Home + Ik voel me soms zo dom…

Ik voel me soms zo dom…

Stel je dit eens voor; over het algemeen heb je het goed voor elkaar. Je kinderen groeien over het algemeen heelhuids op ;-), je huis is op orde en je functioneert prima met je gezonde verstand. So far, so good. Maar er zijn van die dagen waarop je je bedenkt dat het allemaal schijn is, want wat kun je nu eigenlijk? Het is niet zo, maar voor je gevoel houd je iedereen voor de gek en val je genadeloos door de mand. Zo’n dag had ik gisteren…

Ik werkte een hele dag en alles ging fijn, maar gaandeweg de dag voelde ik mij minder lekker (weer keelontsteking), werd het steeds drukker en liep het niet zoals ik graag wilde. Geen rampen, maar je wilt het allemaal in één keer goed doen. Eigenlijk wil je je niet laten meeslepen in de waan van alledag, maar wil je even achteroverleunen, diep ademhalen en met een helikopterview alles overzien. Ik maakte geen fouten en het is lastig uit te leggen, want ik wil niet in detail treden, maar ik voelde me gewoon dom. Alsof ik het niet kon. En ik wéét wel dat het niet zo is, maar zo voelt het op dat moment wel…

Ik was gelukkig niet de enige

Toen ik aan een collega vroeg of zij dat ook weleens had, zei ze dat ze dat gevoel herkende. Ik vroeg het zo her en der rond en hoorde dat vrouwen dat gevoel veel vaker hebben. Het gevoel dat ze de schijn maar een beetje ophouden terwijl we eigenlijk heel onzeker zijn. Niet iedere dag en ook niet iedere week, maar wel met enige regelmaat. Dat goede gevoel dat we die week ervoor misschien nog hadden, is dan ook in één klap verdwenen.

Bron foto: Shutterstock

En daar sta je dan met je goede gedrag. Je wilt heel erg graag, doet enorm je best en nog lukt het gewoon niet op de manier die jij graag zou willen.

Gelukkig weet ik nu dat ik niet de enige ben. Heb jij dat gevoel ook weleens? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ad
  3 februari 2017 / 09:44

  Ik ben geen vrouw maar als man herken ik dit wel hoor ! De onzekerheid van een vrouw. Maar als ik daar als man op ga reageren dan krijg ik vast een hele meute zgn onzekere vrouwen over me heen. Daarom zeg ik maar vrouwen hebben altijd gelijk ! En als ze geen gelijk hebben dan geven we ze gelijk ! Voel jij je onzeker ? Voel jij je dom ? Kom op zeg je weet wel beter !

 2. DK
  14 februari 2017 / 17:07

  Inderdaad, waarom heb ik (vrouw) toch altijd die zelftwijfel? ….hoezo ben ik deskundig?…. hoezo ben ik precies? Hoe komen ze erbij?
  Moet ophouden, enuf is enuf. Maar anderzijds, moet ik eerlijk bekennen, die twijfel houdt me wel scherp en alert.
  Dus een beetje in de spagaat wat dat betreft.