Home + Waarom wij dit jaar toch nog kiezen voor een vakantie in eigen land

Waarom wij dit jaar toch nog kiezen voor een vakantie in eigen land

In januari dachten we al na over de zomervakantie. Veel was toen nog onzeker. Vorig jaar zouden we naar Denemarken gaan en hebben we die vakantie ongeboekt naar een vakantie in eigen land. Het plan was om dan dit jaar naar Denemarken te gaan. We hebben besloten dat niet te doen, ook niet nu het erop lijkt dat het misschien toch zou kunnen.

Liever nog even in eigen land

Patrick en ik hebben vakantie in augustus en zoals het er nu naar uitziet, zijn we dan ook gevaccineerd. In principe zouden we dan naar het buitenland kunnen mits de situatie in die landen ook goed is. We zouden graag willen en hebben best nog even getwijfeld, maar we blijven toch liever in eigen land. Denemarken loopt niet weg.

De reden dat we in Nederland willen blijven heeft niets te maken met een vaccinatiepaspoort of iets dergelijks, maar met het feit dat we het enerzijds nog een beetje spannend vinden om naar het buitenland te gaan en anderzijds gunnen we het de Nederlandse ondernemers zo dat ze een goede zomer kunnen draaien. Dat kunnen ze ook als er toeristen deze kant op komen, maar we willen graag ons steentje bijdragen.

Wat ook meespeelt is dat we ruim een jaar lang bijna niets konden en Nederland echt heel erg mooi is en we heel veel nog niet hebben gezien.

Ook dit was gewoon in eigen land! 

Voor het eerst naar de Waddeneilanden

Wat we dus nog niet hebben ontdekt zijn de Waddeneilanden. Ze staan al jaren op mijn wishlist wat betreft vakantie of lang weekend weg, maar het is er nog nooit van gekomen. Daarom hebben we onze vakantie dit jaar in tweeën gesplitst. We gaan een week naar een huisje in het oosten van het land en de tweede week rijden we naar Texel. Wat ons betreft is dat het begin van nog meer fijne bezoekjes aan de anderen Waddeneilanden, want van wat ik heb gehoord en gezien zijn ze prachtig en ik hoop ze allemaal een keer te bezoeken.

Dat de Wadden populair zijn, blijkt wel, want toen wij in januari boekten was er nog weinig te kiezen. Dat wil helemaal niet zeggen dat er niets meer te boeken is, want zoals ik al zei is er heel veel te doen en ontdekken in Nederland en juist op de wadden.

Genieten van het strand, de prachtige natuurlijk, lekker eten en zelfs paardrijden op Ameland, het kan allemaal!

Juist op de Wadden heb je het ultieme vakantiegevoel en daarvoor hoef je helemaal niet perse naar het buitenland. Dit jaar genieten we dus nog even van al het moois dat ons eigen land te bieden heeft en hopen we dat de ondernemers die het zo zwaar hebben gehad er allemaal bovenop komen. Een vakantie naar het buitenland komt daarna wel weer.

Wat zijn jullie plannen voor de zomervakantie dit jaar? Blijven jullie nog in eigen land of gaan jullie toch de grens over om te genieten van die welverdiende vakantie?

Wil je weten wat de actuele adviezen zijn wat betreft vakantie? Check dan de website van het RIVM.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Jaya
    25 mei 2021 / 11:41

    We gaan dit jaar naar Frankrijk. Vlakbij, mooier weer en veel goedkoper dan een vakantie die je nu kan boeken in Nederland.