Home + 10x mijn favoriete tussendoortjes tijdens het afvallen

10x mijn favoriete tussendoortjes tijdens het afvallen

Nog een kilo te gaan en dan ben ik 20 kilo afgevallen! Hier ben ik echt enorm blij mee, maar we zijn er nog niet hoor. Ik hoop voor de zomervakantie in ieder geval nog vijf kilo kwijt te zijn, al gaat het nu niet zo snel. Toch maak ik wat betreft eten en tussendoortjes, heel andere keuzes dan een jaar geleden. Je kan nog steeds heel lekker eten als je af wil vallen. Dat bewijzen deze 10 tussendoortjes wel.

#1. Bananenbrood

Ik hou echt bananenbrood! Het is lekker, zoet en het vult. Een perfect tussendoortje in de ochtend tijdens mijn werk. Kop koffie of thee erbij en klaar. Ik bak regelmatig een bananenbrood met de bakmix van Koopmans. Misschien niet de gezondste variant, maar ik vind het tot nu toe wel de lekkerste. Vervolgens snijd ik de helft van het brood in plakken en vries ik deze in. Zo kan ik ruim een week iedere dag een plakje eten. De rest gaat vrij snel op, want ook Floris is fan!

#2. Proteïne chips

Deze proteïne chips van de Appie heb ik vorige week ontdekt. Niet goedkoop (€1,69 per zak), maar echt heel lekker en een goed alternatief voor chips. Lekker om toe te voegen als gezonder alternatief op een borrelplank en – ook niet geheel onbelangrijk – ze vullen behoorlijk.

#3. Proteïne shake

Vanaf het begin van mijn afvaltraject ben ik een groot fan van deze proteïne shake van Melkunie. Ik doe een week met dit flesje en neem ’s morgens een heel klein beetje bij mijn ontbijt. Ik drink dan een groot glas gemberthee en daarnaast dus een beetje shake. Zo heb ik toch wat zoets binnen. Ook als ik heel veel trek heb in chocolade, neem ik een slokje.

#4. Fruit

Fruit is altijd een goed idee! Bij mijn ontbijt eet ik altijd een kiwi gold, maar dit bakje maakte ik afgelopen weekend in de middag. Verse aardbeien en een kiwi, laat de zomer maar komen!

#5. Maïswafels met een smaakje

Ik verwachtte niet veel van deze wafels, maar wat zijn ze lekker! Ook een heel goede chips vervanger en gewoon lekker als hartig tussendoortje. Ik heb ze laatst ook als lunch gegeten met een kopje soep. Lekker! Overigens is de kaassmaak wel wat vaker uitverkocht dan die met paprika. Inslaan dus als je ze ziet ????.

#6. B’tween Zero

Op mijn werk zitten we altijd ruim in de chocolade en het valt niet mee om dat te weerstaan. Lukt ook niet altijd, maar ik eet stukken minder dan voorheen. Als ik er echt trek in heb, eet ik deze B’tween zero reep. Heel erg lekker en weinig calorieën.

#7. Kleine crackertjes

Een trend bij Milan op school: opeens eet iedereen deze crackertjes tussendoor. Ik neem ze ook weleens mee en eet ze weleens tijdens een vergadering. Een goede oppepper en met een smaakje ook lekker.

#8. Speculaasje

Ai, nutriscore E, maar oh zo lekker. Als ik echt behoefte heb aan iets zoets, dan eet ik een speculaasje. Moet af en toe wel kunnen en is nog altijd beter dan een Snickers reep bijvoorbeeld. Voor mij perfect als ik toch iets zoets wil bij de thee en iets anders wil dan bananenbrood.

#9. Handje noten

Dit is mijn minst favoriete snack, maar toch neem ik zo nu en dan een handje, want het vult wel en is niet slecht voor je. Deze zak haal je overigens bij Lidl.

#10. High Protein chocolademousse van Ehrmann

Tot slot deze. Wat is deze lekker! Best prijzig dus ik doe hier twee á drie dagen mee. Deze is lekker, vult enorm en is de perfecte vervanger voor de veel slechtere varianten waarna je juist nog veel meer werk hebt in zoetigheid. En de perfecte vervanger voor een ijsje in de zomer. Er is een vanille variant, ook erg lekker, maar deze is by far favoriet. Dikke aanrader dus!

Welke van deze tussendoortjes eet jij ook regelmatig en helpen deze ook bij het afvallen? Of wil je juist een gezonde(re) afweging maken? En welke tips heb je nog voor me? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Liesbeth
  22 maart 2023 / 06:39

  Wauw Marisca, je bent al bijna 20 kilo kwijt! Dat is echt wel knap want zo lang ben je toch nog niet bezig? Over hoeveel maanden ben je dit nu kwijtgespeeld?
  En enkel door op je voeding te letten en meer te wandelen? Je brengt geen extra uren al sportend door?
  Dankjewel voor de tussendoortjes tips! Komen goed van pas. De nootjes van Lidl vind ik ook lekker????. Ze hebben ook veel variatie en ze zijn niet zo duur als elders.
  Veel succes verder. Je mag trots zijn op wat je al bereikt hebt!

  • Marisca
   Auteur
   22 maart 2023 / 06:48

   Hi Liesbeth,

   Dankjewel! Ik ben in augustus begonnen dus bijna acht maanden bezig. Ik heb een hypnose maagband gehad en heb dit inderdaad bereikt met wandelen, zo vaak mogelijk de fiets pakken en anders (minder) eten. Dat scheelt al zoveel!

 2. 22 maart 2023 / 06:58

  Dank je wel voor deze blog. Neem ik meteen wat van over. Zeker de chocola tips.
  Wist je dat ze van de maiswafels ook kleintjes hebben? Die kun je ook eten als de rest bv chips eet 😉
  En als ik echt behoefte heb aan chips neem ik een bakje paprika light chips.