Home + Vakantietip | Geef je kinderen een wegwerpcamera

Vakantietip | Geef je kinderen een wegwerpcamera

Tijdens mijn jaren op de middelbare school (en daarna trouwens ook) liep ik standaard rond met een analoge camera. Brugklaskamp? Ik heb een heel fotoboek. Hetzelfde geldt voor slaapfeestjes en zelfs wanneer we buiten waren. Oh, en ik denk opeens aan de fotoboeken van schooltripjes naar Parijs. Ik heb zoveel foto’s van die tijd en dat zijn zulke leuke herinneringen. Ik maakte al die foto’s met wegwerpcamera’s die ik vervolgens liet ontwikkelen. Hoe anders is de tijd nu? Daarom heb ik voor beide jongens een wegwerpcamera gekocht en geef ze een opdracht: maak één foto per vakantiedag.

Waarom een wegwerpcamera op vakantie?

Onze kinderen zijn gewend dat ze overal een foto van kunnen maken met hun telefoons en kunnen die vervolgens ook nog eens bewerken totdat ze perfect zijn. Maar hoe leuk is het als ze iedere dag één foto maken die ze niet kunnen zien? Dat wordt dus ook de opdracht: maak iedere dag van onze vakantie een foto van een leuk moment. Zo simpel is het. Na de vakantie laten we deze ontwikkelen en zien we wel wat het eindresultaat is.

Nu heb ik wel de vergissing gemaakt om een onderwater camera te kopen en ik heb de bon niet meer. We hadden een gewone wegwerpcamera moeten kopen, maar ik lette weer eens niet op 😉 Ik weet dus niet of ik deze ook gewoon kan gebruiken, maar we wagen het erop. Wie weet wat voor verrassends eruit komt, haha.

In ieder geval leek het mij leuk om de jongens old school foto’s te laten maken zoals wij dat vroeger deden en ik ben benieuwd wat eruit komt. Ik hoop dat het leuke herinneringen worden net als de leuke herinneringen die ik aan de foto’s van vroeger heb.

Linkjes naar de wegwerpcamera’s

Wat vind je van het idee? Ga jij jouw kind(eren) ook foto’s laten maken met een wegwerpcamera?

liefs

disclaimer_affiliate_Mamablogger_

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Hannelien
    9 juli 2024 / 07:19

    We gaven onze jongens ook altijd allebei een wegwerpcamera. Wat een schot in de roos was dat altijd! Tot een bepaalde leeftijd is dat echt heel leuk. Thuis lieten we het zo gauw mogelijk ontwikkelen en deden ze de foto`s in een mapje en konden ze aan bv opa en oma laten zien.