Home + 7x de leukste kraamcadeaus om te vragen en om te geven

7x de leukste kraamcadeaus om te vragen en om te geven

Verwacht je binnenkort een baby in jullie gezin of in je omgeving? Misschien kan ik je dan helpen met deze zeven kraamcadeaus die heel erg leuk (en handig!) zijn om te vragen, maar waar je andere ouders ook heel erg blij mee maakt. Nog een voordeel: je kan deze zo duur maken als je zelf wil.

Kraamcadeau #1: babyknuffels

Is er iets schattiger dan een kleintje die het oor van een knuffel vasthoudt? Ik vind dat altijd zo’n lief gezicht. Babyknuffels staan niet alleen erg leuk op de kinderkamer, maar bieden een kindje op den duur ook troost. Beide jongens hebben nog knuffels uit hun babytijd en die mogen echt niet weg hoor ????. Hoeft ook zeker niet, maar het geeft wel aan hoe zeer ze eraan gehecht zijn.

Kraamcadeau #2: rammelaar

Nog een cadeau dat altijd in de smaak valt: een rammelaar. Of je nu gaat voor een nieuw of ouderwets exemplaar, dit is één van de eerste dingen die een kleintje goed kan vastpakken en zelfs geluid maken is natuurlijk geweldig. Dit is één van de meest gekocht kraamcadeaus voor in een kraammand.

Kraamcadeau #3: hydrofiel doeken

Kun je ook genoeg hydrofiele doeken hebben? Ik denk het niet, haha. Deze kun je overal voor gebruiken. Sterker nog, wij gebruiken ze nog, zelfs nu we ze al heel lang niet meer nodig hebben voor Floris. Altijd handig om mee te nemen tijdens een dagje weg, maar we gebruiken ze ook voor het schoonmaken. Ideaal!

Kraamcadeau #4: rompers

Je staat er in het begin versteld van hoe vaak je je baby een andere romper aantrekt. Je blijft ze wassen. Daarom zijn rompers ook een perfect kraamcadeau waar je weinig aan fout kan doen.

Kraamcadeau #5: luiers

Of je dit nu doet in de vorm van een luiertaart of gewoon een klein pakje in een kraammand, luiers zijn hoe dan ook zeer gewenst en gaan altijd op. Ik was er in ieder geval altijd blij mee!

Kraamcadeau #6: cadeaubonnen

Vind je het toch lastig een kraamcadeau te kopen voor iemand, denk dan eens aan een cadeaubon. Bijvoorbeeld van een warenhuis of van een drogisterijketen. Dat lijkt in eerste instantie niet het meest leuke cadeau, maar kersverse ouders zijn hier bijna altijd wel blij mee. Kindjes groeien en kosten een hoop geld. Een cadeaubon kan dan zeker helpen.

Kraamcadeau #7: eten

Tot slot deze: er komt zoveel op nieuwe ouders af en die eerste periode is zo overweldigend, dat koken en het huishouden er soms bij in schiet. Je kan er ook voor kiezen om wat eten of boodschappen te brengen zodat zij het een paar dagen wat makkelijker hebben. Denk aan eten dat je gemakkelijk in kan vriezen zoals pasta of soep bijvoorbeeld.

Het voordeel van deze cadeaus is dat je deze zo duur kan maken als je zelf wil.

Welke van deze kraamcadeaus heb jij gekregen of zelf gekocht en welke is jouw favoriet? Ik was zelf vooral blij met kleine cadeautjes zoals een knuffeltje of een rammelaar, maar ook de praktische cadeaus. Misschien vond ik het daarom ook niet moeilijk om deze zeven kraamcadeaus samen te stellen, haha.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Emma van Lierop
    11 april 2023 / 12:51

    Eten of etensbonnen vind ik serieus een goede om op het lijstje te zetten, We hebben tot nu toe eigenlijk alleen maar spulletjes ‘voor’ de baby er op staan! Bovenaan heb ik wel een herinneringskist staan zodat ik meteen spulletjes kan gaan verzamelen, bij de eerste hebben we heel veel spulletjes die we achteraf wilde bewaren toch weggegooid. Hopelijk gaat dat nu anders.