Home + Verslag | Het eerste weekend van de zomervakantie!

Verslag | Het eerste weekend van de zomervakantie!

Mijn weken zien er doordeweeks behoorlijk hetzelfde uit. De weken bestaan voornamelijk uit werken en de afgelopen weken uit kinderen van en naar school brengen. Ik had dus niet zoveel te laten zien en ik denk dat ik jullie hier ook niet zo blij mee maak. De weekenden daarentegen zitten wel lekker vol en daarom vandaag geen diary, maar een verslag van het eerste weekend van de zomervakantie. Ik begin bij vrijdagmiddag. Toch nog een beetje diary gevoel ?. Kijken jullie mee?

Vrijdagmiddag

Ik heb de middag vrij genomen, de jongens zijn allebei namelijk vroeg uit omdat het de laatste schooldag is. Nadat ik ze heb opgehaald komen we thuis en vinden we dit in de brievenbus. Superlief!

Ook Floris heeft een lief briefje in zijn tas zitten. Ik denk dat hij de peuterspeelzaal erg gaat missen deze vakantie.

Ik had het allemaal zo leuk bedacht vond ik zelf: als we hadden gegeten zou ik met de jongens een ijsje gaan halen in de stad om de vakantie in te luiden. Ik vergeet alleen dat Milan daar te oud voor wordt en er niet altijd meer op zat te wachten. Hij wilde buiten spelen met vriendjes. Volkomen logisch, maar ik moet er echt aan wennen. Terwijl Milan buiten speelt blijf ik thuis ‘voor het geval dat…’. Ik durf dan nog niet weg te gaan met Floris. Herkennen jullie dit? Uiteindelijk hebben Floris en ik bellen geblazen en wat gerommeld in huis en in de tuin.

Zaterdag

We hadden nog een cadeaubon om te lunchen, wat een geluk. Ik had zo’n trek in deze kaaskroketten en ze smaakten weer heerlijk.

De rest van de middag brengen we door in de tuin. Aan het einde van de middag zetten we de barbecue aan.

Na de barbecue ruimen we alles op en ik neem met een sopje de tafel, de bank en de kar naast de barbecue af. Floris besluit een handje te helpen en maakt zijn speelhuisje schoon. Zie je die druivenstruik naast het huisje? Deze groeit nu erg hard en willen we over het huisje laten groeien. Ik ben benieuwd hoe het er over een jaar uit ziet.

Zondag

Ik ga heel vroeg naar beneden om in alle rust wat werk te kunnen doen. Heerlijk als het nog zo rustig is. De mannen volgen overigens niet lang daarna, want we moeten om 9.00 uur al weg.

We gaan namelijk een GPS audiotour doen in een Renault Twizy! Patrick en ik hebben ieder een auto en de jongens moeten ondertussen vragen beantwoorden. Met die vragen kunnen ze bij terugkomst als het goed is de kluis kraken.

We maken een te gekke rondrit door de bollenstreek in Lisse en stoppen op het strand van Noordwijk. We hebben echt een heel fijne dag gehad. Later deze week vertel ik jullie meer over dit uitje, want dit is echt een aanrader én leuk om te doen met kinderen van verschillende leeftijden. Wil je alvast meer weten? Klik dan hier voor de website waar je de tour kan boeken.

Dit was een heerlijk eerste weekend van de zomervakantie. Laten we hopen dat er nog heel wat leuke en mooie dagen volgen. Fijne vakantie! ☀️

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  20 juli 2020 / 07:57

  Fijne vakantie!!
  En voor nu een goede werkweek 😉
  Hier de komende zes weken tweedaagse werkweken, heerlijk, zoo naar uitgekeken :$
  Dat er maar een hoop van dit soort mooie zonnige dagen als afgelopen weekend mogen volgen!!!

  • 20 juli 2020 / 18:25

   Dat klinkt ook goed zeg! Goede constructie en fijn dat dat kan. Geniet ervan!

  • Albertine
   25 juli 2020 / 10:03

   Als mijn zoon (8 jaar) buiten speelt blijf ik ook liever thuis. Maar als ik toch even weg moet, weet hij bij wie hij in de buurt kan aanbellen als er toch ineens iets aan de hand is (de buren of moeders van vriendjes uit de buurt hebben mijn telefoonnummer).

   Fijne zomervakantie!