Home + Wat doen jullie met al die kindertekeningen?

Wat doen jullie met al die kindertekeningen?

Iedere dag weer worden er ladingen tekeningen en knutselwerkjes gemaakt of meegenomen van school. Milan zit pas 1,5 jaar op school, maar als ik alles zou bewaren hebben we een kamer extra nodig. Jeetje, het is soms niet aan te slepen! Milan vindt al zijn kunstwerkjes natuurlijk geweldig en wil alles bewaren. Maar ja, wij moeders weten natuurlijk heel goed dat dat niet gebeurd en stiekem verdwijnt er regelmatig ’s avonds wat in de prullenbak. Ook met voorzichtigheid natuurlijk, want Milan heeft er weleens wat uitgevist. hij was natuurlijk not amused 😉

Maar even serieus, wat bewaar je wel en wat niet? Wat doen jullie met al die kindertekeningen? En dan heb ik het nog niet eens over al die knutsels! Vogelnestjes van klei, een knikkerbaan van een plastic soepkommetje en een wc rol en ik denk dat jullie ook wel talloze voorbeelden hebben.

Deze tekening weggooien of bewaren?

Tja, hoe maak je nu onderscheid in wat je bewaart en wat niet? De tekeningen waar Milan weinig aandacht aan heeft besteed verdwijnen na een paar dagen sowieso naar de tekeningen hemel, maar er zijn ook tekeningen die hij vol trots laat zien en die dan speciaal voor mij zijn gemaakt. Die zijn het lastigste, want ik kan het vaak niet over mijn hart verkrijgen om die weg te gooien. Deze bewaar ik dan vaak wel. En het spreekt voor zich dat de moeder- en vaderdag cadeautjes ook bewaard worden.

Kleurplaten

Die krijg je overal en nergens en die vind ik dus ook minder bijzonder. Ik hang ze op en na een week is Milan hem alweer vergeten en verdwijnt deze ook. Zo simpel is dat. Of ben ik nu heel erg?

Werkjes van school

Die bewaar ik uiteraard wel. Die worden echt niet weggegooid. Net als kaartjes en uitnodigingen voor feestjes, ook die bewaar ik. Ik kan mij voorstellen dat dat leuk is voor later.

Waar bewaar ik die kindertekeningen?

Ik ken mensen die de kindertekeningen inscannen en deze dan af laten drukken in een foto album, maar daar heb ik geduld niet voor. Mijn ouders hebben bijvoorbeeld een map met Milans tekeningen. Ik bewaar alles in grote bakken. Hier zit alles in van ongeveer 2 jaar. Denk aan spullen van de peuterspeelzaal en de begintijd op school. Hij raakt nu wel erg vol, dus het wordt tijd voor een nieuwe bak.

En nu vraag ik mij dus af waar jullie dit bewaren? En wat bewaren jullie wel of niet? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 1 juni 2016 / 06:13

  Bij mij gaan ze of de prullenbak in of ze gaan in een grote doos, eens in de zoveel tijd zoek ik die doos uit en gaan er een paar in de bewaar map.

 2. 1 juni 2016 / 06:28

  Ik heb een tijd geleden de knutsels gefotografeerd en weggegooid. De foto’s moet ik nog verwerken in een fotoalbum, maar dat schuif ik steeds op de lange baan. Ik kan echt niet alles vewaren. Daar heb ik met 80 m2 helaas echt geen ruimte voor. Ik plak eerst altijd alles op de koelkast, de muur (met plakgom) en zet het in de boekrnkast. Na een paar weken sorteer ik wat weggaat en wat ik wil fotograferen. Qua tekeningen bewaar ik de mooiste en die wil ik in een map doen.

 3. 1 juni 2016 / 06:52

  Ohja herkenbaar….. onze dochter heeft op een school een portfolio waar ze “belangrijke” werkjes n bewaren. De andere tekeningen hang ik thuis op. Net zoals jou, tekeningen met minder aandacht besteding verdwijnen. De anderen bewaren we in een klapper. Deze zit wel al behoorlijk vol moet ik bekennen.
  Maar vaak kijken we samen in de klapper en zegt dochterlief zelf deze mag wel weg, die is toch niet zo mooi. En dan komen er weer nieuwe werkjes bij.

 4. 1 juni 2016 / 07:41

  Ik maak overal foto’s van en de schoolwerkjes bewaar ik inderdaad ook, eigenlijk dubbelop dus, ook mijn bak is overvol. Kleurplaten bewaar ik nooit, daar zit zo weinig van het kind zelf in. Mooie grote werkjes, die niet in het plakboek passen ( want dat maken ze op school voor de leerlingen, doe ik zelf ook als juf ) hang ik hier op een deur, dat staat zo gezellig!
  Kortom hier ook een verzamelaar, hahaha

 5. 1 juni 2016 / 11:56

  De echte mooie dingen bewaar ik wel, ik stop ze in een map. Ook heb ik in de woonkamer een slinger hangen waar sommige knutselwerkjes en tekeningen aanhangen, die ruim ik om de zoveel tijd op en zeg dan tegen de meiden dat het weer tijd is voor nieuwe dingen. En de rest verdwijnt dan toch wel bij het oud papier..Ze komen soms ook met zoveel thuis dat kun je echt niet allemaal gaan bewaren.

 6. Patricia
  3 juni 2016 / 08:35

  Ik heb in mijn gang 2 lijnen hangen waar ze al een tekeningen op kunnen hangen. Zodra de lijn vol is maar er komt een tekening bij, mogen ze zelf een tekening weggooien. Boven de lijnen heb ik 2 plankjes waar ze hun maaksels op kunnen plaatsen. Van de peuterspeelzaal heb ik een volle plakboek meegekregen en als ze klaar zijn met school, krijgen ze in groep 8 ook een plakboek mee met verhaaltjes erbij. Hier geen dozen gelukkig ?