Home + Tuin | Staycation in onze eigen tuin?

Tuin | Staycation in onze eigen tuin?

We zijn druk bezig met onze nieuwe tuin en ik het heb het vaker gezegd, maar ik vind het lastig. Ik vind het gewoon heel moeilijk om een tuin van ruim 22 meter lang en maar 4 meter breed, gezellig te maken. Een overkapping is leuk en geeft heel veel sfeer, maar waar dan? Het enige punt waar dat kan is ook meteen het punt waar we ’s avonds nog het langste de zon hebben. De overkapping is dus afgevallen, maar we willen het wel heel gezellig maken met nieuwe meubels, accessoires, de moestuin én planten. Met een mooie nieuwe tuin hoeven we eigenlijk niet meer met vakantie…

Toch een staycation in eigen tuin?

Vorig jaar zijn we veel weekendjes weg geweest, ook in de zomervakantie, en zaten we een week in een huisje in een bungalowpark. Dat was prima, want we hadden een topzomer en zijn gewoon veel weggeweest. Dit jaar willen we er toch wel een weekje tussenuit in eigen land en voor de rest zijn we druk in ons huis en hopen we al te kunnen genieten van onze tuin.

Toch zijn wij niet de enige die zo denken. Dat vakantie een mindset is en geen bestemming beseffen steeds meer mensen. Volgens het Trendrapport Toerisme, recreatie en vrije tijd van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2018 gingen inwoners van de EU meer dan 1,2 miljard keer op vakantie en het liefst in eigen land of zelfs in eigen huis. Dit heeft te maken met het feit dat veel mensen ook stress ervaren als ze op vakantie gaan. Het inpakken, de lange rit ernaar toe en de hoeveelheid was als je weer thuis komt zijn genoeg ingrediënten om toch niet zoveel zin te hebben in een verre vakantiebestemming.

Voor mij geldt dat ook. Ik hoef niet op vakantie om het vakantiegevoel te ervaren. Dat zit hem voor mij ook in fijne dagjes weg met mijn mannen en genieten van de zon op een terrasje. Als zij het naar hun zin hebben, heb ik dat ook. Pat heeft dat niet en wil wel graag weg, maar ook hij weet dat niet alles tegelijk kan en we nu al heel veel uitgeven aan ons huis. We willen dit jaar overigens een weekje naar Limburg.

Zomer 2019 in onze tuin

De schutting wordt bijna besteld (het is immers nog wat dat we nodig hebben) en de stenen voor het nieuw aan te leggen terras zijn er al. Ook hebben we de indeling bepaald en Milan krijgt een flinke moestuin. Vinden wij stiekem ook erg leuk, dus we hebben er zin in. Als alles klaar is, is het een kwestie van inrichten en dat vind ik best moeilijk.

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie zag ik dat Intratuin drie staycation thema’s heeft deze zomer; Bohemian Ibiza, Zen Japan en Classy Côte D’Azur. Bij deze drie thema’s zijn ook drie verschillende Spotify playlists gemaakt. Met een zomers muziekje op de achtergrond hoef je helemaal niet meer op vakantie 😉 Klik op de namen van de thema’s om de bijbehorende playlist te openen.

Mijn voorkeur gaat uit naar Bohemian Ibiza. Het doet mij denken aan fijne festivals, zomer, eindeloos genieten van de zon, lekker eten en elkaar en het maakt gezellig, omdat de kleur geel er in verwerkt zit. Dit is precies wat wij nodig hebben voor onze tuin!

Ik denk dat we onze tuin het beste in kunnen richten door kleine, gezellige hoekjes te maken. Dan is het niet zo’n lange lap tuin en kunnen de jongens zich ook nog prima vermaken.

Met accessoires maken we er één geheel van en kunnen we heel wat weken genieten van onze nieuwe tuin. Althans, dat hopen we natuurlijk. Zul je net zien, hebben we eindelijk een nieuwe tuin, regent het de hele zomer 😉 Haha, nee hoor, gaan we niet vanuit. We dwingen de zon gewoon af en gaan gewoon voor die bijna staycation in onze eigen tuin.

Al items op de foto’s zijn te koop bij Intratuin.

Zodra de tuin af is, laat ik hem natuurlijk aan jullie zien!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *