Home + Voordelig op zomervakantie, kan dat?

Voordelig op zomervakantie, kan dat?

Als je kinderen hebt op de basisschool ben je gebonden aan de zomervakantie en dus aan het hoogseizoen. Iets eerder of later op vakantie zit er dan niet meer in en dat betekent dat je flink veel duurder uit bent voor je zomervakantie. Ik zag laatst op Facebook dat iemand berekende wat een zomervakantie haar en haar gezin ging kosten en dat was al snel een paar duizend euro! Daar kun je een leuke auto van kopen, nieuwe meubels van kopen, lekker veel uit eten of een heel mooie garderobe van shoppen. Zo denk ik er overigens wel over.

Ik begrijp het natuurlijk wel dat je, als je het hele jaar hard heb gewerkt, met vakantie wilt, maar voor zoveel geld? Ik zou dan nog echt wel een keertje nadenken of dat het allemaal wel waard is voor die twee weken. Ik vroeg mij daarom af of iedere zomervakantie per definitie al zo duur is of dat het misschien toch een stuk goedkoper kan?

Waar gaan we naartoe  op vakantie?

Dit is voor veel mensen best een lastige beslissing. Er gebeurt een hoop in de wereld en ik kan mij voorstellen dat veel mensen dit meenemen in hun keuze voor een vakantiebestemming. Zeker ouders, want je wilt tenslotte graag veilig op vakantie.

Spanje is ook dit jaar weer groot favoriet en staat in de top 5 vakantiebestemmingen voor Nederlandse families. Over Spanje horen we gelukkig nog geen gekke verhalen, het is er prachtig weer, er is heel veel te zien en er valt een hoop te beleven. Maar wist je dat Spanje ook één van de goedkoopste landen is om uit eten en drinken te gaan?

Wat geven we gemiddeld uit aan een vakantie?

Oké, Spanje dus. Patrick is er al vaker geweest en zou er graag weer heen gaan. Ik ben er nog nooit geweest en zou er graag een keer heen gaan. Ik hoor heel veel positieve verhalen. Voor mij is de ideale vakantie een mix tussen zon, zee, cultuur snuiven, lekker eten én vriendelijke mensen. Van wat ik heb gehoord is Spanje dan de ‘place to be’.

Die paar duizend euro waar ik het aan het begin van deze blog over had, is natuurlijk absurd veel, maar het gebeurt wel. Toch geven Nederlanders gemiddeld €717 per persoon uit aan een vakantie. Dat is al een heel stuk minder.

Hotel, appartement of toch kamperen?

Als je een keuze hebt gemaakt wat betreft vakantiebestemming, begint er een andere grote vraag, want waar gaan jullie slapen? Ga je voor de luxe van een hotel of ga je toch voor een leuke vakantiewoning? Onze voorkeur gaat uit naar dat laatste. Een fijn huis waar we met elkaar kunnen genieten en waar Milan lekker kan spelen. Het is ook leuk om met familie of vrienden te gaan en dan met zijn allen een huis te huren. Ook dit scheelt in de kosten.

Maar hoe kies je dan de perfecte woning? Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms door de bomen het bos niet meer zie. Er is zoveel keus! Uiteindelijk vond ik de site Vakantiehuizen Spanje. Hier kun je heel gemakkelijk jullie perfecte vakantiehuis zoeken én vinden. Je kunt filteren op gebied, kust of plaats, maar je kunt er ook fijne, familievriendelijke vakantiehuizen vinden. Vervolgens kun je zelfs aangeven hoe ver je van het strand af wilt zitten etc. Dan hoef je ook niet nog een heel stuk met kinderen in de auto te zitten. En geloof me, dat is heel fijn! Zo wordt het voor iedereen een ontspannen en fijne vakantie!

Je komt helemaal opgeladen terug én hebt zelfs nog wat geld over voor de rest van de zomervakantie in eigen land.

Waar gaan jullie dit jaar heen op vakantie? Zijn jullie weleens in Spanje geweest? Zo ja, hoe beviel dat? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. yvonne
  2 februari 2017 / 10:57

  Wij geven juist altijd veel geld uit aan vakanties. Ik “koop” liever ervaringen en belevenissen dan bijvoorbeeld kleding en meubels. Zo zie je maar. Iedereen heeft er andere ideeën over. Wij gaan ook meerdere keren per jaar. Maar je moet inderdaad wel keuzes maken. Je kunt je geld maar 1 keer uitgeven.

  • 4 februari 2017 / 14:29

   Dat doen wij ook, maar wel het hele jaar door. Veel weekendjes en dagjes weg, maar ook lekker lunchen etc. Ik hoop dat Milan zich dat later herinnert.

 2. Maud
  2 februari 2017 / 19:38

  Wij zijn een keer naar Spanje geweest naar costa brava. Dat was super leuk, we gingen met de tent en dat is leuker voor kinderen want dan maak je sneller vrienden dan dat je in een huisje zit, je bent buiten en het is gezellig?

 3. Maud
  2 februari 2017 / 19:39

  Wij zijn een keer naar Spanje geweest naar costa brava. Dat was super leuk, we gingen met de tent en dat is leuker voor kinderen want dan maak je sneller vrienden dan dat je in een huisje zit, je bent buiten en het is gezellig? en het is voordeliger dan een huisje

  • 4 februari 2017 / 14:27

   Maar je kunt ook een huisje huren op een camping. Daar maak je ook vrienden en ben je lekker buiten 😉