Home + De Halloween tafelklem met spullen van Action en HEMA

De Halloween tafelklem met spullen van Action en HEMA

Komend weekend wordt op veel plekken Halloween gevierd. Ook in onze wijk wordt er aandacht aan besteed en natuurlijk versier ik het dan buiten en halen we snoep. Omdat Halloween steeds meer leeft onder kinderen, wilde ik er binnenshuis ook aandacht aan besteden. Niet heel veel en groots, maar van een tafelklem maak je in no time een blikvanger in ieder gewenst thema. Een tijdje terug kocht ik bij Action al wat Halloween versiering en afgelopen weekend kochten we er nog wat bij bij de HEMA. Met deze spullen maak je heel eenvoudig een Halloween tafelklem die niet te eng is voor jonge kinderen.

Heel eenvoudig versieren voor Halloween

Bij steeds meer winkels vind je een groot Halloween assortiment en die lijkt de laatste jaren alleen maar groter te worden. Vorig jaar waren wij in de herfstvakantie in Denemarken en daar zagen we in Legoland en de dierentuin dat Halloween daar een heel groot ding is. Hier zien we het ook steeds meer en dat blijkt wel uit het feit dat er steeds meer versierd wordt, maar er zijn ook steeds meer wijken die optochten en feesten organiseren. Zo ook in onze wijk. Hier wordt zaterdag een feest georganiseerd. Kinderen kunnen verkleed langs de deuren en huizen die meedoen en als jouw huis meedoet moest je aangeven hoe eng je het hebt versierd. Dan kun je zelf de afweging maken of dit geschikt is voor jouw kind(eren).

Wij doen ook mee en versieren niet heel heftig, maar maken er toch wat van. Maar goed, als er wat te vieren en te versieren valt, ben ik sowieso van de partij ?.

Terug naar de tafelklem: ik zweer erbij. Het is zo gemakkelijk om die te versieren in ieder gewenst thema en je creëert er in een handomdraai een te gekke blikvanger mee. Dit keer dus met spullen van Action en HEMA. Het enige wat je – naast de versiering – nodig hebt, zijn tie-wraps en een schaar.

Ik begon met het vastzetten van de spin. Zo’n grote spin is ook nog eens praktisch, want deze is ideaal om nog wat achter weg te werken zonder dat het opvalt. Achter deze spin maakte ik een diadeem vast waar ‘Halloween’ op staat en wat vleermuizen boven hangen. Vervolgens maakte ik de lichtslinger met pompoenen vast. Het doosje waar de batterijen in zitten heb ik ook vastgemaakt met tie-wraps en verstopt achter de poot van een spin. Om het voor Floris niet te eng te maken, kocht ik een slinger met vriendelijke spookjes. Die maakte ik daarna vast en loopt onder de pompoenen door.

Tussen beide slingers zat in eerste instantie niets en dat vond ik te kaal. Daarom besloot ik het op te vullen met spinnenweb. Het wordt dan natuurlijk wel een beetje rommelig, maar dat hoort erbij vind ik. Ook de spinnenweb is praktisch, want het geeft ruimte om er nog wat in te verstoppen zoals kleine spinnetjes. Tot slot vulde ik de kale stukjes tafelklem op met heksenhoedjes.

 

Ik denk dat ik hier al met al een half uur mee bezig ben geweest. Een kleine moeite om toch wat Halloween in huis te brengen en er voor de jongens aandacht aan te besteden.

Na Halloween halen we alles eraf en leggen we het weer in de kast voor volgend jaar. Niet lang daarna ga ik met de tafelklem aan de slag voor Sinterklaas. Nu al zin in! En heb je nog geen tafelklem, dan is dit het moment om die te shoppen, want met de feestdagen is het nóg leuker om deze te versieren.

Maar voor het zo ver is: Happy Halloween ? ?!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *