Home + De grappigste kleuter quotes van M!

De grappigste kleuter quotes van M!

M is een klein, blond mannetje van bijna vijf jaar. Toch lijkt het soms alsof ik een puber in huis heb, zo gevat is hij. En hoewel ik bijna altijd wel een antwoord klaar heb, heeft mijn mannetje dat ook waardoor zelfs ik nog weleens met mijn mond vol tanden sta. Om dan vervolgens in lachen uit te barsten, want M is nog zo klein en het is zo schattig wat hij allemaal zegt!

Daarom leek het mij leuk om weer eens wat kleuter quotes van hem met jullie te delen. Ik heb ze de afgelopen tijd opgeschreven zodat ik ze niet kon vergeten, want hoe grappig ze ook zijn, je vergeet ze soms zo snel.

Ik hoop dat jij er net zo om kan lachen als wij 😉

De opruimman

M heeft er, net als zoveel kinderen, nogal een handje van het hele huis overhoop te halen en niets op te ruimen. Vaak verzucht ik dan dat ik er zo van baal dat ik de enige ben die ook daadwerkelijk opruimt in huis. Nu zei ik tegen M dat hij eerst het ene op moest ruimen voordat hij het andere pakte. Hij zuchtte diep en zei toen heel theatraal ‘ben ik nu weer de opruimman in huis?’

Fut de Koning

We hebben natuurlijk een tijdje de discussie op televisie gehad over de opmerking ‘f*ck de Koning’. M was daarna in de veronderstelling dat de Koning ook echt zo heet. Toen M daarna de Koning op tv zag zei hij dan ook ‘mam, daar is Fut de Koning! Toen ik hem vertelde dat de Koning een andere naam heeft zei hij ook nog ‘nee hoor mama, op televisie zeggen ze Fut’. Gelukkig maakte hij er nog Fut van in plaats van het andere woord….

Water vangen

Patrick en mijn stiefvader vissen in deze periode vaak ’s avonds nog een paar uurtjes. Het kan namelijk heel dichtbij huis dus dat is nog weleens lekker. Toen ze een avond niets hadden gevangen zei M heel lief troostend tegen zijn vader ‘Maar je hebt toch water gevangen?’

Benzine in de tablet

M zag op de tablet, maar is nog weleens ongeduldig waardoor hij overal op drukt. Patrick zegt dat hij dat vooral niet moet doen omdat de tablet dan vast kan lopen en helemaal niets meer doet. ‘Hoezo, zegt M, de tablet kan toch niet vastlopen, die gaat op benzine’.

Geen smaak

Ik vind het leuk om aparte kleding voor M te shoppen, maar probeer wel rekening te houden met school. Ik wil namelijk ook niet dat hij buiten de boot zou vallen. Toen hij voor het eerst zijn uniform jasje aan had naar school vroeg ik hem ’s middags of er kinderen waren die er wat van hadden gezegd. ‘Ja, zei M, maar die hebben geen smaak’.

Ik sta soms echt te kijken van wat hij zegt en soms is het alsof ik mijzelf hoor en weet ik dat ik ook op moet letten op wat ik zeg 😉

Een  pienter en bijdehand mannetje dus die ons ook vaak verbaast met zijn opmerkingen. Er zullen er vast nog wel veel volgen en ook die schrijven we op.

Ik hoop dat jij M’s kleuter quotes ook grappig vond.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 16 juli 2015 / 11:36

    Heerlijk! Ik kan niet wachten tot mijn mannetje ook gaat praten