Home + Vakantiestress | Het hele huis, inclusief de tuin, moet schoon en netjes

Vakantiestress | Het hele huis, inclusief de tuin, moet schoon en netjes

Terwijl ik dit typ moeten Pat en ik nog één dag werken en dan hebben wij ook vakantie. Ik heb er echt naar uitgekeken en bijna afgeteld. Ik ben zo moe en kijk uit naar een heerlijke, ontspannen vakantie. Maar voor het zo ver is, is het hier in huis iets minder ontspannen, want nu begint de mijn planning wat betreft inpakken en schoonmaken. Het hele huis, inclusief de tuin en zelfs de auto, moet netjes. Bedden verschonen, onkruid wieden, de auto wassen, de laatste was wegwerken; alles moet gebeuren anders ga ik echt niet weg haha.

Vakantiestress: inpaklijsten

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik wat betreft inpakken alles superstrak op orde heb. Op zolder liggen al weken vier stapels met inpaklijsten: voor ieder van ons een lijst. De afgelopen week hebben we van alles gekocht voor de vakantie: van extra zwembroeken tot zonnebrand en van jurkjes tot extra zwemkleding. Zo spreiden we de kosten én ik hoef niet last minute te shoppen. Zelfs de medische paspoorten liggen al klaar. Dat laatste is overigens wel een dingetje: medicijnen meenemen op vakantie. We nemen best wat mee waaronder de antibiotica die ik standaard in huis mag hebben voor een eventuele blaasontsteking. Die durf ik niet thuis te laten. Hysterisch? Zeker! Maar voor mij werkt dit heel goed haha.

De tuin en oprit onkruidvrij

Een paar dagen van tevoren begin ik in en rond het huis. De tuin en oprit moeten onkruidvrij en het gras is gemaaid. Alle tuinkussens gaan de schuur in, de tuintafels worden nog een keer schoongemaakt en het speelgoed in het speelhuisje is uitgezocht. Wat weg kon is weggegooid en zelfs de planten zijn gesnoeid. Nu ik dit typ realiseer ik mij hoe dit overkomt, maar ik vind het gewoon heerlijk om weg te gaan als ik weet dat alles op orde is. Dat als we niet meteen aan de bak hoeven als we thuiskomen. Ik zie het ook een beetje als alvast alles klaarmaken voor het nieuwe seizoen weer begint. Het enige dat we dan hoeven te doen is alles uitpakken en wasjes draaien. De rest is helemaal klaar!

De laatste dingen regelen

We zijn dus al vroeg begonnen met inpakken. Dit doen we om geen inpakstress te hebben. Daar worden zowel Pat als ik niet gezelliger van haha. Ook zien we wat we dan nog nodig hebben. Dat kunnen we dan nog kopen. Inmiddels is dat ook gedaan en zijn we bezig met alles nalopen. We hebben nog een auto gehuurd en hebben alle papieren die we moesten printen, uitgeprint. Wat dat betreft ligt alles ook klaar.

De laatste dag voor de vakantie

Op de laatste dag voor de vakantie was ik alle was weg en zorg ik dat de wasmand leeg is. De koffers moeten op tijd klaar staan en we checken nog even de papieren, pinnen contant geld etc. Ook verschoon ik de bedden en zorg ik dat de wc’s en badkamer schoon zijn. Zoals ik al zei, hysterisch, maar ik ga niet weg als het hele huis huis niet schoon is.

Ik ben vast nog heel wat vergeten, maar zo zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk vakantiestress hebben. Hoe het uiteindelijk op Schiphol zal gaan weten we niet, maar dat zien we wel. Wie weet zorgt dat wel voor een hoop vakantiestress. We houden jullie op de hoogte!

Hebben jullie vakantiestress en zijn jullie net zo hysterisch als ik? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Nancy
  26 juli 2022 / 08:17

  Hahaha, zo grappig want ik heb dit totaal niet! Ik gooi altijd de avond voor vertrek wat in de koffer en wat ik ben vergeten, koop ik ter plekke! Qua documenten staat alles op mmn telefoon en mn paspoort gris ik uit de la! Schoonmaken doe ik weer als ik thuis ben! Fijne vakantie en hopelijk valt alles mee op Shithole Airport. Op weg naar Amerika was ik er binnen 45 minuten doorheen!

  • Marisca
   Auteur
   26 juli 2022 / 08:54

   Haha, wat kunnen mensen toch verschillend zijn! Moest heel erg lachen om je ‘Shithole Airport’. Hoop zo dat het meevalt morgen!

   • Nancy
    27 juli 2022 / 08:25

    Zie net op je stories, dat jullie er goed doorheen zijn gekomen en dat jullie in het vliegtuig zitten! Yes! Ik vind het serieus Shithole Airport geworden, dat het management zo heeft kunnen falen.Onbegrijpelijk, maar misschien ook weer niet, als ze bijv. deze opdracht hebben gekregen van Mark, Ernst, Hugo, Bobbie en de rest! Geniet met volle teugen met je lieve mannen!

 2. Henriet
  26 juli 2022 / 14:48

  Heel herkenbaar. Ik moet in mijn hoofd als op orde hebben al weken van te voren.
  Vind het zo knap als iemand het op het laatste moment doet.
  Wens jullie een fijne vakantie!