Home + Vijf tips voor de ideale tienerkamer

Vijf tips voor de ideale tienerkamer

Een tiener brengt vaak veel tijd door in zijn of haar slaapkamer. Het is niet alleen de kamer waar een tiener slaapt, het is ook de plaats voor het maken van huiswerk en voor het lekker ontspannen. Omdat een kamer geen onbeperkte ruimte heeft, is het belangrijk zo veel mogelijk uit de kamer te halen. Vijf tips om een tienerkamer zo nuttig en gezellig mogelijk in te richten.

Creëer verschillende gebieden

Omdat een tienerkamer vaak voor meerdere dingen gebruikt wordt, is het verstandig de kamer in te delen in verschillende zones. Een deel om te slapen, een deel om te studeren en een deel om te chillen bijvoorbeeld. In het eerste deel staat natuurlijk een bed, het tweede gebied heeft een bureau en het derde wat stoelen of poefs waar de tiener vrienden kan ontvangen. Je kunt er voor kiezen deze gebieden van elkaar te scheiden door bijvoorbeeld een kast als de ruimte dat toelaat.

Slaap goed

Goed slapen is belangrijk voor een tiener. Daarbij zijn duisternis en stilte bepalende factoren. Woon je aan een drukke weg, dan kies je voor geluidswerende gordijnen. Hiermee verminder je omgevingsgeluid voor een betere nachtrust. Verduisterende raamdecoratie zoals verduisterende plisségordijnen zorgen voor totale duisternis in de slaapkamer.

Rust, rust, rust

Een chaos in de kamer is chaos in een hoofd. Zorg er dus voor dat de kamer een rustige uitstraling heeft. Door te kiezen voor neutrale, effen kleuren voor de muren bijvoorbeeld, zonder werkje of drukke print. Is het een relatief kleine kamer? Kies dan voor een lichte kleur zodat de ruimte optisch groter lijkt. Zet de kamer ook niet vol met meubelen en accessoires waarmee de ruimte kleiner en drukker lijkt.

Goed opgeruimd

In het verlengde van rust staat opruimen. Rondslingerende spullen en kleding zijn niet bevorderlijk voor een opgeruimd gevoel. Zorg dus voor voldoende kastruimte, het liefst een kast die je af kunt sluiten zodat er geen stof in komt en het best een gezellig rommeltje mag zijn in de kast, zolang je het maar niet ziet.

Persoonlijk

Omdat een tiener waarschijnlijk veel tijd in de slaapkamer doorbrengt mag je niet vergeten accenten toe te voegen die echt bij hem of haar passen. Een fotocollage aan de wand, posters van filmsterren of acteurs, het muziekinstrument dat je tiener speelt. Souvenirs die zijn meegenomen van een vakantie, prijzen die zijn gewonnen. Een persoonlijke touch mag in een tienerkamer niet ontbreken.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *