Home + Tuin | We deden een kleine tuin make-over!

Tuin | We deden een kleine tuin make-over!

Vorig weekend gaven we onze tuin een kleine make-over. We hebben een vrij ruime hoek in de tuin, naast de schuur, die we nauwelijks benutten. Hier stonden onze tuinbar en het speelhuisje van Floris. Maar omdat die beiden vrij groot zijn, en deze op één manier konden staan, bleef er een loze ruimte in de hoek onbenut omdat je daar niet bij kon komen. Zonde van die ruimte in onze tuin die toch al niet zo groot is. We hadden de wens voor een gezellige zithoek en die hebben we nu gecreëerd. Hieronder zie je de voor- en na foto’s.

Een gezellige zithoek in de tuin

We hebben iedere ruimte in onze tuin goed benut. Zo hebben we ruimte voor praktische dingen als de containers, mijn bakfiets en de barbecue. Ook hebben we twee plantenbakken vol met planten waar heel veel vlinders, bijen en hommels op af komen. Verder is er een klein terrasje waar Floris’ huisje nu staat, samen met een hangstoel zodat we erbij kunnen zitten. Als het huisje uiteindelijk echt weggaat willen we hier ook een klein zithoekje maken waar je gewoon lekker kunt zitten met een kop thee. Maar goed, terug naar de nieuwe zithoek. Hier stonden dus de tuinbar en het huisje. Hierdoor werd het uiteindelijk een vrij donkere hoek.

We hadden al een paar keer gekeken voor een loungeset met eettafel, want dan kon de andere eettafel weg. Ook dat scheelt immers weer ruimte. Ik vond veel loungesets mooi, maar ook behoorlijk prijzig. Uiteindelijk kwamen we deze mooie set tegen die een b-keuze bleek te zijn omdat de tafel wat is beschadigd. Die beschadiging scheelde uiteindelijk wel €400,-! We namen hem mee met een aanhanger die we mochten lenen en de tuinbar hebben we op de weggeefhoek van onze wijk gezet. Binnen een uur werd deze opgehaald.

Het speelhuisje werd verplaatst en zo ontstond er ruimte voor de bank.

Voor….                                                                                                                    Na….

Wat een verschil hè?! We zijn er zo blij mee!

Kunstgras of graszoden?

De tuin is nu veel meer een geheel dat wordt onderbroken door het stukje gras. Hier is Floris weleens aan het voetballen en we kunnen er ook een zwembadje op zetten als het warm wordt. In onze vorige tuin hadden we dit ook; een doorlopende strook rechts van de tuin met in het midden een strook gras. Daar kozen we echter voor kunstgras, omdat dat een flink stuk groter was. Dat was een heel fijn stuk waar heel wat op werd gespeeld en het fijne van kunstgras is dat het onderhoudsvrij is. Gezien de grootte van de vorige tuin was dat geen overbodige luxe, want die tuin vergde al een hoop onderhoud.

Omdat we het kunstgras zo fijn vonden hebben we dat hier ook overwogen. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor graszoden omdat het een klein stukje was en we hier niet heel lang willen blijven wonen. We hebben dus ook een financiële afweging gemaakt. In een volgend huis zouden we zomaar weer kunnen kiezen voor kunstgras!

We zijn blij met dit gezellige, groene plekje. Wat vinden jullie ervan?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *