Home + Versterk je immuunsysteem tijdens de herfst

Versterk je immuunsysteem tijdens de herfst

De ‘r’ zit in de maand en dat is te merken. Begin september was ik al ziek waardoor ik een cursusdag moest missen. Jeetje, wat baalde ik daarvan en wat vond ik dat naar tegenover mijn werk. Al snel ging het beter en ik ging weer aan het werk terwijl iedereen om mij heen zei dat ik eens goed uit moest zieken. Maar ja, ziek zijn komt helaas nooit uit en dus was ik eigenwijs. Dat heb ik afgelopen week helaas geweten, want donderdagmiddag werd ik ziek en vrijdag liep ik snotterend en hoestend op mijn werk. Tijd om mijn immuunsysteem een boost te geven deze herfst!

Je immuunsysteem tijdens de herfst

We hadden een prachtige nazomer, maar de afgelopen week ben ik een paar keer natgeregend en voor deze week wordt nachtvorst voorspeld. Als het weer eenmaal omslaat na de zomer, dan wordt het grillig. Tijdens de herfst verandert het weer en de temperatuur, waardoor de kans op verkoudheid en griep toeneemt. Bovendien brengt de herfst allergenen zoals pollen en schimmelsporen met zich mee, wat kan leiden tot allergische reacties.

Zo hoor ik iedereen om mij heen hoesten en zijn veel mensen flink verkouden. Ons immuunsysteem moet ons hiertegen beschermen. Dat lukt niet altijd, kijk maar naar mij 😉 Toch zijn er manieren om je immuunsysteem een boost te geven en één van die manieren is het gebruiken van Omega-3.

Wat kan Omega-3 voor je betekenen in de herfst?

Omega-3-vetzuren zijn essentiële vetten die je lichaam nodig heeft voor verschillende processen, waaronder het ondersteunen van je immuunsysteem. Deze vetzuren vind je voornamelijk in vette vis, lijnzaad, walnoten en chiazaad. Fijn, maar ik ben geen viseter en de rest eet ik eigenlijk ook zelden. Ik weet dat het heel gezond is en ik eet zo gezond mogelijk, maar deze producten hebben we nauwelijks in huis. Zeg maar gerust niet in huis. Daarom maak ik al jaren dankbaar gebruik van Möllers Omega-3 (waar ik al een aantal jaar geregeld over schrijf). Dit kan in vloeibare vorm, maar ook door middel van capsules. En dat heeft de volgende voordelen:

  1. Ontstekingsremmend: Omega-3-vetzuren kunnen ontstekingen in het lichaam verminderen, wat vooral belangrijk is omdat ontstekingen het immuunsysteem kunnen verzwakken.
  2. Versterk je immuunsysteem: als je immuunsysteem is verzwakt, loop je dus het risico op griep en verkoudheid en hoewel er uiteraard ergere dingen zijn dan dat, voel je je wel heel erg naar en wil je dat graag voorkomen. Althans, ik wel. Omega-3 en vitamine D is een combinatie welke bekend staat het immuunsysteem te versterken. Je bouwt als het ware een afweer op tegen ziekteverwekkers en door deze afweer ben je verminderd vatbaar voor verkoudheid en griep.
  3. Ondersteuning in drukke periodes: de scholen zijn weer begonnen, evenals sport en andere clubjes. De feestdagen komen eraan en op school wordt weer van alles georganiseerd. Kortom, de herfst is gewoon een heel drukke periode. Dat kan stress geven en ook dat doet je immuunsysteem geen goed. Een beetje ondersteuning is daarom wel welkom.

Ondersteuning voor kinderen

Het immuunsysteem van je kind is voortdurend in ontwikkeling. Logisch, want ze zitten op school en/of de opvang met een heleboel andere kinderen. Ze steken elkaar soms aan, bouwen vervolgens weer weerstand op en die cyclus blijft zich herhalen. Tegelijkertijd hebben ze brandstof nodig, want jonge kinderen hebben enorm veel energie. Als hun weerstand lager is, maar ze wel veel energie verbruiken, heeft ook hun immuunsysteem de juiste voedingsstoffen nodig. Möller’s Omega-3 heeft ook een variant voor kinderen. Ik doe voor de jongens ’s morgens wat druppels door hun drinken of ’s avonds door het toetje.

Op deze manier proberen we hun immuunsysteem te versterken. In combinatie met gezond eten en lekker veel buiten spelen, hopen we dat ook zij minder snel ziek worden. Fijn, want dat betekent dat ze jou ook minder snel aan kunnen steken 😉

Natuurlijk is Omega-3 alleen is dus niet voldoende om je immuunsysteem te versterken. Niet voor de kinderen, maar ook niet voor jou. Gezond eten, voldoende lichaamsbeweging en buitenlucht zijn echt essentieel. Zie Omega-3 als ondersteuning. Zo komen wij de herfst wel door!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *