Home + Vloggen wordt steeds leuker!

Vloggen wordt steeds leuker!

We kondigden het in november al aan; we willen meer gaan vloggen. Dus kochten we een nieuwe camera en toen gebeurde er… nog steeds helemaal niets… We wilden in januari vliegend van start gaan en diverse vlogs opnemen. Het streven was en is twee vlogs per week uploaden. Maar er gebeurde dus niets in januari. Februari kwam en ook toen gebeurde er nog niet veel. Inmiddels is het maart en hebben we de smaak te pakken. Hoe komt dat eigenlijk? En waarom nemen we geen weekvlogs op?

Even over die drempel heen

Eerlijk? We wilden wel heel graag, maar moesten even over een drempel heen. Ik wil namelijk niet alleen binnen vloggen, maar ook zoveel mogelijk buiten. En dat vonden we allebei (Patrick ook) best wel een dingetje. In Amsterdam is het misschien normaal, maar hier is het vooral ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Als ik hier op straat of in een winkel een stukje vlog, staren mensen gewoon naar je. Heel akward, maar ik begrijp het wel. Bij vloggen denken mensen meteen dat je heel je leven letterlijk online knalt en daar je gezin voor inzet. Zeker wanneer mensen je niet goed genoeg kennen kan ik mij heel goed voorstellen dat dat gedacht wordt. We hebben daarom ook heel goed nagedacht over wat we wel en niet willen laten zien. Toen we daar eenmaal over uit waren zijn we gewoon begonnen en nu vinden we het steeds leuker en hebben we er gewoon zin in!

Geen weekvlogs

De vlog hierboven is onze eerste weekendvlog en we vonden het erg leuk om deze op te nemen. Net als de dagvlogs. Een weekvlog nemen we niet op omdat we daar simpelweg te weinig tijd voor hebben. Je zou dan ook niet zo heel veel zien omdat we beiden werken. De leukste dingen zie je dan in het weekend en op vrije dagen. Dan kunnen we het net zo goed daarbij laten. Daarnaast zou het erg bovenop de diary komen waarbij je wel foto’s ziet van de hele week. Dit houden we dus van elkaar gescheiden.

Naast de dag- en weekendvlogs nemen we ook unboxingvideo’s, shoplogs en persoonlijke video’s op waarin één bepaald onderwerp aan bod komt.

Vloggen naast bloggen

Vloggen moet je zien als een verlengstuk van de blog en de vlogs zullen dus ook geen blogs vervangen. Dat hebben we in november al aangekondigd en dat blijft zo. Ook nu ik meer werk en we het vloggen echt heel leuk vinden.

Mocht je geen vlog meer willen missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Zou ik heel erg leuk vinden! Het vloggen is nu echt begonnen, zie ik je ook op YouTube?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *