Home + Vertellen hoe zijn broertje gaat heten?!

Vertellen hoe zijn broertje gaat heten?!

Milan vraagt gemiddeld twee keer per dag hoe zijn broertje nu gaat heten. Hij vindt het maar niets wat we het niet willen vertellen en begint te raden. Of hij komt met “ijzersterke” argumenten om ons te overtuigen het toch te vertellen. Hij weet namelijk wat zijn broertje mooi vindt (haha, zo schattig!) en hij moet het zelf ook mooi vinden, anders wordt het natuurlijk helemaal niks 😉

Oma heeft de naam bedacht en dus gooide Milan het vervolgens over een andere boeg: hij ging het proberen bij oma! Hij gooide al zijn charmes in de strijd, knipperde nog een paar keer met zijn grote blauwe ogen, maar het mocht niet baten. Oma hield de lippen stijf op elkaar. Eenmaal thuis vertelde Milan dat oma het in zijn oor had gefluisterd, maar hij was het alweer vergeten dus of ik het dan nog een keer wilde vertellen. Hoe slim is dat?! Ik trapte er niet in, maar wat hebben we erom gelachen. Toch kan ik mij wel voorstellen dat zijn geduld flink op de proef wordt gesteld, want negen maanden duren in de ogen van een zes jarige natuurlijk wel heeeeeeeeel erg lang!

Bron afbeelding: Shutterstock

Toch vertellen hoe zijn broertje gaat heten?

Omdat het zo lang duurt én omdat we Milan zoveel mogelijk overal bij willen betrekken hebben we besloten het een week voor de uitgerekende datum te vertellen. Mits alles goed blijft gaan natuurlijk en de kleine man niet eerder komt.

Eerder gaan we het niet vertellen, want er is namelijk iets wat nog lastiger is in het brein van een zes jarige dan het niet niet weten van de naam: het wél weten en daar dan weer je mond over moeten houden! Een week ervoor moet lukken, want het is ook nog eens herfstvakantie. Dan lopen we minder risico op versprekingen haha.

Het is voor Milan al spannend genoeg en er verandert gewoon een hoop voor hem. Ik heb het al vaker gezegd, maar hij is wel zeven jaar alleen geweest tegen die tijd en dat vraagt ook wat van hem. Daarom doen we het op deze manier en zo hebben we dat ook met hem afgesproken.

Hij lijkt zich erbij neer te leggen 😉

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. yvonne
  5 augustus 2017 / 17:56

  Wat een mooie oplossing. Toch wat eerder vertellen. Maar niet te vroeg. Want inderdaad, het is wel een heel groot geheim voor een zes jarige.
  Wel ontzettend leuk dat hij er zo mee bezig is .
  Wat zal je trots op hem zijn!

 2. 6 augustus 2017 / 04:39

  Haha wauw wat slim dat hij wist te bedenken om te proberen te zeggen dat oma het al had verteld maar dat hij het was vergeten! Leuk dat jullie hebben bedacht om het een week van te voren te vertellen en inderdaad handig dat het vakantie is en het niet eventueel per ongeluk ‘de hele school’ doorgaat omdat hij het in zijn enthousiasme per ongeluk toch verteld. Nog een fijne zwangerschap gewenst verder!