Home + Update | We hebben een peuterspeelzaal voor Floris!

Update | We hebben een peuterspeelzaal voor Floris!

In november vertelde ik dat de peuterspeelzaal van Floris ophield te bestaan en dat we opeens geen peuterspeelzaal meer hadden voor hem. We hadden hem begin 2019 opgegeven om ervan verzekerd te zijn dat we in februari 2020 plek hadden. Tenminste, dat dachten we, want we hielden er geen rekening mee dat de huur van het lokaal opgezegd zou worden. Om een lang verhaal kort te maken, we hadden op dat moment dus niets meer en daar baalden we ontzettend van. We merken aan Floris dat hij er aan toe is en het zou ook gewoon heel erg leuk zijn voor hem. Inmiddels is er een hoop gebeurd en zijn Floris en ik gisteren wezen kijken bij zijn nieuwe peuterspeelzaal!

Een nieuwe peuterspeelzaal op dezelfde locatie

De nieuwe peuterspeelzaal zit op dezelfde locatie als de vorige. Dat vinden we heel erg fijn omdat zowel wij als opa en oma er dichtbij wonen. Daarnaast is het gebouw bekend én is het lokaal compleet nieuw ingericht wat nog meer uitnodigt om te spelen.

Begin februari is het zo ver, maar eerst zijn Floris en ik er afgelopen woensdag gaan kijken.

Ik vond het vooral heel erg spannend. Hoe zou hij reageren? Toen ik hem ’s morgens vroeg of we vandaag naar de kindjes gingen zei hij namelijk volmondig “nee”. Eenmaal binnen liepen we het lokaal binnen en werden we onwijs hartelijk ontvangen. Floris zag al dat speelgoed en stond ondertussen al met zijn jas aan te spelen. Ik kreeg wat uitleg en liep vervolgens met één van de leidsters naar de gang om wat laatste dingen door te nemen. Ik had ergens verwacht dat wanneer ik buiten beeld zou zijn, Floris mij wel zou gaan zoeken of misschien wel zou gaan huilen, maar niets bleek minder waar te zijn. Gelukkig maar, want dat betekent dat hij zich op zijn gemak voelt daar.

We bleven best lang op de gang en op een gegeven moment kwam Floris even kijken. Daar kreeg hij ook alle ruimte voor. Nadat ‘ie mij had gezien liep ‘ie snel weer naar binnen om verder te spelen.

Het viel de leidsters op dat hij al contact probeerde te maken met andere kinderen, maar deze kinderen waren iets ouder en praten al. Floris nog niet, dus dat is wat lastiger, maar hij leek er geen last van te hebben. Op die leeftijd spelen ze ook nog vaker naast elkaar dan met elkaar. En misschien stimuleert het hem om wat meer te gaan praten. Dat zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

We hebben er vertrouwen in. Het was er warm en Floris voelde zich er op zijn gemak. Het is altijd even afwachten hoe het straks echt gaat, maar de eerste indruk is heel erg goed. We hebben er vertrouwen in en zijn blij dat we toch een heel fijn plekje hebben gevonden voor Floris!

Wil je meer weten over wat een peuterspeelzaal kost en of je er kinderopvangtoeslag voor kan krijgen? Kijk dan op de website van de Consumentenbond.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 17 januari 2020 / 14:38

  Fijn dat dit goed ging! Lijkt me lastig hoor als de plek waar ze vertrouwd zijn ermee stopt. Mijn dochter had een lange wenperiode maar inmiddels gaat ze met heel veel plezier naar de peuterspeelzaal.

 2. Christine
  18 januari 2020 / 09:08

  Wat fijn dat alles op z’n pootjes terecht is gekomen, want het is toch behoorlijk schrikken met die lange wachtlijsten..
  En super dat het kennismaken gelijk ook zo vanzelfsprekend ging!
  Fijn dat je na deze persoonlijke update afsluit met een link voor de kinderopvangtoeslag, dat kan best handig zijn om te checken als je geen idee hebt waar je recht op hebt..!!

  • 19 januari 2020 / 09:35

   Dankjewel! Het is enorm geruststellend dat hij zich zo op zijn gemak leek te voelen. En die link, zo nu en dan link ik graag naar de Consumentenbond, ben ik zelf een groot fan van (we zijn ook lid) en ik vind het inderdaad een waardevolle toevoeging.