Home + DIY budget | LEGO poppen van gips voor op een LEGO kamer!

DIY budget | LEGO poppen van gips voor op een LEGO kamer!

Wat heb ik lang moeten wachten zeg voor ik deze blogpost kon schrijven. Ik had via Facebook namelijk een LEGO mal besteld bij een groep die allemaal bak benodigdheden verkoopt. Heel erg leuk, maar die mal kwam niet binnen. Niet na drie weken, ook niet na vier weken en zelfs niet na zeven weken. Ik baalde als een stekker en iedere keer werd ik aan het lijntje gehouden. Ik wilde er echter geen cake in bakken (al kan dat best een keer), maar ik wilde er met gips echte LEGO poppen van maken voor op een kinderkamer!

Op een gegeven moment was ik het zat en heb ik mijn geld terug geëist. Even later vond ik bij LEGO World dezelfde mal! Ik heb deze gekocht en ben meteen ’s avonds aan de slag gegaan. Het is nog niet zo gemakkelijk en daarom een duidelijke DIY met tips!

Wat heb je nodig voor deze LEGO poppen?

 • Een mal natuurlijk! Ik kocht die van mij voor €11,99 bij LEGO World, maar ze zijn te koop in diverse webshops. Die van mij is 30 cm lang.
 • Gips. Ik kocht een pak selgips bij GAMMA van 2,5 kilo voor €5,17. Dit was een aanbieding. Normaal kost het pak €7,39 en je haalt er 4 à 5 poppen uit.
 • Een teiltje om het gips in te mengen.
 • Water
 • Iets om mee te roeren. Een oude lepel bijvoorbeeld.
 • Acrylverf om de pop mee te verven. Ik kocht bij Action een set met 16 tubes acrylverf voor maar €3,99!

Gips mengen is nog niet zo gemakkelijk…

Omdat je geen flauw idee hebt hoeveel gips je precies nodig hebt voor een pop is de eerste pop echt even uitproberen. Je mengt één deel water met twee delen gips. Begin niet met teveel water, want je kunt er altijd nog wat bij doen. Dat geldt ook voor het gips. Gooi er niet meteen teveel in.

Vervolgens laat je het twee minuutjes staan en daarna begin je met roeren. Zodra het gips niet meer waterig is moet je niet te lang wachten en het mengsel in zijn geheel in de vorm gieten. Als je te lang wacht moet je gaan scheppen en dan hecht het niet mooi aan elkaar met het gevolg dat je pop niet mooi egaal wordt (dat was namelijk het geval bij mijn eerste pop).

Dus giet het erin zodra het niet waterig meer is en het wat dikker wordt, maar je nog wel kan roeren. Dan zit het mooi egaal in de vorm en kan het gaan drogen.

Wachten, wachten en nog eens wachten

Na een nacht kun je de pop al uit de vorm halen. Omdat de mal zo flexibel is, is dat zo gebeurd en kun je de pop ook bijna niet beschadigen.

Daarna adviseer ik om hem nog op een krant te leggen en daar nog 36 tot 48 uur te laten drogen. Je zult merken dat de krant vochtig wordt en dat is precies de bedoeling. De krant trekt het resterende vocht nog uit het gips.

En dan?

Zodra ze echt goed droog zijn kun je de poppen gaan verven. Ik heb er uiteindelijk drie gemaakt en heb Milan er één laten verven. De andere twee zijn nog steeds in deze kleur en ik denk erover ze in één kleur te verven wat past bij Milans kamer. Er zijn namelijk zeldzame minifiguren van LEGO die allemaal één kleur hebben. De één is helemaal roze en de andere geel etc. Die zijn echt ontzettend gaaf en zoiets wil ik ook.

Een andere optie is om de naam van je kind erop te zetten of te werken met een bepaalde print. En misschien wil je ze wel zo houden omdat dat heel stoer staat in een kamer met industriële details. Je kunt er alle kanten mee op en ook als cadeau zijn ze ontzettend gaaf!

Achteraf gezien zijn dit soort dingetjes echt heel gemakkelijk te maken, maar je hebt wel iets heel origineels voor een heel klein prijsje? En ben je klaar met de poppen? Dan kun je alsnog die cake bakken 😉

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 Reacties

 1. Annemieke kuijt
  26 oktober 2016 / 07:45

  Wat een super gaaf idee.

 2. 26 oktober 2016 / 08:06

  Wanneer post een een Legopop, die helemaal af is?! Superleuk gedaan trouwens. ??

 3. ciska
  26 oktober 2016 / 08:59

  ooo wat leuk zeg ik ben fan

 4. Nicole
  26 oktober 2016 / 09:39

  Wow wat gaaf?? hier ook ern legofan

 5. Wilma
  26 oktober 2016 / 11:38

  Wat een ontzettend leuk idee ???

 6. 26 oktober 2016 / 21:34

  Dat vind ik super leuk.
  Denk dat ik deze ook eens zal maken voor op Dario zijn kamer. Hij is momenteel erg mee lego bezig en vind het ook wel super dat hij dan zelf een kan maken.

 7. 26 oktober 2016 / 22:26

  Wat een leuk idee zeg! Die wil ik ook wel maken! Ben ook erg benieuwd naar het eindresultaat!

 8. Diana
  2 november 2016 / 11:16

  Wat ontzettend gaaf…!!!!

 9. Gabrielle
  5 december 2016 / 21:51

  Wat leuk! Ik ben ook op zoek naar zo’n mal (een grote van minimaal 30 cm) maar kan ze nergens vinden. Weet jij een webshops waar ze te koop zijn?

  Dank je wel alvast!

  • 6 december 2016 / 19:38

   Hoi, ze zijn te koop in verschillende kookwebshops. Ik geloof dat AliExpress ze ook heeft. Als je zoekt op Google, moet je ze wel vinden. Succes!

 10. 24 april 2017 / 14:58

  Wauw dit is gaaf zeg! Onwijs tof idee, hoe staat die in de kinderkamer? Petra

 11. Wieke Kuiken-Heeringa
  10 september 2019 / 09:50

  Wat leuk gemaakt!
  Heb je een voorbeeld van webshop waar ik de lego mal kan kopen?

  • 15 september 2019 / 07:39

   Dankjewel! Ik weet dat Legowinkel Play Today in Gouda ze verkoopt en die hebben ook een webshop. Misschien staan ze daarin en anders kun je ze wellicht even mailen.