Home + Tips voor een heerlijke staycation met de kinderen in eigen huis!

Tips voor een heerlijke staycation met de kinderen in eigen huis!

Over iets meer dan een maand vliegen wij naar onze vakantiebestemming. Althans, dat hopen we, want na alle berichtgeving over het schrappen van vluchten moeten we nog maar zien of we mogen vliegen. Ik heb mij daar de afgelopen dagen heel erg druk om gemaakt totdat ik mij bedacht dat dat natuurlijk helemaal niets uitmaakt. We zullen het af moeten wachten en zien het wel. Als we niet kunnen krijgen we ons geld terug en maken we er alsnog een hele fijne vakantie van. Want weet je, een staycation kan net zo leuk zijn. Dat hebben we zelf jarenlang gedaan en ook toen hadden we fijne vakanties. Misschien moeten veel gezinnen dit jaar thuisblijven en daarom geef ik je tips voor een heerlijke staycation!

1. Toerist in eigen stad

Heb je je eigen stad weleens goed bekeken? Er is vast nog heel veel leuks te ontdekken en in de zomermaanden wordt er juist heel veel georganiseerd. Ga eens een hapje eten in een restaurant waar jullie nog nooit geweest zijn, wandel eens een andere route dan je gewend bent en neem eens een kijkje bij dat event dat wordt georganiseerd. Wij wonen in Gouda wat dit jaar 750 jaar stadsrechten heeft. Dot wordt uitgebreid gevierd met supergave events. Zo kun je zelfs over het dak van de St. Jan lopen. Dit hebben wij onlangs al gedaan en je ziet je stad op een heel andere manier. Nu snap ik dat je niet in iedere stad over het dak van een kerk kunt lopen, maar als je al een andere kant op gaat dan je gewend bent zie je al zoveel meer. Kortom, bekijk je stad zoals een toerist ernaar zou kijken. Succes gegarandeerd! Is dat toch niet het geval? Kom dan gewoon lekker naar Gouda 😉

2. Geef een tuinfeest

Niet iedereen is tegelijk op vakantie en misschien zijn er nog anderen in jullie omgeving die thuis moeten of willen blijven. Nodig hen uit voor een gezellig tuinfeest. Koop een zwembad bij de Zomerspecialist.nl voor de kinderen (of jullie zelf natuurlijk) en die hoor je niet meer. Versier de tuin, zet de barbecue aan en nodig de buren gezellig uit. Zo vier je de zomer!

3. Een pot vol met uitstapjes

Maak een pot met daarin allemaal briefjes. Op die briefjes schrijven jullie leuke uitstapjes en eventuele andere activiteiten zoals een ijsje eten. Trek er iedere dag een briefje uit en wat daarop staat is dan jullie activiteit voor die dag! Wedden dat de kinderen zich dat nog heel lang blijven herinneren?

4. Thuis klussen

Wat wij deden in de vakantie dat we thuis waren was lekker thuis aan de slag gaan. Een nieuwe kleur op de muur, een slaapkamerwissel, de woonkamer omgooien en flink opruimen. Daar heb je daarna nog heel lang plezier van!

5. Eindelijk al die boeken lezen of die online training volgen

We willen zoveel, maar het ontbreekt ons vaak aan tijd. In de vakantie niet dus waarom zou je het dan niet doen? Eindelijk al die boeken op je verlanglijst lezen of die gave online training volgen. Je hebt er nu tijd voor! Ontspannen en plannen maken voor de tweede helft van het jaar. Hoe lekker is dat?!

6. Tot slot waar het allemaal om draait: tijd voor elkaar

Vakantie draait allemaal om tijd met elkaar en doen waar je zin in hebt. Er is zoveel leuks te doen en te beleven voor ieders budget dat het echt niet erg is om thuis te blijven. Van een stranddag tot een relaxte dag in de tuin en een tuinfeest, in de vakantie kan het allemaal.

Maak er ondanks alle mogelijke onrust toch een fijne vakantie van!

 

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *