Home + Uitje Flevoland | Hans en Grietje Zeewolde review

Uitje Flevoland | Hans en Grietje Zeewolde review

Een paar weken geleden waren we met vrienden voor het eerst bij Hans en Grietje in Zeewolde. Een plek die eigenlijk al een hele tijd op ons lijstje stond. We troffen een mooie, zonnige dag. Wat we van Hans en Grietje vonden, lees je in deze review.

Review Hans en Grietje Zeewolde

Pannenkoeken eten bij Hans en Grietje Zeewolde

We hadden rond lunchtijd een tafel buiten gereserveerd. Natuurlijk is het binnen ook heel erg leuk, maar gezien het mooie weer vonden wij het ook wel fijn om de kinderen buiten in de gaten te kunnen houden. Wanneer je je aanmeldt, krijg je te horen in welk vak jouw tafel is gereserveerd. De menukaart is heel erg uitgebreid en hoewel het niet spotgoedkoop is, vielen de prijzen ons wel mee. De uiteindelijke rekening voor 8 personen (inclusief twee keer drinken voor iedereen) was €155,-.

De pannenkoeken zijn groot en lekker belegd al had er van mij wel iets meer brie op gemogen, maar dat is natuurlijk persoonlijk. In ieder geval zaten we er goed vol van en waren ze erg lekker! Bij de kinderpannenkoeken zit een klein cadeautje en een muntje welke je later in kan wisselen voor snoep in de snoepwinkel.

Spelen

We waren ruim voor het eten al bij Hans en Grietje om lekker te spelen en de ‘Broodkruimeltjesroute’ te wandelen. Wat meteen opvalt zijn de mooie gebouwen met glijbanen en kleine spookhuisjes. Als je daarin staat, trilt de grond bijvoorbeeld opeens. Lange glijbanen, lekker klimmen, spelen met water bij mooi weer, grote springkussens, fietsen etc. Hans en Grietje is eigenlijk één grote speeltuin waar kinderen zich echt uren kunnen vermaken. Alles is ruim opgezet en er is buiten de terrassen om nog voldoende gelegenheid om te zitten. Is het echt heel druk, dan kan het lastiger zijn een plekje te vinden bij de speeltuin, maar ons lukte dat gelukkig nog wel.

Hoewel wij buiten zaten, hebben we natuurlijk wel een kijkje genomen in het restaurant. Van bewegende tafels, kookpotten en een glijbaan naar de toiletten, overal is wel iets te zien, te doen en te beleven. Ook wij keken onze ogen uit.

Tip: wandel de broodkruimeltjesroute!

Vriendin Petra opperde om de ‘Broodkruimeltjesroute’ te gaan lopen. Deze route is ongeveer 1.6 km lang en duurt 45/60 minuten. Let op, in de winter kan het pad best wel modderig zijn maar dat is uiteraard geen probleem voor een heks met laarzen of stevige wandelschoenen!

“Heks MikMak woonde ooit in het Harderbos. Ze vloog iedere avond rondjes en bestudeerde alles! Weten jullie al veel van het bos? Met de opdrachten van onze broodkruimeltjes route kun je net zo veel te weten komen als heks MikMak.”

Let op: de route is verkrijgbaar bij de kassa en in het restaurant en kost €2,-, ongeacht met hoeveel personen je deze loopt.

Wij vonden de route erg leuk om te doen met kinderen en hebben echt enorm gelachen. De natuur is mooi en wat deze route leuk maakt, is dat je letterlijk buiten de gebaande paden loopt. Je komt van alles tegen! Als je de kans hebt, zouden wij deze route zeker aanbevelen voor of na het eten.

Praktische informatie

Adres: Sternweg 2a 3898 LJ Zeewolde
Parkeren:
gratis
Eigen consumpties:
zijn niet toegestaan op het gehele terrein van Hans en Grietje, ook niet op de parkeerplaats

Handig om te weten:

  • Neem een setje reservekleding én sokken mee
  • Trek oude schoenen aan als je de broodkruimeltjesroute gaat lopen
  • Heb je gereserveerd? Dan kun je zo lang op het terrein blijven als je wil. Na het eten moet je wel van tafel, maar je mag wel in de speeltuin blijven. Zo maak je er echt een dagje weg van.

Ik denk dat het wel duidelijk is, maar we vonden Hans en Grietje echt heel erg leuk. We gaan zeker nog een keer terug en reserveren dan een plekje in het restaurant. Zijn jullie weleens bij Hans en Grietje geweest? Zo ja, wat vinden jullie ervan? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *