Home + Vergeet de Luizenmoeder, hier is de speeltuinmoeder!

Vergeet de Luizenmoeder, hier is de speeltuinmoeder!

Vergeet de luizenmoeder, de schoolpleinmoeder, de klassenmoeder, de bakfiets moeder en welke andere moeder dan ook, en maak kennis met de speeltuinmoeder. Heb je haar al gespot of ben je er zelf één? Vast wel, want we zitten allemaal weleens in de speeltuin met ons kroost. Maar wie is ze dan? Ik geef in deze post alvast een signalement van deze speeltuinmoeder, ook wel de zandbakmoeder genoemd…

Vergelijkbaar met de schoolpleinmoeder, maar gevaarlijker

De speeltuinmoeder is vergelijkbaar met de schoolpleinmoeder. Net als de schoolpleinmoeder is ze als eerste in de speeltuin en zoekt ze het beste plekje uit op het beste bankje. In de zon dus. Ze neemt bijna het hele bankje in beslag, want er gaat een flinke tas mee naar de speeltuin. In die tas zitten minstens drie tijdschriften, wat te drinken, alleen maar gezonde snacks, snoeten poetsers voor de kinderen etc. De speeltuinmoeder is dus voorbereid en voorlopig niet van plan om weg te gaan.

Die tijdschriften leest ze overigens niet of maar half. Ze gebruikt ze om een onderwerp aan te snijden. Ze woont ongetwijfeld bij je in de buurt en misschien ken je haar wel van gezicht of van school. Ze is op de hoogte van de laatste roddels. Op school en op straat kun je haar makkelijk ontwijken, maar zo lang jouw kind lekker speelt ben jij veroordeeld tot de speeltuinmoeder. Je scrolt wat op je telefoon terwijl zij één van haar tijdschriften leest. Tenminste, dat dénk jij, want in werkelijkheid wil zij gewoon alles van je weten. Ze zoekt een onderwerp op in haar tijdschrift en zegt dan zoiets van ‘jeetje, ik lees hier het verhaal van een vrouw die is bedrogen door haar man, snap jij nou dat ze nooit wat door heeft gehad?’ Of; ‘heb jij weleens zoiets meegemaakt?’. Trap er niet in, ze probeert je uit te horen!

De speeltuinmoeder weet alles

De speeltuinmoeder is gehaaid, zodra de zon schijnt strijkt zij neer in de speeltuin en slaat ze alles gade. Ze ziet dus hoe jij met je kind(eren) omgaat, luistert mee met anderen en hoort je dus uit. Ze heeft alles in de smiezen.

Je bent gewaarschuwd dit seizoen 😉 Fijn zonnig weekend (in de speeltuin?)!

 

 

Bron afbeelding; Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ad van Stijn
  20 april 2018 / 09:22

  Lekker achter in je eigen tuin spelen dan heb je er geen last van

 2. 26 april 2018 / 10:36

  Oh dit stuk vind ik echt zo leuk geschreven! Grappig hoe er overal zo’n soort moeder is! Als mijn kindje straks in die fase zit ga ik het eens goed bekijken haha.

  • 30 april 2018 / 09:49

   Haha, ik ben waarschijnlijk die moeder die veel te veel op haar telefoon kijkt terwijl haar kind aan het spelen is 😉 Als ik iemand ken maak ik wel een praatje en als iemand wat zegt ook wel, maar ik ben niet die speeltuinmoeder. Milan heeft het vaak na een half uurtje wel weer gezien. Als Floris straks ook kan spelen in de speeltuin wordt het misschien weer anders.