Home + 5x dit doen wij het liefst in de zomer

5x dit doen wij het liefst in de zomer

Oké, gisteren schreef ik nog over mijn ding met zomerkleding, maar verder vind ik de zomer heerlijk. Het is niet mijn favoriete seizoen, maar ieder seizoen heeft zijn charme en die heeft de zomer zeker! Want de zomer is toch wel heel erg fijn. Het weer zit negen van de tien keer mee en dat maakt dat je heel veel leuke dingen kunt ondernemen. Dit doen wij het liefst in de zomer!

1. Barbecueën

De zomer is natuurlijk bij uitstek hét seizoen voor de barbecue of zoals we naar elkaar appen: ‘kom je naar de bbq?’ Bij ons vorige huis hadden we, samen met de buren, open tuinen. We hebben heel wat keren gezellig met elkaar gebarbecued en afgelopen tweede Pinksterdag zouden we dat weer doen. Helaas gooide het weer roet in het eten, maar we plannen wel weer een nieuwe datum. Twee jaar geleden hebben we zelf een mooie Black Bastard barbecue gekocht en die doet hier ook weer dienst. Sterker nog, gisteren hebben we hem weer aangezet!

2. Eindeloos terrasjes pakken

Je kunt mij op een zaterdag of zondag niet blijer maken als we een terrasje pakken. Zo gezellig! We zijn echte Bourgondiërs en kunnen eindeloos borrelen haha. Genieten van elkaar zonder dat we van alles moeten, lekker kletsen en natuurlijk ‘mensen kijken’. Dat is voor ons echte ontspanning.

3. Dagjes weg

In de zomer trekken we er graag op uit. Dat kan natuurlijk ook goed, vanwege het veelal mooie weer. Niet alleen in de vakantie, maar ook in de weekenden ondernemen we van alles. De afgelopen zomers maakte ik lijsten met iedere keer 42 gratis en low budget uitjes en vorig jaar bundelde ik al deze uitjes in een gratis e-book. Zelf hebben we ook veel van deze uitjes gedaan en wat heeft Nederland veel leuks te bieden. Er valt nog genoeg te ontdekken in ons eigen mooie landje!

4. In de tuin hangen

De lange zomeravonden zijn perfect om lekker lang in de tuin te zitten. Ik vind het heerlijk om dan in een hoekje weg te kruipen en te lezen. Verder hebben we altijd wel wat te rommelen in de tuin. Lekker buiten bezig zijn, heerlijk vind ik dat!

5. Naar het strand

Ik heb heel goede herinneringen aan onze zomers op het strandje bij de Reeuwijkse plassen. Ik bracht daar vroeger heel veel tijd door met mijn ouders en familie. Dat was een leuke tijd. Het strand is nog steeds hetzelfde en het is een heerlijke plek voor kinderen. Zelfs als het nog niet zo warm is, is het een superfijne plek om te picknicken of te wandelen.

Welke dingen doen jullie graag in de zomer? Laat het me weten in de comments hieronder of klets mee op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *