Home + Andere voeding (Pepti) voor Floris. Hoe gaat het nu?

Andere voeding (Pepti) voor Floris. Hoe gaat het nu?

Vorige week vertelde ik al dat we met Floris naar de osteopaat zijn geweest. Hij vertelde dat er niets mis wat met zijn nekje, maar dat zijn buikje wel erg hard was en adviseerde om over te gaan op Nutrilon Pepti. We besloten het een kans te geven en ik bestelde twee blikken. €30,- per blik, maar hé, we wilden alles geprobeerd hebben. En mocht het aanslaan kunnen we altijd nog een provocatietest aanvragen, dachten we. We zijn inmiddels een week verder en volgens de osteopaat zouden we al verschil moeten merken, maar is dat ook echt zo?

Helpt het?

Dat is eigenlijk de hamvraag en als ik eerlijk ben heb ik mijn twijfels. De eerste paar dagen merkten we echt geen verschil, maar we vonden dat we het even aan moesten kijken. We moesten het natuurlijk wel een kans geven en sowieso die twee blikken opmaken. €60,- is immers een hoop geld voor voeding. Na een dag of twee merkten we wel verschil en hadden we een heel ontspannen mannetje wat ons opeens trakteerde op zijn eerste lachjes! Hij mopperde wel, maar het hysterische huilen was even voorbij. Het waren twee mooie dagen 😉

We hadden heel goede hoop, maar daarna was het eigenlijk weer als voorheen en konden we hem alsnog moeilijk troosten. We zien dat hij last heeft van zijn buikje en proberen hem op alle mogelijke manieren te helpen. Soms lukt dat, maar ook heel vaak niet en dan moeten we maar afwachten tot het vanzelf weer over gaat. Heel frustrerend, want je wilt je kleintje zo graag helpen.

Hoe graag ik zou willen, ik kan niet vol overtuiging zeggen dat de Pepti Floris helpt.

En nu?

Nog een paar dagen en dan is de Pepti op. We twijfelen heel erg of we ermee door moeten gaan of misschien over moeten gaan op de hypoallergeen variant of iets dergelijks. Dat scheelt een hoop geld en verschil zien we niet bij hem. De andere kant is dat Pepti wel heel goed is voor hem en hij het ook lekker vindt. We hebben de indruk dat hij het lekkerder vindt dan de Nutrilon standaard. Maar ja, zou het zonder de Pepti niet weer erger worden en moeten we niet te snel wisselen van voeding, want dat is ook weer niet goed.

Wat is dit lastig! Je weet gewoon niet waar je goed aan doet.

Voor het eerst kijk ik uit naar het bezoekje aan het consultatiebureau volgende week, want dan kunnen zij hem zien en hopelijk een goed advies geven.

Het is even tobben die eerste maanden en wat zou het fijn zijn als ze een handleiding mee krijgen bij de geboorte 😉

Heb jij ervaring met Nutrilon Pepti? Zo ja, wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder. Misschien hebben andere moeders ook wat aan jouw antwoord.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Nathalie
  9 december 2017 / 10:27

  Hey Marisca,

  Ik heb geen ervaring maar altijd gelezen dat je met wisselen van voeding het minimaal 2 weken moet proberen om effect te merken.

  • 11 december 2017 / 21:46

   Dankjewel. Dat zou best kunnen hoor, maar de osteopaat zei dat we binnen een paar dagen al verschil zouden moeten merken. Helaas was dat niet het geval al hoopte ik daar wel op. Nu zijn we twee weken verder en nog geen verschil, heel lastig dit…

 2. Marja
  9 december 2017 / 15:26

  Hoi Mariska,

  Wat is dat moeilijk he….mijn kinderen zijn n inmiddels al in de twintig ?maar zo herkenbaar dit.
  Wat ons heeft geholpen was een schepje extra voeding voor baby s die moesten aansterken bij de voeding in doen .
  Zodat het iets meer voedde zeg maar…ik kocht het toen gewoon bij het kruidvat.
  Maar ik zeg altijd je eigen gevoel volgen.?

  Hartelijke groet, Marja

  • 11 december 2017 / 21:45

   Ha Marja,

   Dankjewel! Ja, je gevoel volgen doen we maar soms weet ik eerlijk gezegd ook niet wat dat gevoel nu precies zegt… De ene keer wat anders dan de andere keer.

 3. 9 december 2017 / 23:57

  Hoi hoi!

  Wat een onmacht voel je dan! Als je ziet dat je kleintje gewoon zon pijn heeft. En zeker naar je eigen gevoel luisteren.

  Kan floris zijn ontlasting wel makkelijk kwijt?

  Mijn zoontje (nu 7 maand) had ook ontzettend last van krampjes en raakte zijn ontlasting moeilijk kwijt. Wij hebben het duitse middeltje sab simplex gebruikt voor de krampjes. En echt het is een wonder middel! We hadden gewoon een heel ander vrolijk mannetje!
  We hebben het toen de tijd ook bij onze dochter (4jr) gebruikt.

  Het is in NL via een site te bestellen st. Jozefapotheek volgens mij. Wij haalde het bij de apotheek in duitsland wonen net aan de grens.

  Misschien is dat het proberen waard.

  En voor de moeilijke ontlasting moesten we gewoon lactulose gebruiken. We deden echt maar een paar druppeltjes op een lepeltje i.p.v de aanbevolen 2.5ml want dat was gewoon echt te veel van het goede.

  Liefs…

  • 11 december 2017 / 21:44

   Dank voor de tip! Ik heb inderdaad weleens gehoord van een wondermiddel in Duitsland 😉 het gaat gelukkig nog goed wat dat betreft, maar we houden het in de gaten.