Home + Vakantie, wat doe je met je webwinkel?

Vakantie, wat doe je met je webwinkel?

Een heel jaar gespaard, vakantie eindelijk geboekt, de huisdieren worden liefdevol verzorgd net als de plantjes, maar heb je wat geregeld voor je webwinkel? Zo ja, hoe doe je dat dan? Of ga je “dicht”?

Het blijft lastig. Je runt misschien de webwinkel wel alleen, maar er is groei. Is het dan wel verstandig om de webwinkel die weken offline te zetten? Ik zeg, niet doen! Je hebt natuurlijk recht op vakantie en het is logisch dat je je wilt ontspannen, maar wat als een klant op jouw shop zoekt en deze niet kan vinden? Of dat deze ziet dat je met vakantie bent en eigenlijk snel de spullen in huis wilt hebben? Deze klant zoekt verder en als hij vindt wat hij zoekt besteld hij dat bij jouw concurrent. En als dat goed bevalt besteld hij wellicht wel vaker bij deze concurrent.

En dat is dus precies wat jij niet wilt, daar heb je niet het hele jaar voor gewerkt!

Voor mij is dit nog geen issue geweest. Ik heb last van heimwee dus vakantie hoeft voor mij niet zo nodig. Maar wat nou als je twee weken naar een zonnige bestemming gaat? Mail beantwoorden is het probleem niet lijkt mij. Je vind je werk echt leuk en in de zomermaanden is het over het algemeen ook wat rustiger, dus je kan een moment inplannen waar je even de tijd neemt om de mail te beantwoorden. Maar vanuit dat zonnige oord is het wel lastig om je bestellingen in te pakken, pakbonnen uit te printen etc.

Om een lang verhaal niet al te lang te maken, is het toch raadzaam een familielid of vriend in te schakelen die de bestellingen in kan pakken en ze ook kan verzenden. Iemand die je vertrouwd met jouw gegevens en waarvan je weet dat dat wel goed zit. Dat is natuurlijk wel belangrijk. Je hebt het afgelopen jaar namelijk zo hard gewerkt en je wilt niet dat je deze klanten kwijt bent als je terugkomt. En als je weet dat dit allemaal ook goed geregeld is, ga je toch pas écht lekker op vakantie?

Ik ben overigens wel benieuwd naar jouw idee hierover, dus laat gerust een reactie hieronder achter.

 

Fokke en Sukke webwinkel Marisca Kenter

Goed om nu al over na te denken!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie