Home + Verslag van het Allerhande Kerstfestival!

Verslag van het Allerhande Kerstfestival!

Van sommige events weet je al voor je er naartoe gaat dat het leuk wordt. Als Albert Heijn het organiseert en het Spoorwegmuseum de locatie is weet je dus al dat je een leuke dag tegemoet gaat. Dat ‘leuk’ een understatement is werd al snel duidelijk, want het was helemaal niet ‘leuk’. Het was namelijk fantastisch!

Voor Mamablogger mochten we dus aanwezig zijn op het eerste Allerhande Kerstfestival. We namen mijn ouders gezellig mee en vandaag om 10.00 uur mochten we naar binnen. Het was nog lekker rustig dus konden we mooie foto’s maken, maar ons vooral even vergapen aan de prachtige aankleding, de gezelligheid en het feit dat we ál dat lekkers gewoon ook mochten proeven!

Het Allerhande Kerstfestival is dé plek om inspiratie op te doen voor het kerstdiner, want dat hele kerstdiner is best wel een dingetje. Wat zet je op tafel en verzin vervolgens maar weer eens wat nieuws waar je indruk mee maakt. Ook als je koken helemaal niet zo leuk vind (zoals ik haha) kun je op een eenvoudige manier echt iets lekkers op tafel zetten, maar wat dan? Nou, aan het einde van je bezoek aan het festival ging je geheid met inspiratie naar huis!

Niet alleen in het museum was alles één en al Kerst, maar ook buiten op het terrein. De indeling was als volgt: je begon bij het borrelplein om vervolgens door te gaan naar het voorgerecht, hoofdgerecht het dessert én het ontbijt voor de volgende morgen.

Wij waren lekker eigenwijs, want we hadden nog volop de ruime dus we gingen eerst eens lekker alles verkennen en keken onze ogen uit!

Kerst is voor mij niet alleen lekker eten, maar ook gezelligheid en gastvrijheid en ook dat laatste heb ik gezien en beleefd bij zo’n beetje iedere stand. Echt iedereen was vriendelijk, legde alles geduldig uit, had aandacht voor Milan en sprak hem ook aan en ik had bij niemand het idee dat ze er met tegenzin stonden. Het zijn lange dagen voor deze mensen, maar ze deden alles met een grote glimlach!

Het leek misschien wel alsof we in een totaal andere wereld waren gestapt, als je nog geen Kerst gevoel had kreeg je het nu wel. Ook voor Milan was er genoeg te zien en beleven. Niet alleen lekker eten (lees: vooral lekkere toetjes en ijsjes), maar ook de treinen, de ijsbaan, de speurtocht en als klap op de vuurpijl de voorstelling met Efteling acteurs! De kinderen mochten zelfs meedoen en op het podium komen en dat was spannend, maar ook wel heel cool 😉

Eigenlijk waren wij allemaal gewoon heel erg onder de indruk van het Allerhande Kerstfestival. Jammer dat het maar drie dagen duurde 😉 Wat ik heb gegroefd (en dat was veel) was gewoon onwijs lekker en hoe eenvoudig de hapjes soms ook waren, bedenk het zelf maar. Dat doe je dus niet en dan is zo’n festival gewoon heel fijn. Net als het proeven van dingen die je zelf misschien niet zo snel zou kopen als je bij de Albert Heijn bent. Misschien loop je het wel voorbij omdat het je niet opvalt. Nu weet je dus wat er allemaal te koop is.

Ik hoop dat het volgend jaar weer georganiseerd wordt, want ik hoorde van mensen om mij heen en mensen die ik ken die er gisteren al waren geweest dat zij ook onder de indruk waren en een topdag hebben gehad. Dus ben jij volgend jaar ook (weer) bij het Allerhande Kerstfestival? Wij wel!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. ciska van stijn
  13 december 2015 / 22:43

  Het was ook in een woord geweldig

 2. Addie
  13 december 2015 / 22:51

  Wat een fantastisch evenement ! En wat smaakten die hapjes overheerlijk ! Die reepjes gans waren wat mij betreft de top van het culinaire hoogstandje ! Ik ga er zeker naar opzoek bij Albert Heijn …..hmmmm Klein minpuntje was wel dat de parkeergelegenheid slecht was en dat de P+R voor dit evenement niet was aangegeven. Maar ach er valt altijd wat te verbeteren

 3. 13 december 2015 / 23:30

  Ik ben vandaag geweest en ze stonden er nog steeds met een grote glimlach 🙂 Het was erg leuk inderdaad. Ik kom bijna iedere maand in het Spoorwegmuseum en ik stond erg van de grootse opzet te kijken. De hele parkeerplaats gebruikt, veel treinen weggehaald en zelfs de hele winkel was leeggehaald. Wat een evenement!

 4. 15 december 2015 / 10:19

  Leuk om van een ander een verslag te zien, ik heb er van mijn zusje (die een gastblog voor me schreef) ook veel positiefs over gehoord. Als het volgend jaar ook is ga ik er zeker heen! Wat een gezelligheid!