijn er het er ruim 6200 en op Instagram ruim 4500. Dat zijn er bij elkaar ook een hele hoop! Ik hoop dat deze mensen allemaal blijven en met een beetje geluk zit er dus groei in.

Groei wat betreft bezoekersaantallen

Eigenlijk geldt hiervoor hetzelfde. Ik houd al heel wat jaren de bezoekersaantallen op pijl en ik hoop natuurlijk dat er weer een aantal blogs extra goed zullen gaan. Maar ik blog niet om het viral gaan. Ik blog al vanaf 2013/2104 over bijvoorbeeld de Action. Een aantal van die blogs gingen heel goed en sommigen ook niet. Ik blijf het echter leuke onderwerpen vinden dus blijf er vooral mee doorgaan en als er dan weer eentje is die het goed doet is dat fijn, maar ik hoop vooral dat jullie blij zijn met de tips. Ik schrijf het tenslotte niet allemaal voor mijzelf.

Dagelijks blijven bloggen en mooie(re) content maken

Dit is eigenlijk wat ik het allerliefste doe en daar wil ik mee doorgaan. Zolang ik dagelijks kan blijven bloggen betekent dat dat het goed met mij/ons gaat dus laten we dit vooral vol zien te houden. Ik blog dagelijks sinds 2014, misschien lukt het om het 10 jaar vol te houden? Ach, laten we eerst dit jaar maar eens vol maken. Ik wil nog meer aandacht besteden aan mooie foto’s en langere artikelen schrijven. Dat is immers ook weer goed voor de vindbaarheid.

Meer focus op bepaalde onderwerpen?

Ik vroeg laatst op mijn socials of jullie misschien wat steekwoorden wilden typen waar je aan denkt als je aan Mamablogger en de onderwerpen hier denkt. Ik hoopte hiermee wat meer focus in de onderwerpen te krijgen, maar veel van jullie gaven aan dat de diversiteit juist zo leuk is. Wij moeders vinden heel veel onderwerpen interessant en jullie gaven aan dat leuk te vinden. Ik ben daarmee niet in een niche onder te brengen, maar ik ben gewoon Mamablogger.

Groei in omzet

Oké, dit klinkt allemaal mooi en dat is het ook, maar laten we eerlijk zijn: het is wel heel lekker om geld te verdienen aan je blog. Hiervan kan ik onder andere die technische ondersteuning betalen. Ik zal nooit helemaal willen leven van mijn blog, maar ik wil wel groeien in omzet voor andere privédoelen. In 2021 draaide ik een heel goede omzet met Mamablogger en voor 2022 heb ik een nieuw omzetdoel. Hoogstwaarschijnlijk zal er dan ook boekhouder aan te pas gaan komen, maar dat vind ik nog wel spannend.

We gaan zien of dit allemaal gaat lukken. Ik ga in ieder geval mijn best doen, daar zal het niet aan liggen. Op naar een mooi, nieuw Mamablogger jaar!

 

liefs

 

 

 

ComputerComputer

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *