Home + Waarom ik juist géén Primark in de stad wil

Waarom ik juist géén Primark in de stad wil

Afgelopen zondag was ik er nog, bij de Primark bedoel ik dan. Twee pyjamaatjes gescoord voor M en verder lekker rond gekeken. Ik ben fan hoor! Je zou het misschien niet zeggen aan de titel, maar ik heb geen bezwaar tegen Primark, hoewel ik de mensen die dat wel hebben juist wel begrijp.

De massahysterie bij de opening van weer een filiaal begrijp ik dan weer niet, maar wel waarom mensen erheen gaan.

Massahysterie dus tijdens de opening. Hordes, vaak jonge meisjes, die hun kleedgeld al tijden apart leggen om tijdens deze dag compleet los te gaan. En zodra je daar staat weet je dat het lastig wordt. Het is dringen en je maat zoeken is in deze drukte vaak hogere wiskunde. Kortom, het kan best tegenvallen.

Of het meisje vind juist heel veel leuks en uiteraard draagt dat meisje het de volgende dag als ze weer naar school toe gaat. Net als nog veel meer meisjes op school die zich ook ergens in die menigte bevonden…

En dat is nu precies mijn punt. Zodra die Primark er is loopt de halve stad in dezelfde kleren!

Nogmaals, ik kom er ook regelmatig. Of ik ga naar Rotterdam, of ik ga naar Zoetermeer. We maken er meteen een lekker dagje shoppen van, lunchen gezellig en daarna moe maar voldaan naar huis. Ik shop er wel voor mezelf en dan vooral skinny’s en blazers, die zijn echt heel fijn! Voor M koop ik er nauwelijks wat. Het is vaak niet mijn smaak en als ik wel iets leuks zie, is zijn maat er alweer uit of blijkt de pasvorm heel raar. Zo zijn de truitjes vaak heel wijd en kort.

Gouda is een middelgrote stad dus daar verwacht ik de komende jaren geen Primark en dat vind ik dus meer dan prima. Geen hysterische taferelen, voor de andere winkeliers geen (oneerlijke) concurrentie en laat mij dan zo af en toe maar een koopje hebben. En als ik wel iets leuks zie voor M zoals dit vest, dan weet ik bijna zeker dat ik er op school niet nog één tegenkom. Klinkt misschien gek, maar ik vind het leuk als M iets aan heeft wat een ander niet heeft.

Herken jij dit of juist niet? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! En voor iedereen in Gouda die mijn mening niet deelt, sorry! 😉

Primark, Gouda, Marisca, Kenter, mamabloggerLiefs, Marisca

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Reacties

 1. 4 januari 2015 / 08:40

  Heerlijk hoor die goedkope kleertjes. Kan ze zo halen hier in Zoetermeer. Maar dan moet je wel eerst de stad in komen. Tegenwoordig zijn alle garages vol, zeker Door de komst van Primark. Nu Den Haag de deuren heeft geopend, hoop ik dat dat scheelt, en ik toch weer eens de primark kan leegplunderen voor mijn beebs.

 2. gratje
  4 januari 2015 / 11:22

  Ik ben er nog nooit geweest gelukkig het lijkt mij niets.
  Inderdaad wat je al verteld allemaal in het zelfde truitje nee liever niet.
  Ik ga wel met de mode mee zeker met nog een jonge dochter in huis (13) maar ik blijf zoeken naar iets wat me persoonlijk een fijn gevoel geeft.
  En mag dan gerust wat meer kosten.
  Ik kijk zeker naar het model en kwaliteit
  Wij zijn tevreden met de winkels in onze dicht bijzijnde stad :)) die willen ook graag verkopen

 3. 4 januari 2015 / 11:23

  Herkenbaar! En precies waarom ik er geen in Groningen wil of Leeuwarden ofz! x

 4. 4 januari 2015 / 11:48

  Nee, ik herken me hier niet in. Ik wil dolgraag een Primark in Utrecht!

 5. 4 januari 2015 / 12:01

  Ik snap het helemaal. Ik woon in Nijmegen. Daar is een jaar geleden ook een Primark gekomen. Ben niet naar de opening geweest, kwam een paar dagen later. En om eerlijk te zijn koop ik er, als ik er kom, alleen basics. Zoals shirtjes, bikini, slippertjes en misschien een legging. Ook sportkleding soms. Het enige wat ik er echt fijn vind zijn de kussens en mega grote fleece dekens voor op het bed. Die zijn wel goedkoop.

  Verder heb ik niets met Primark. De kleding vind ik vaak niet eens zo leuk. Ben er overigens ook al een half jaar niet meer geweest.

 6. 4 januari 2015 / 12:02

  Ik begrijp je punt volledig! De hype wordt een beetje gecreëerd door media en social media hé. Ik ga ook erg graag nar Primark, maar dan meestal voor pulls, broeken, ondergoed en ‘home’-items. Kleedjes, hemden, topjes, … etc hebben inderdaad een vreemde pasvorm én zijn compleet m’n ding niet. Al goed dat we er in België slechts 3 hebben 🙂

 7. 4 januari 2015 / 12:11

  Haha grappig dit. Ik woon dicht bij Primark Hoofddorp, maar zal voor geen goud een primark te diht bij mij willen. Met de primark die in het centrum van amsterdam wordt gebouwd ben ik ook alles behalve blij 🙂

 8. 4 januari 2015 / 13:08

  Leuk geschreven! Ik hoef ook geen Primark. Simpelweg om de reden omdat iedereen er in loopt, het altijd een grote bende is in de winkel en de kwaliteit zo ontzettend slecht is dat het beter is dat ik naar een kwalitatief duurdere en beter winkel ga. 🙂

 9. Kay
  4 januari 2015 / 14:14

  Valt reuze mee hoor! Toen we de Primark in Almere kregen dacht ik ook dat iedereen in t zelfde zou lopen. Maar blijkt absoluut niet het geval te zijn! Het blijven toch de winkels als H&M en Coolcat waar je veel mensen met identieke spullen ziet lopen, simpelweg omdat hun collectie veel kleiner is dan die van de Primark.

 10. 4 januari 2015 / 14:32

  Haha ik snap je wel hoor. Ik zou er in Nieuwegein ook geen willen. In Utrecht daarin tegen :p Het is ook altijd de drukte die me tegenhoudt om te gaan winkelen in een Primark hoe leuk ik het ook vind. Maar aangezien ze uit de grond schieten als paddenstoelen valt de drukte binnenkort misschien wel mee in de winkels 😀

 11. 4 januari 2015 / 15:07

  In Zaandam is al tijden een Primark. Ik kan er niet altijd iets vinden, maar goed, daar gaat het niet om. Ik vind het irritant dat het zo druk is in de stad en in de Primark zelf, dus als ik naar de Primark wil dan zorg ik dat ik er om 9u ben zodat ik een half uurtje rustig kan kijken zonder me door de andere bezoekers te worstelen. Verder is het voor de stad zelf heel goed dat de Primark er is. Zeker toen Primark alleen in Rotterdam en Zaandam zat, kreeg Zaandam heel wat Primarktoeristen te verwerken. Die mensen die shoppen echt niet alleen bij Primark, dus het is geen oneerlijke concurrentie. Primark trekt bezoekers die een hele dag gaan shoppen. Ze lunchen in de stad, nemen nog iets te drinken, lopen door de winkelstraat en gaan hier en daar naar binnen. Sinds Primark er zit is de stad heel erg verbeterd en ik denk dat de meeste winkels (vooral die waar jonge meiden shoppen) meer geld binnenhalen dan voordat Primark er zat. Voor de stad is het dus alleen maar goed.

 12. 4 januari 2015 / 15:14

  Ik snap wat je bedoelt. Ik woon redelijk dichtbij de eerste Primark in Nederland (Rotterdam Alexander) en de drukte die dag destijds bij het Alexandrium veroorzaakte was niet fijn. Nu is dat minder geworden omdat er meer in Nederland geopend zijn.
  Ik kom wel een paar keer per jaar in de winkel, maar ik ga altijd op een doordeweekse dag meteen om 9.00 uur, want ik moet er niet aan denken om er te komen als het spits is. De taferelen die jij beschrijft over tienermeisjes die hun kleedgeld daar proberen op te maken, bespaar ik mezelf liever.
  Gelukkig woon ik ver genoeg van de winkel af om er verder geen last van te hebben. En dichtbij genoeg om er binnen 15 minuten te kunnen zijn. De ideale afstand!

 13. 4 januari 2015 / 16:45

  Ik snap wel waarom je er geen in je stad wil, maar jij hebt er dan ook in de buurt. Voor mij is de dichtsbijzijnde ook Rotterdam, maar dat is ruim 2 uur reizen… En Eindhoven 2,5 uur en de rest begin ik maar niet eens over. Uberhaupt 1 in Zeeland zou fijn zijn!

 14. 5 januari 2015 / 01:03

  Ik ben het zo met je eens, hij komt dan wel naar mijn woonplaats – pas in 2016 dat scheelt. Het feit dat het er altijd mega druk is en hoe dichterbij die winkel is hoe meer mensen in dezelfde kleding lopen, zo stom vind ik dat maar zeker niet tegen te houden. Verder houd ik van de primark, ik ben blij dat dit soort winkels bestaan maar ik ga net zo graag naar een andere winkel, het is een haat liefde verhouding.

 15. 5 januari 2015 / 11:31

  Ik kan me er gedeeltelijk in vinden. Ik heb geen Primark in de buurt, ga eens in de zoveel tijd naar die van Almere. Ik hoor rumors over een vestiging in Amersfoort. Zie het niet helemaal zitten, te dichtbij en ja iedereen zal met zo een tas lopen. Zelf kan ik beter slagen in Londen, helaas kom ik daar niet heel vaak.