Home + Verjaardagsweekend in Brussel!

Verjaardagsweekend in Brussel!

Precies een week geleden waren we de laatste dingetjes aan het inpakken. Met twee koffers, waaronder Milans ‘Trunki’, in de bakfiets op weg naar het station, want wij gingen een weekendje naar Brussel! Het toeval wilde dat wij voor dat weekend al naar een hotel aan het kijken waren. We vierden onze verjaardagen niet, maar wilden wel graag een weekendje weg. We hadden een leuk hotel gevonden, wilden wat meer informatie en zochten het telefoonnummer om er even heen te bellen. Precies op dat moment kregen we een uitnodiging binnen van Novotel. Ook voor dat weekend!

We mochten met zijn drietjes overnachten in ‘Novotel Brussels Centre Tour Noire’!

Het blijft bijzonder om zulke dingen te mogen doen voor je blog en dus zeiden we meteen ‘ja’!

Bedtime Stories!

We gingen er wel heen met een missie; ‘Novotel Bedtime Stories’. Novotel staat bekend als familiehotel, daar heb ik een tijdje terug al over geschreven. Nu mochten we het echter zelf gaan ervaren. Luxe hotels, maar wel geschikt voor kinderen. En wat doe je voordat je kinderen gaan slapen? Juist, voorlezen! Wij doen dit iedere avond trouw, omdat we het heel erg belangrijk vinden om voor te lezen. Toch kunnen we het voorlezen veel spannender maken om de beleving voor Milan nog specialer te maken. Iedere avond weer.

Die zaterdag wachtte ons dus ook een programma wat alles te maken had met voorlezen: Novotel Bedtime Stories!

Kijk je mee naar onze eerste dag?

We besloten om met de trein te gaan in plaats van met de auto. We deden er net zo lang over en met de NS Internationaal was het ook erg voordelig. Als ik met vier personen een retourtje Amsterdam koop, ben ik veel duurder uit! Milan nam alvast het programma door en vermaakte zich daarna goed met de tablet.

We stapten uit in hartje Brussel en liepen vanaf het station naar het hotel. Dit is overigens prima te doen. Als je ervoor kiest om toch met de auto te gaan, kun je naast het hotel in de parkeergarage parkeren. Wij liepen dus naar het hotel en moesten even zoeken. In de vlog hieronder zie je hoe dat ging 😉

Wauw! Welkom in ons Novotel hotel! Het hotel is echt om de toren heen gebouwd. Na een vriendelijk ontvangst mochten we naar onze kamer. Hier lag een leuke goodiebag op het bed van Milan. Ik laat de kamer én de inhoud van de goodiebag zien in de vlog.

Daarna was het tijd om naar beneden te gaan, tijd voor het eerste onderdeel van het programma!

We kregen namelijk een workshop voorlezen. Ik kan mij voorstellen dat je je nu afvraagt waarom. Je kunt toch gewoon voorlezen en that’s it? Toch is dat niet waar. We kregen namelijk tips over op welke manieren je voor kunt lezen. Met verschillende stemmen, maar ook met app erbij. Ik had er nog nooit van gehoord, maar er zijn dus boeken waarbij je ook een app kunt gebruiken.  Hoe leuk is dat?! Terwijl wij bloggers luisterden, was er voor de kinderen genoeg te eten en te drinken (voor ons ook hoor!), konden ze kleuren en konden de papa’s ook lekker relaxen. Daarna was het tijd om zelf onze kinderen voor te lezen.

Milan was daarna vooral druk met de ballonnen. Kon ik meteen mooie foto’s maken!

We relaxeten en speelden nog wat in het hotel en daarna waren we even vrij. Het was goed weer dus besloten we de stad in te gaan.

We waren de hoek nog niet om of we kwamen al terecht in een groot feest. Het Chinees Nieuwjaar werd groots gevierd! Daarna winkelden we nog wat en kocht Milan een kaart voor opa en oma. Wij dachten trouwens leuke schoenen voor Milan te hebben gekocht. Zijn het ook, maar we hebben twee rechter schoenen meegekregen! Dus…

Tijd voor het eten! Er waren verschillende hamburgers, lekkere friet en er was van alles bij zoals pasta, salades etc. Ik had graag meer foto’s gemaakt, maar we waren druk aan het eten 😉 Het was namelijk heerlijk! Milan was groot fan van de toetjes en heeft er dan ook twee op. Voor kinderen is dit al een belevenis op zich.

Milan was moe en voldaan, maar Stefan Bonnen wachtte nog op ons. Hij is een bekende Vlaamse kinderboekenschrijver en hij wilde de kinderen nog voorlezen voordat ze gingen slapen. In het midden was voor de kinderen een groot bed neergezet met daaromheen allemaal Fat Boy zitzakken. Hier konden de kids lekker op chillen en luisteren. Erg leuk! En ja, na afloop was er nog een klein kussengevecht!

Nadat Stefan had voorgelezen mochten de kinderen een boek van hem uitkiezen en deze door hem laten signeren. Milan koos voor een boek over opa (aanrader!) en Stefan signeerde deze dus voor hem. Een leuke herinnering voor later!

Hierna liepen we buiten nog een blokje om en toen was het voor Milan tijd om te gaan slapen. Dit was een lange dag…

De volgende ochtend wachtte er een heerlijk hotelontbijt op ons. Ik HOUD van hotelontbijtjes! Milan roosterde zijn eigen wafels (in de vlog zie je hoe dat bijna mis ging) en vond het heerlijk. Daarna hebben hij en Patrick nog gezwommen in het zwembad van het hotel. Ik niet, want ik was al opgemaakt etc. en we wilden nog wat van de stad zien. Ik heb ondertussen gevlogd, wat mailtjes verzonden en wat werk gedaan. Ook fijn!

Omdat Patrick dinsdag geopereerd moest worden aan zijn voet en hij er veel pijn aan had hebben we niet veel en ver gelopen. We hebben dus niet alles gezien wat Brussel te bieden heeft, maar wat hebben we genoten! Dit is zo’n leuke stad om heen te gaan, ook met kinderen. Het hotel is ontzettend fijn, de ligging is goed en we hebben nu zelf kunnen ervaren hoe het is om hier te zijn met kinderen. Een aanrader! Misschien een leuke tip voor de voorjaarsvakantie als je eens wat anders wilt?

Bekijk nog even de vlog hieronder voor andere beelden in de trein, de zoektocht naar het hotel, de kamer en het ontbijt.

Novotel, wij hebben genoten en komen graag nog een keertje langs!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 4 februari 2017 / 09:57

    Wat een leuk uitje! Die candybar <3. Wel jammer van de verkeerde schoenen!

    • 4 februari 2017 / 14:26

      ja, die candybar vonden de papa’s en mama’s ook wel lekker 😉 Ja, balen van die schoenen! Ik heb ze contant betaald dus kan helaas de winkel slecht achterhalen. Er stond ook nog maar één paar en dat was deze. Ik vrees dat iemand anders twee rechterschoenen heeft…