Home + Vakantietip | Een familievakantie boeken? Mijn tip is Griekenland!

Vakantietip | Een familievakantie boeken? Mijn tip is Griekenland!

Eerder vertelde ik jullie al dat we onze zomervakantie hebben geboekt. De bestemming van dit jaar is Rhodos. Ik vertelde toen vooral over de kosten en op welke manier wij hiervoor sparen. Dit keer ga ik wat dieper in op de bestemming. Waarom hebben we voor Griekenland – een vakantie naar Rhodos met Sunweb – gekozen? En wat maakt Griekenland een goede bestemming voor een familievakantie? Je leest het hieronder.

Waarom naar Griekenland?

Wist je dat Patrick en ik elkaar 19 jaar geleden leerden kennen in Griekenland? Dat was op Kos. Ik ging met een vriendin en hij was daar met een vriend en twee vriendinnen. We sliepen in hetzelfde appartementencomplex en sindsdien is er geen dag voorbij gegaan dat we elkaar niet zagen of spraken. Hij woonde op dat moment nog in Groningen en nog geen jaar later verhuisde hij naar Gouda. Inmiddels zijn we twee kinderen en drie huizen verder!

Ik wilde de jongens heel graag laten zien waar we elkaar hebben ontmoet, maar daar wilden we mee wachten tot volgend jaar. Dan kennen we elkaar namelijk 20 jaar. Een mooi jubileum. We wilden in eerste instantie naar Italië, maar wilden ook in een hotel verblijven. In Italië zijn daar minder opties voor. Uiteindelijk besloten we verder te kijken en werd het alsnog Griekenland na een tip van Patricks collega.

Niet naar Kos, maar wel naar Rhodos!

Griekenland spreekt ons aan omdat het een rijke geschiedenis heeft, er van alles te doen is, het prachtige stranden heeft en de kans dat we zon hebben, heel groot is. Daarnaast willen we de jongens graag iets meer van de wereld laten zien. We genieten ervan zolang dat ons gegund is.

 

Gezinsvakantie Griekenland

Onze jongens schelen zeven jaar wat betreft leeftijd. Dat is best veel en ga je steeds meer merken naarmate ze ouder worden. Er komt een moment dat dat leeftijdsverschil weer minder opvalt als ze ouder worden, maar in deze fase is het duidelijk. De één zit in de kleuterklas en de ander gaat naar de middelbare school. De oudste gaat steeds meer zijn eigen gang en zijn broertje begrijpt dat niet altijd. Gelukkig gaat het goed, maar dat betekent wel dat we moesten zoeken naar een vakantiebestemming die voor beide kinderen leuk is.

Ook dat vonden we in Rhodos:

  • We hebben een leuk hotel gekozen waar genoeg te doen is voor de kinderen. Het hotel heeft een zwembad en ligt aan het strand. Helemaal top!
  • We kunnen een auto huren om het eiland te verkennen. Dit vinden vooral wij en onze oudste zoon leuk.
  • We zitten vlakbij het centrum dus er is genoeg te beleven.
  • En wat dacht je van het heerlijke eten? Verder hebben we all-inclusive geboekt en dat vinden we met kinderen wel handig. Uiteraard willen we ook lekker in het centrum eten.
  • Tot slot de geschiedenis en cultuur van Griekenland. We zijn van plan het eiland te verkennen en highlights te bezoeken. Dus mocht je nog tips hebben, heel erg graag!

We hebben er zin in! Alleen het schrijven over de vakantie betekent al heel veel voorpret. En zoals ik al zei, jullie tips voor Rhodos zijn welkom!

Na onze vakantie deel ik uitgebreid hoe we het hebben gehad en ik houd deze vakantie uiteraard ook een kasboek bij, zoals ik eerder al eens heb gedaan.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *