Home + Top 10 jongensnamen | Welke namen zou ik wel of niet zelf gekozen hebben?

Top 10 jongensnamen | Welke namen zou ik wel of niet zelf gekozen hebben?

Tijdens mijn beide zwangerschappen werd ik heel gelukkig van een aantal dingen. Naast alle echo’s natuurlijk. Van die kleine mijlpalen waar je enorm naar uit kan kijken. Dat waren het uitzoeken van de kinderwagen, de babykamer, het geboortekaartje én het kiezen van de naam. Bij Milan stond het als een paal boven water, deze naam had ik namelijk al sinds het overlijden van mijn vader in mijn hoofd. Maar toen ik eenmaal zwanger was, stond de naam Milan in de top 3. Ai, daar baalde ik stiekem wel van. We kozen alsnog voor de naam, maar de afgelopen negen jaar is ‘ie niet uit de top 10 verdwenen. Dat zette mij aan het denken, wat vind ik van de huidige top 10 jongensnamen. Zou ik deze ook gekozen kunnen hebben?

Dit was de top 10 jongensnamen van 2018

Ik ga ze stap voor stap af en vertel welke van de namen ik ook op mijn lijstje had staan toen ik zwanger was van Floris.

1. Lucas

Dit was de meest gegeven jongensnaam van 2018. Een leuke naam, maar wij hadden deze niet op ons lijstje. Het zou voor ons niet dé naam zijn en ik moet dan toch teveel denken aan Lucas uit GTST.

2. Levi

Dit vind ik zo’n prachtige naam. Toen ik zwanger was van Milan, was deze naam ook nog even een optie. Uiteindelijk gingen we toch voor de vernoeming. Voor een eventuele tweede had de naam ook een optie geweest, maar de wens voor een tweede heeft lang op zich laten wachten. Uiteindelijk koos een vriendin deze naam als tweede naam voor haar zoon en zat Milan bij een Levi in de klas. Het nadeel van een groot leeftijdsverschil haha.

3. Finn

Deze naam hoorde ik de laatste jaren steeds vaker. Ook een leuke naam (eigenlijk vind ik geen enkele naam uit deze lijst lelijk), maar niet een naam waar wij voor gekozen zouden hebben. Ik kan alleen niet zo goed uitleggen waarom.

4. Sem

Ook zo’n leuke naam, maar ik ken iemand die haar kat zo heeft genoemd. Daar blijf ik dan aan denken haha, al slaat dat natuurlijk nergens op.

5. Noah

Dit vind ik een heel mooie, Bijbelse naam, maar dan wel op deze manier. Ik hoor hem ook nog weleens als dubbele roepnaam, dan staat er nog een naam achter. Dat vind ik persoonlijk niet mooi en afbreuk doen aan de mooie naam Noah. Door privé omstandigheden zouden wij zelf toch niet voor deze naam gekozen hebben.

6. Daan

Mooie, stoere oerhollandse naam. Geen gedoe, geen poespas, niet uitleggen hoe je het schrijft, gewoon heel erg leuk! Ik heb alleen acht jaar heel nauw met een collega gewerkt wiens zoon Daan heet. Dat voelt dan toch te dichtbij.

7. Luuk

Ook een heel toffe naam, maar eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven. Ook een collega met wie ik nauw samenwerk en dezelfde schrijfwijze. Hoe mooi ik een naam dan vind, ik zou er niet zelf voor kiezen. Ook zochten wij naar een naam met een ‘a’ of een ‘i’ erin, omdat we dat alle drie hebben. Dan zou deze naam sowieso al afvallen.

8. Bram

Fantastische naam! Ik zei het net al, maar ik houd van die lekkere Hollandse namen. Dit was voor mij een serieuze kanshebber, maar Patrick was niet overtuigd.

9. Mees

Geen ‘a’ of ‘i’ in de naam, maar ik vond deze naam zo mooi dat deze heel hoog op mijn lijstje stond toen ik zwanger was van Floris. Het zou dan alleen lastig worden, want dan hadden we drie personen in huis met de voorletter M en dezelfde achternaam. Nu hebben we meerdere voorletters, maar het leek ons toch niet zo praktisch. Ook was Patrick niet zo weg van de naam (balen!).

10. Milan

En dan natuurlijk Milan. Ik ben heel benieuwd of de naam komend jaar de top 10 nog haalt. Wij hebben gekozen voor de naam omdat mijn vader Miel heette en ik hem graag wilde vernoemen. Het werd dus Milan, want ik heb dat altijd een mooie naam gevonden. Gelukkig hebben we niet te maken gehad met meerdere Milans in de klas of op school waardoor we de naam op school nauwelijks horen. Geen seconde spijt van gehad, maar stiekem baal ik wel dat de naam zo vaak is gegeven, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Wat vind jij van deze jongensnamen? En welke van deze jongensnamen zou jij wel of niet zelf gekozen hebben? Klets lekker mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *