Home + Tuin | Deze vaste planten zijn wel heel makkelijk in de tuin!

Tuin | Deze vaste planten zijn wel heel makkelijk in de tuin!

Toen we hier kwamen wonen was onze tuin een grote zandvlakte met een klein terrasje van tegels bij de achterdeur en een paar tegels als looppad naar de schuur. Dat betekende we dat we niet alleen aan de slag moesten in huis, maar ook in de tuin. Een oud-collega van Pat is jaren geleden voor zichzelf begonnen als hovenier en hij had inmiddels een mooi portfolio opgebouwd. Pat nodigde hem uit, er werd een offerte gemaakt en we spraken af wanneer hij kon beginnen. Zijn agenda zat inmiddels al behoorlijk vol, maar gelukkig konden we tuin nog voor het voorjaar af krijgen. Maar met alleen de aanleg waren we er niet, we wilden er ook graag vaste planten in. Maar voor welke kies je als je zelf niet van die groene vingers hebt?

Wel groen, maar makkelijk

Ik wilde wel zoveel mogelijk groen in de tuin. Het water moet tenslotte ergens heen kunnen (zeker in onze woonplaats een probleem) en het is goed voor de natuur. Daarnaast vind ik grijze, tegeltuinen meer weg hebben van een parkeerplaats dan van een tuin en dat is zonde. Daarom kozen we voor een klein grasveldje (zoveel ruimte hebben we helaas niet) en twee grote stukken grond met daarin een aantal vaste planten.

We begonnen met in iedere bak twee olijfboompjes en een paar lavendelplanten. Ook hadden we nog een paar losse potten met olijfbomen die we mee hebben genomen van ons oude huis. Van een collega met een volkstuin mocht ik wat stekken uit komen zoeken en daar nam ik onder andere wat bodembedekkers mee en palmgras (met van die mooie pluimen!). Al met al heel makkelijke planten die zelfs ik kan onderhouden.

Van lege bakken tot lekker veel groen en bloeiende planten! 

De planten verzorgen, hoe dan?!

Toen we de planten kochten waren het kleine lavendelplantjes, en de olijfboompjes waren nog heel iel. Het hele jaar door heb ik ze goed verzorgd met speciale voeding (gewoon te koop in het tuincentrum) en vorig jaar heb ik alles weer gesnoeid. Dat heeft de planten goed gedaan! De stammen van de olijfbomen worden steeds dikker en de bomen zelf steeds voller. Het palmgras groeit als een malle, net als de lavendel! En dat ziet er zo mooi uit! De bijen weten de lavendel ook te vinden, net als de vlinders. Ik word daar heel erg blij van! Vanuit de woonkamer zien we al dit moois en dat is gewoon heel erg gezellig.

Voor ons is dit een ideale mix van groen en een makkelijk te onderhouden tuin, want we zijn ook vaak weg. We houden het nu gewoon goed bij, ook wat betreft onkruid en dan is het werk zo gebeurd. De lavendel begint n u uit te bloeien dus ik ga het binnenkort snoeien. Op naar een volgende, groene zomer!

Welke vaste planten heb jij in de tuin staan? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Esther
    28 september 2022 / 16:27

    Ik ben ook op zoek naar vaste planten voor in mijn tuin. Het is natuurlijk ideaal wanneer je planten na de winter weer in bloei komen. Lavendel is ook een van mijn lievelingsplanten.