Home + Knikkers zijn weer helemaal hip!

Knikkers zijn weer helemaal hip!

“Mam, ik wil je wat vragen.” Ik dacht dat er heel wat ging komen, maar niets bleek minder waar. Milan had namelijk zijn zinnen gezet op mijn knikkerzak van vroeger die ik al die jaren had bewaard. Deze lag in de schuur en hij wilde deze graag hebben. Hij vertelde dat er weer volop wordt geknikkerd op het schoolplein en dat iedereen weer knikker meeneemt naar school. Ik was stomverbaasd. Normaal ben ik behoorlijk op de hoogte van alle nieuwe trends, ook door de persberichten die ik ontvang voor Mamablogger, maar deze was echt compleet aan mij voorbij gegaan.

Knikkers uitverkocht

We liepen al richting opa en oma toen hij het vroeg, maar ik beloofde hem mijn knikkers uit de kast van de schuur te halen als ik klaar was met werken. Eenmaal thuis bleek hij al met opa naar de stad te zijn geweest, maar het kopen van knikkers en een knikkerzak bleek nog best lastig, want ze waren in één speelgoedwinkel al helemaal uitverkocht. Bij de Intertoys werden ze net bijgevuld dus hij had mazzel. Knikkeren is blijkbaar echt weer helemaal hip!

Mijn oude knikkers

Ik heb altijd wat speelgoed van vroeger bewaard. Zo heb ik mijn Baby Born pop nog, wat Barbies en dus die zak met knikkers. Op de één of andere manier kon ik het nooit over mijn hart verkrijgen om ze weg te doen en heb ik ze bewaard voor mijn eigen kinderen.

Ik had nog een Sesamstraat knikkerzak met Bert erop en deze zat helemaal vol met de meest toffe knikkers. Na mijn werk haalde ik de zak uit de schuur en zocht ik ze samen met Milan uit. Ik had er misschien al 20 jaar niet meer in gekeken en toch herkende ik veel knikkers nog. En nu speelt mijn eigen zoon ermee, hoe leuk is dat!

Inmiddels ben ik mij helemaal aan het verdiepen in knikkers. Welke soorten zijn er nu te koop, waar koop je ze dan en bestaan de knikkerpotten nog? Ik heb het volgende gevonden;

Knikkers verliezen

Toen wij vroeger knikkerden hebben we heel wat wedstrijden gespeeld waarbij we ook knikkers verloren. Milam heeft er nu meer dan genoeg, maar ik heb hem wel verteld dat hij met mijn oude knikkers niet zulke wedstrijden mag spelen. Gelukkig begrijpt hij dat en zal hij dat niet doen.

Ik vind het fantastisch dat er weer geknikkerd wordt. Heel wat beter dan de halve dag achter de tablet zitten. Lekker old school 😉

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Leo
  4 juli 2019 / 12:52

  Leuke blog! Ik heb 170kg knikkers in mijn berging liggen. Misschien vind ik via dit kanaal een basisschool of collectief moeders die deze grote partij knikkers wil kopen voor een kleine prijs waar we allemaal blij van worden.
  Groetjes,
  Leo
  leoras @ live . nl