Home + Vers van de pers| Verslag van LEGO World!

Vers van de pers| Verslag van LEGO World!

Als blogger krijg je regelmatig uitnodigingen voor events en die zijn stuk voor stuk superleuk. Helaas kan ik mijzelf alleen niet in tweeën delen en kan ik niet overal heen. Toen ik een uitnodiging kreeg voor LEGO World wilde ik alles op alles zetten om bij de opening te zijn, maar we moesten gewoon werken. Daarom besloten we niet moeilijk te doen en dit weekend te gaan. Hadden we in ieder geval nog iets om naar uit te kijken.

Mijn neefje wilde ook graag mee dus gingen we vanmorgen vroeg met zijn viertjes richting de Jaarbeurs in Utrecht naar LEGO World. Net als een heleboel andere mensen trouwens, want was het druk!

Het zuiden van het land heeft vanaf morgen vakantie en LEGO World is er tot en met dinsdag, dus mocht je nu vakantie hebben kan je er nog heen. Ik heb flink wat foto’s gemaakt en de leukste deel ik met je. Kijk je mee?

We rijden de straat uit en hebben er zin in!

We kwamen binnen in een wat rustigere hal en liepen vrijwel meteen tegen deze enorme Intertoys LEGO winkel aan. Helemaal vol met LEGO. Milan mocht wat geld uit zijn spaarpot meenemen en had €20 bij zich. Die brandden natuurlijk in zijn zak, maar eerst even alles bekijken.

Hoe mooi zijn onze Koning en Koningin van LEGO?! Over de gehele beurs zag je prachtige bouwwerken. Niet alleen personen, maar ook Disney figuren, dieren en nog veel meer. Het één nog mooier dan het ander.

Een heel groot bad met blauwe stenen, daar wil je alleen maar in liggen toch? Er was heel veel ruimte overal om te bouwen. Toch vonden de jongens dit leuker 😉

Dit bedoel ik met prachtige bouwwerken. Deze wereldbol trok veel bekijks en was ook geweldig. Er wordt zoveel werk in gestoken en er werken zoveel mensen aan. Bizar gewoon!

En natuurlijk moesten we ook even kijken naar de hoogste LEGO toren van 35 meter. Kinderen keken hun ogen uit, net als hun ouders 😉

Zoals ik al zei was er genoeg te bouwen en hier konden kinderen hun namen of bouwwerken op zetten. Wij vonden het wel leuk om Milan zijn naam te maken. Zal hij er nog op staan?

Even uitrusten hoor 😉 Zodra ze deze kussens zagen moesten ze erin duiken haha.

Dit was in de DUPLO hoek. Daar was een hoop te doen. Zo stond er een levensgrote DUPLO trein en kon je zelfs liggen in de bedjes die je ook ziet in bijvoorbeeld het DUPLO (zieken)huis.

En herken je deze raampjes? Het blijft leuk.

Als laatste bezochten we de het LEGO City gedeelte met deze onderwaterwereld. Er mochten vijf kinderen tegelijk in. Met zijn grote neef erbij durfde Milan wel. Het was wat lastig om een goede foto te maken door het plastic, maar het idee was leuk.

Er was natuurlijk nog veel meer. Van Star Wars tot een LEGO museum met heel oud LEGO en particulieren die hun uit de hand gelopen hobby showden. Alle LEGO series kwamen aan bod en op die manier was er voor ieder wat wils. Je kunt hier echt een dagje toeven.

Waren er ook minpunten? Ja, één en dat was de prijs. Wij hebben de kaarten gekregen, maar €20 voor een kaartje vind ik behoorlijk duur. Eenmaal binnen besef je wel dat dat het echt waard was. Toch loopt het wel erg op als je ook even wat te eten en te drinken wilt halen. Ik had wel broodjes bij me, maar geen drinken. Dan moest ik wel teveel sjouwen. Voor drie flesjes drinken betaalden we €12,50. Nu weet ik dat het prijzig is, maar dit vond ik wel erg veel.

Een bolletje met twee knakworstjes erop kostte €2 per broodje en bij het parkeren betaalden we voor 4 uurtjes €14. Voor een gezin met twee kinderen kan dit dus behoorlijk oplopen. Ik vind dit bijna Efteling prijzen.

We hebben echter wel genoten en het was erg gezellig. Het was een leuke dag en we willen volgend jaar wel weer.

Bij de uitgang kregen we nog een goodiebag en de dag kon toen helemaal niet meer stuk.

Ben jij geweest en zo ja, wat vond je ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 25 oktober 2015 / 21:59

    Ziet er inderdaad uit alsof er heel veel tijd in gezeten heeft. €12,50 voor 3 flesjes vind ik ook veel hoor!