Home + Waarom ik zo nu en dan juist wel bij AliExpress bestel

Waarom ik zo nu en dan juist wel bij AliExpress bestel

AliExpress. Je houdt ervan of je haat het en ik zie steeds vaker verhitte discussies ontstaan op social media over wel of niet bestellen bij deze Chinese gigant. Naast ontelbare Facebookgroepen waarin aankopen worden gedeeld, hoor je ook steeds meer tegengeluiden. Er zijn dus ook veel mensen die vinden dat je juist niet bij AliExpress moet bestellen. Veel gehoorde redenen zijn dat de producten gemaakt zouden worden door kinderen in slechte omstandigheden en het feit dat je het geld uit onze economie haalt en Nederlandse winkeliers niet op kunnen tegen de lage prijzen.

Ik snap deze argumenten wel. Sterker nog, ik begrijp ze volkomen en toch behoor ik tot die groep die wel heel blij wordt van AliExpress en er zo nu en dan wel bestel. Ik hoop in deze blogpost uit te leggen waarom en dan hoop ik maar dat ik dat goed onder woorden kan brengen zonder iemand te beledigen.

Waarom ik wel bij AliExpress bestel

Tja, wat betreft kinderen die de spullen maken in fabrieken begrijp ik de discussie volkomen. Het punt is alleen dat ik nooit zeker weet wanneer iets door kinderhanden is gemaakt. Dat weet ik ook niet zeker als ik iets bij H&M, Zeeman, C&A of een andere winkel koop. Ook op speelgoed staat vaak ‘made in China’. Dan durf ik ook niet met zekerheid te zeggen dat het niet door kinderen is gemaakt. Ik begrijp het argument, maar ik zou dan helemaal niets meer durven kopen…

Maar goed, weer even terug naar de redenen waarom wij zo nu en dan wel bij AliExpress bestellen.

Ik vind er dingen die ik hier in de winkels niet vind

Vooral wat betreft traktaties. Hier vind ik geen popcorndoosjes met LEGO® superhelden, maar op AliExpress wel en dat voor een klein prijsje, zie de shoplog. Ik had ze snel binnen en bestelde er ook prikkertjes bij om erin te doen. Zo heb ik toch een heel originele traktatie tegen een kleine prijs.

Zo ben ik wel meer dingetjes tegen gekomen, die ik hier in de stad niet kan vinden, maar daar wel. Milan wilde bijvoorbeeld een specifieke trein van Thomas de Trein, die spaart hij namelijk. Hier kon ik deze nergens vinden zonder er meteen heel veel voor te moeten betalen. Op AliExpress vond ik hem voor €6,- incl. verzendkosten. Hij is inmiddels binnen en is net zoals alle anderen die hij heeft. Voor ons dus een succes aankoop!

Laten we eerlijk zijn, het is een stuk goedkoper

Ik begrijp heel goed dat veel winkeliers niet op kunnen tegen de prijzen van Ali. Toch ken ik ook een aantal winkeliers die er zelf ook bestellen en het vervolgens in hun eigen winkel verkopen, maar dat is weer een andere discussie. We kijken echter wel allemaal naar onze eigen portemonnee en maken soms dus wel de afweging om iets op AliExpress te bestellen in plaats van het te kopen bij een plaatselijke winkelier of webshop. Ik maak die afweging zorgvuldig en koop juist bij de bijzondere winkels in de binnenstad, maar dat wil niet zeggen dat ik niets bij Ali zou bestellen.

Nogmaals, ik begrijp de discussie en alle argumenten die worden gegeven volkomen. Ik zie het alleen niet zo zwart wit als dat het soms gesteld wordt en vind dat iedereen die keuze voor zichzelf moet maken.

Bestel jij weleens wat op AliExpress en waarom wel of niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Tamara
  25 september 2017 / 11:33

  ja hoor ik bestel er. Meestal omdat ik het product dat ik zoek niet in NL kan kopen…. OF dat het hier 2x zo duur is. Als ik echt merkartikelen zoek ga ik natuurlijk gewoon naar de winkels om de hoek. En als ik dingen snel nodig heb ook. Maar ik zocht laatst bv een lego-muursticker, maar helaas dan wel eentje met bepaalde maten, omdat hij boven de deur op een lege plank moest. Die was in NL niet te vinden! Dan ben ik blij dat ik het bij Aliexpress kan bestellen.

  • 1 oktober 2017 / 14:15

   Inderdaad, dat zijn de situaties waarbij ik ook voor AliEpress kies. Dan ben je inderdaad blij dat die mogelijkheid er is.

 2. Rebecca
  26 september 2017 / 16:59

  Helemaal met je eens.