Home + Waar vieren jullie Kerst? Spijbelen is hip!

Waar vieren jullie Kerst? Spijbelen is hip!

Ik hoor het zo her en der al om mij heen, plannen voor de feestdagen. Waar vieren we Sinterklaas en waar gaan we op welke Kerstdag heen? Of komt iedereen dit jaar naar ons? Nu ben ik gek op de feestdagen en ik kijk er ook heel erg naar uit, maar het plannen van deze dagen brengt bij heel veel families ook heel veel spanning. Weg leuke en ontspannen feestdagen!

Bij ons zijn de plannen gewijzigd. Vorig jaar waren we voor het eerst weg met Kerst en zaten we in een heerlijk luxe hotel. Wat was dat heerlijk! Dit jaar hadden we alweer een optie genomen bij dat hotel, maar het gedoe met de auto’s gooide roet in het eten. Je kunt immers niet alles tegelijk. Ik heb het daarom moeten annuleren, maar we hopen er uiteraard volgend jaar wel weer heen te gaan.

Voor deze Kerst zijn de plannen nu onduidelijk. We gaan een dag naar mijn ouders en ook Kerstavond is al gevuld. Wat we de andere Kerstdag gaan doen weten we nog niet. Ik hoor steeds vaker dat mensen zo graag thuis willen blijven met het gezin. De hele dag in pyjama, cadeautjes, wat lekkers erbij, filmpjes kijken en verder helemaal niets. Wat vinden jullie ervan?

Bron: Shutterstock

Kerst vieren we thuis?

Stel je eens voor: lekker uitslapen, daarna uitgebreid ontbijten en met het gezin de cadeautjes onder boom openmaken. Kinderen vermaken zich de hele dag met de cadeautjes en ondertussen staan er leuke kerstfilms op. Er is lekker eten in huis en ’s avonds bestellen jullie wel wat. Bij mooi weer maak je tussendoor nog een fijne wandeling om vervolgens thuis op te warmen met een mok warme chocolademelk. Maar vooral: geen stress, niet het halve land doorrijden om bij familie op bezoek te gaan etc.

Klinkt goed toch? Maar is het nu echt zo erg om Kerst met je familie door te brengen? Samen lachen, gezellig kletsen, mooie kleding aan, neefjes en nichtjes die blij zijn elkaar weer te zien en gezellig samen spelen etc. Zo vaak ben je niet samen met je familie en ik vind ook dat je zulke momenten moet koesteren. Volgend jaar kan het leven er wel heel anders uitzien.

Hoewel die eerste optie heel verleidelijk is, ga ik toch liever voor de tweede en hoop ik dat we ook dit jaar met een grote groep aan de tafel zitten met Kerst.

Hebben jullie al plannen? Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Ik ben heel erg benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Ad van Stijn
  27 oktober 2016 / 09:25

  Een kleine groep met mensen waar we echt omgeven en van houden heeft mijn voorkeur. Vrede op aarde alleen met kerst mag van mij ook achterwege blijven. Vooral niet komen als het een verplichtnummer is. Het toneelspel van de kerstman is al voldoende denk ik dan. Nee als je uit jezelf de weg naar ons niet weet te vinden blijf dan ook met kerst maar weg. Wij gaan gezellig aan tafel met mensen waar we van houden en die er het hele jaar voor ons zijn want met die andere hebben wij het namelijk helemaal gehad. We maken er daarom een gezellige kerst van en geen verplichte kerst !

 2. 27 oktober 2016 / 14:25

  Ik begrijp best dat mensen thuis willen blijven, niks doen enz. Vaak zijn er zoveel drukke dagen ivm werk en clubjes enz.

  Kerstavond zijn we standaard bij mijn schoonmoeder. Gourmetten en cadeautjes.
  Ik denk dat we verder dit jaar gaan klussen in ons nieuwe huis 😉 We krijgen 22 dec de sleutel dus kunnen de tijd goed gebruiken… we halen daarna wel de feestdagen schade….

 3. 27 oktober 2016 / 18:50

  Wij gaan eerst paar dagen naar het Noorse van Nederland met vrienden. Heerlijk kerstmarkten bezoeken. Met kerst avond gezellig thuis met mijn moeder op bezoek. En kerstdag zal waarscheindelijk bij familie zijn. Met ouderjaarsavond is het weer thuis en komen der vrienden op bezoek om te vieren en ze blijven dan ook heerlijk slapen. Ik moet eerlijk bekenen dat ik zeg naar die dagen uit mijn. Heb al zo leuke ideeën om mijn tafel te bedeken en zo. Dus laat maar de kerst dagen komen.