Home + Verwennen vs. aandacht| de eeuwige discussie

Verwennen vs. aandacht| de eeuwige discussie

Dit keer best een lastig onderwerp, maar toch wil ik erg graag over schrijven. Door het Internet, en de vele moeders die actief zijn op social media en als blogger komen de kinderen ook steeds vaker in de spotlight. Het ene kind natuurlijk meer dan het andere, maar ze zijn er. En dan worden ze ook nog eens heel leuk aangekleed en ze spelen ook nog eens met het nieuwste speelgoed. Tenminste, dat is een beeld wat we vaak zien.

EditieNL besteedde er laatst bijvoorbeeld aandacht aan. In dit geval ging het om kinderkleding en de ouders die daar steeds mee aandacht aan besteden. Ook ik maak mij daar “schuldig” aan en vind het dus leuk als mijn kind leuk gekleed gaat. Ik zal de laatste zijn die dat ontkent. Op Facebook ontstond ondertussen al een flinke discussie waarbij de reactie van één persoon mij bijna liet ontploffen. Ze zei iets in de trant van ‘de één kleed zijn kind volgens de laatste mode, de ander geeft het kind aandacht.’ Ik heb er niet op gereageerd, en doe dat sowieso nooit op social media, maar tegen beter weten in raakte het mij wel. Is dat echt de suggestie die je wekt als je je kind leuk aan wil kleden, dat je het geen aandacht geeft?

Nadat ik het had laten bezinken was mijn conclusie dat deze opmerking totaal niet onderbouwd was en dat dus waarschijnlijk meer zei over deze persoon dan over mij.

Toch zie ik vaker dit soort opmerkingen voorbij komen. Je kind hoeft niet in de hipste kleding te lopen, het nieuwste speelgoed te hebben etc., want met aandacht is je kind veel gelukkiger. Laat ik duidelijk zijn dat ik het daar helemaal mee eens ben als je zou moeten kiezen tussen deze twee. Maar waarom kan het niet naast elkaar bestaan?

verwennen vs aandacht, mamablogger, Jo Frost, balans

Natuurlijk zijn er uitersten en heb je ook verschillen maten van verwennen, maar als ik naar mijzelf kijk vind ik het gewoon leuk als M hip gekleed is. En nee, dat zijn echt niet altijd merken. Sterker nog, het meeste komt van Zara. Maar ik was als kind zelf al zo en ook M staat in de winkel aan stofjes te voelen. Ook komt M verder niets tekort, verre van, maar wil dat dan zeggen dat hij geen aandacht krijgt?

Kan ik dan niet met hem knutselen, een verhaaltje voorlezen, met hem spelen en in weekend met hem er op uit? Tuurlijk wel! En is hippe kleding dan per definitie duur? Ook niet! M krijgt heel veel aandacht en hij komt altijd op de eerste plaats en dat hij dan ook nog eens leuk gekleed is is voor mij bijzaak, maar wel een leuke.

Dus laten we elkaar niet zo veroordelen en laten we gewoon op onszelf letten 🙂

Marisca, Kenter, mamablogger

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 11 maart 2015 / 07:47

  Ik ben het zo met je eens! Mijn truc is tweedehands kleding. Dat lijkt dan misschien heel wat, maar is voordelig voor mijn portemonnee en het milieu!

 2. 11 maart 2015 / 07:54

  Ik ben het helemaal met je eens. Wij willen ook dat Bjarne leuk gekleed is. En ja, hij heeft een paar Vingino broeken, maar die hebben wij ook maar gekregen. Zelf kopen we meestal bij de HEMA.
  Maar het gaat niet om het merk wat een kind draagt, zolang jij als ouder maar zorgt dat je kindje de aandacht en liefde krijgt die het nodig heeft.

 3. 11 maart 2015 / 09:01

  Wat een domme opmerking van die persoon! Net alsof je je kind geen aandacht geeft als je hem in hippe kledij steekt. Ik ben zelf dol op (hippe?) kledij, zowel voor mezelf als voor mijn kids. Ik heb veel ZARA maar schuim ook graag de webshops af. Maar mijn zoontje krijgt ook veel aandacht hoor. Je zou bijna bang worden om je kind in de kledij te steken die jij wil voor de reactie van anderen. Iedereen beslist zelf vind ik. 🙂 Goed artikel.

 4. ad van stijn
  11 maart 2015 / 09:10

  Marisca jij kan samen met Patrick trots zijn op de manier waarop Milan wordt opgevoed en ook gekleed gaat ! Hij komt absoluut geen enkele aandacht tekort ! En natuurlijk blijft het een eeuwige discussie die vaak ook gevoed wordt uit jaloezie ! Laat die ouders die commentaar op je hebben maar voor wat ze zijn…..dan kan je ook die tijd die je aan ergeren verpest besteden aan M en het zoeken naar nog meer hippe kleding en leuk speelgoed

 5. 11 maart 2015 / 10:14

  Natuurlijk wil iedere moeder dat haar kind leuk gekleed gaat en nee, dat hoeft niet per saldo dure kleding te zijn. Die discussie vind ik zo jammer. Uit de reacties zie ik dat meer ouders daar zo over denken, maar de realiteit is helaas anders. Ik zie genoeg kinderen om mij heen gekleed in dure kleding, waarvan mams bang is dat er een scheurtje in komt. Vervolgens worden ze thuis op de bank gezet en moeten ze zich zelf maar vermaken, omdat mams toch nog even moet werken om het geld bij elkaar te verdienen. Aandacht geven aan de kids ho maar!

  Ik vind dat je het juist heel goed doet en naar mijn mening gaat het er juist om dat je zelf tevreden bent. Laat die andere ouders maar. Liefde zit niet in wat je de kinderen geeft, maar wat je ze meegeeft in het leven!

 6. 11 maart 2015 / 10:17

  He gadverdamme, ook ik kan zo moe worden van deze discussies!
  Ik ben ook gek op kleding, zowel voor Leia als voor mezelf. Ik moet daar nu wel bijleggen dat ik sinds de bevalling nooit meer wat voor mezelf heb gekocht haha!

  Ik ben net als jij van mening dat verwennen en aandacht naast elkaar staat in plaats van tegenover elkaar. Hippe kleding hoeft daarbij niet altijd merk te zijn of duur te zijn. Op Marktplaats, vriendinnen of leuke 2dehands kinderkleding webshops kun je zoveel leuke items scoren voor weinig dat het bijna een sport wordt.

  Leuk artikel! Liefs!

 7. 11 maart 2015 / 14:21

  Je hoort inderdaad wel eens dat ouders die erg druk zijn dit proberen te compenseren met cadeautjes of materiële dingen. Ik denk dat het daar vandaan komt. Maar inderdaad: het kan best naast elkaar bestaan!

 8. 11 maart 2015 / 16:27

  Ik snap niet waarom het één niet naast het ander zou kunnen bestaan voor die commentator. Mijn kind wordt verwend maar ziet er ook leuk uit, meestal in gekregen kledij of kleding uit H&M, Hema of Zara.