Home + Ik durfde Floris geen hapjes te geven…

Ik durfde Floris geen hapjes te geven…

Toen Floris ongeveer een maand of 4 was, begonnen we met het geven van groente en fruit. Met 6 maanden konden we een beetje uitbreiden en nu werd het met 8 maanden toch echt wel tijd voor een hapje brood etc. Alleen, ik durfde het niet… Op Instagram zag ik baby’s van dezelfde leeftijd al van alles en nog wat eten en als ik Floris toch wat gaf begon hij te kokhalzen. Ik was echt bang dat hij zou stikken.

Oefenen met hapjes geven

Ik begrijp heel goed dat een baby echt niet zomaar stikt en dat er allerlei manieren zijn om te oefenen, maar ik vond het doodeng. Uiteindelijk moest het toch en Floris kreeg zijn eerste tandjes onder. Dat stelde mij al wat meer gerust. Een beetje, niet helemaal 😉 Ik begon met mega kleine stukjes brood met smeerkaas en doopte dat stukje brood dan in de melk om het zachter te maken. Floris moest even wennen, maar vond het wel heel lekker. Oké, so far, so good, maar hoe zou het gaan met groente en andere tussendoortjes?

Ik vond de groente ook wel spannend, maar omdat het brood geven zo goed ging, zijn we gewoon begonnen. Ook dit ging gelukkig goed en hij eet steeds meer! Afgelopen zaterdag kocht van die biologische mais chips met aardbeien smaak. We zijn buiten gaan zitten met hem en ik heb hem heel langzaam maar zeker aan dat ding laten sabbelen. Ook dat ging gewoon goed, maar ik vind het nog steeds eng. Is dat stom?

Je zult het toch een keer moeten proberen

Ik vond het echt lastig, maar hé, je moet het toch een keer proberen. Ik vond mezelf al een enorme muts dat ik het steeds uitstelde en misschien ben ik dat ook, maar ik vond het echt heel erg eng.

Ben ik de enige die dat had of vonden meer van jullie dat ook? Waar zijn jullie bijvoorbeeld mee begonnen of hebben jullie nog tips? Klets gezellig hieronder mee in de comments!

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *