Home + Ook ik ben niet heel enthousiast over de nieuwe Kruidvat luiers…

Ook ik ben niet heel enthousiast over de nieuwe Kruidvat luiers…

Misschien ben ik een beetje ‘late to the party’, maar aangezien we altijd een grote voorraad luiers hebben, heb ik pas kort geleden de nieuwe Kuridvat luiers gekocht. Ik had de kritieken wel gelezen, maar wilde het eerst zelf uitproberen. De Kruidvat luiers waren altijd heel erg fijn dus zo erg konden de vernieuwde luiers toch niet zijn? Mensen zijn eerder geneigd klachten te delen op social media dan positieve ervaringen dus misschien viel het allemaal best mee. Maar na twee weken moet ik eerlijk bekennen dat ik zo niet heel enthousiast ben over de nieuwe luiers…

De vernieuwde Kruidvat luiers

De luiers van het eigen merk van Kruidvat waren jarenlang favoriet bij menig ouder. Ze waren goedkoop, zacht en lekten nauwelijks door. Sterker nog, wij hebben nooit last gehad van doorlekkende Kruidvat luiers. De nieuwe luiers zijn op het eerste gezicht niet heel anders, maar als je beter kijkt zie je dat er kanalen in de voering zijn geplaatst. Waar voorheen de voering uit één deel bestond, zie je dat er nu drie kanalen in zitten. Dit zou voor een betere spreiding van de urine moeten zorgen. Ik snap de gedachte daarachter, maar was dat perse nodig? De luiers waren niet voor niets zo populair en zelf heb ik de voering altijd prettig gevonden. Ik vond deze bijvoorbeeld nooit overdreven dik.

Dat is niet de enige verandering; de voering is namelijk ook dunner gemaakt. Alles met het idee dat dit voor een beter draagcomfort zou zorgen. Zelf denk ik dat het draagcomfort redelijk hetzelfde is, maar in de afgelopen dagen hebben wij ook te maken gehad met doorlekkende luiers. Voor het eerst in al die jaren!

Tot slot zitten er schijnbaar minder luiers in een pak en zijn ze dus duurder geworden. Dat was mij zelf nog niet echt opgevallen, maar dat las ik bij verschillende reacties.

Het pak opmaken

Wij maken dit pak op en kijken hoe het verder verloopt. Als er nog meer luiers door gaan lekken, gaan we toch weer over op andere luiers. Naast die van het Kruidvat zijn we ook heel tevreden over de Lillydoo luiers. Wel wat duurder, maar als we meer luiers verbruiken omdat ze sneller doorlekken wordt het prijsverschil wat minder.

Ik vind het ontzettend jammer en hoop dat Kruidvat snel met een oplossing komt.Wat zijn jullie ervaringen met de nieuwe Kruidvat luiers? Merken jullie een verschil? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Jess
  15 januari 2019 / 10:37

  Ja! Wij hebben altijd de kruidvat luiers gebruikt. De kleine gebruikte maat 4. Opeens werd hij in de ochtend wakker helemaal doorgelekt, alles nat. Wij dachten dat het aan de maat lag. Dus wij kochten maat 5. Maar het hield niet op. Pas 2 dagen geleden las ik een artikel over. Dus het ligt inderdaad aan de nieuwe luiers. Wel jammer. Misschien een blog schrijven over andere alternatieven?

 2. 15 januari 2019 / 12:52

  Ik lees veel negatieve verhalen over de Kruidvat luiers. Ze zijn duidelijk niet verbeterd zeg!

 3. Eliza
  15 januari 2019 / 17:35

  Op t kdv van mn dochter gebruiken ze Kruidvat luiers. Volgens mij nog de oude versie. Daar was ik op zich tevreden over, maar merkte wel verschil met de luiers die ik zelf gebruik. Ik gebruik al 16 jaar lang Lidl luiers.

 4. Gea de boer
  17 januari 2019 / 10:29

  De luiers lekken inderdaad door, eerder geen last van gehad. Een oma.