Home + Het eerste “jaar” van Floris op de peuterspeelzaal

Het eerste “jaar” van Floris op de peuterspeelzaal

Floris’ eerste jaar op de peuterspeelzaal zit erop. Toegegeven, het was zeker geen heel jaar, want hij begon pas eind januari. En toen hij eenmaal gewend was, begon de lockdown. Al met al heeft hij er maar een paar maanden gezeten, maar ook voor hem zit het schooljaar erop. Ik heb al eerder verteld over de eerste weken op de peuterspeelzaal, maar in dit artikel wil ik even terugblikken op dat eerste jaar én vertellen hoe de peuterspeelzaal tot nu toe al heeft bijgedragen aan zijn ontwikkeling.

Wennen, gewend zijn en opnieuw wennen

Het was een bijzonder jaar, toen Floris naar de peuterspeelzaal ging kenden we het Coronavirus als iets dat ver weg gebeurde. We volgden het nieuws, maar het leek nog steeds een “ver van je bed show”. De eerste week verliep hartstikke goed, maar de tweede week leek Floris te begrijpen dat ik ook wegging en hij daar achterbleef. Het gevolg was dat Floris over zijn toeren en ontroostbaar leek waardoor ik iedere keer ook wegliep met tranen in mijn ogen. Gelukkig was dat snel over als ik weg was, maar lastig was het wel. Daarna ging het al snel beter, maar toen bereikte het virus ons land. De eerste dagen van de lockdown waren lastig voor Floris, want hij begreep er helemaal niets van. Hij stond met zijn rugtasje in zijn hand in de gang en wilde naar school. Als ik dan zei dat dat niet kon begon hij te huilen en werd hij boos. Ik vond dat zo sneu, want hoe kon ik hem nu uitleggen wat er aan de hand was? Dat kon ik niet.

Hij was in die periode op de peuterspeelzaal wel flink vooruit gegaan wat betreft spraak. Floris begon meer te zeggen en hij was steeds beter te begrijpen voor andere mensen. Hij had het dus niet alleen leuk, het was voor hem extra goed voor zijn ontwikkeling.

Na ruim twee maanden thuis mocht hij weer naar de peuterspeelzaal, wat natuurlijk ook weer wennen was. Op zulke momenten zie je pas goed hoe flexibel kinderen zijn, want ook nu ging hij weer alsof er maar een weekend tussen had gezeten.

De laatste weken op de peuterspeelzaal

De laatste weken op de peuterspeelzaal gingen heel erg goed en Floris ging echt heel erg vooruit. Hij speelde veel met de andere kinderen, ging nog meer praten en hij kwam stralend uit school. Thuis begon hij ons steeds meer na te praten, wist hij de emoties steeds beter te benoemen en ik oefende de kleuren met hem. Ook die weet hij steeds beter te benoemen. Hij danst en zingt en is in die paar maanden veranderd naar een echte peuter.

De foto’s spreken voor zich denk ik 🙂 Dit knulletje is in alle opzichten enorm gegroeid!

Komend schooljaar

Laten we hopen dat komend schooljaar een stuk rustiger is en dat Floris dan een heel schooljaar vol kan maken. Het geniet er zo van en wij genieten dan met hem mee. In oktober viert hij voor het eerst zijn verjaardag op “school”, dat zal hij fantastisch vinden denk ik zo 😉

Aan Floris’ enthousiasme zal het komend schooljaar niet liggen, hij weigert namelijk te geloven dat ‘ie vakantie heeft en houdt vol dat hij deze week gewoon weer naar de juffen toe gaat.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *