Home + Tips om veel ballen in de lucht hoog te houden!

Tips om veel ballen in de lucht hoog te houden!

Ik krijg regelmatig te horen ‘hoe doe jij dat toch allemaal?’, maar ook ‘is het allemaal niet wat veel?’. Ook wordt mij vaak gevraagd naar tips hoe ik dus mijn werk, gezin, studie en bedrijf combineer. Daarom heb ik besloten er een blog over te schrijven.

Want het lijkt mij dan allemaal wel makkelijk af te gaan, maar terwijl ik dit typ heb ik net een werkstuk afgerond waar ik nu even niet meer naar kan kijken, heb ik zere vingers van het typen, schrijf ik steevast Goggle in plaats van Google, knort mijn maag omdat ik nog niet heb gegeten en wil ik deze blog ook goed schrijven voordat ik zo (lees: over een kwartier) M weer uit school moet halen.

Kortom, het is ook niet makkelijk en het kost soms letterlijk bloed, zweet en tranen (oké, bloed is lichtelijk overdreven), maar met deze tips lukt het allemaal en heb je zelfs nog tijd over om te bloggen 😉

Want vraag je zelf nu eens af, waarom zou jij niet zoveel verschillende dingen kunnen combineren? Ik beschik echt niet over een energielevel van 686, maar wel over een goede planning. En dat is nu precies wat je nodig hebt, als je het goed organiseert kan jij het ook. Easy peasy!

Zullen we dan maar beginnen?

combi werk gezin, moederschap, ondernemende moeder, mama blogger, Marisca, Kenter

Thuis

 • Koop een gezinskalender en schrijf iedere zondag voor de komende week op wie wat gaat doen. Schrijf werk- en  schooltijden erop en andere afspraken staan er misschien al op. Zo weet iedereen wanneer er deze week wat moet gebeuren. Van de kapper tot een verjaardag, niemand kan meer zeggen dat ze het niet wisten.
 • Zet de belangrijkste dingen ook in je telefoon, zeker weten dat jij geen afspraak meer vergeet!
 • Zorg voor een duidelijke structuur, zeker in de morgen (spitsuren!). Sta op een vaste tijd op en werk volgens een vast schema. Ik sta om 5.15 uur op en maak daarna meteen het bed op en zet de ramen open. Dan heb ik van 5.30 tot 6.30 uur voor mail, het toilet en de badkamer schoonmaken/dweilen, bloggen, de tassen klaarzetten, maakt niet uit. In een uur kun je een hoop doen! Dit schema werkt inmiddels zo dat we stipt om 8.10 uur op de fiets stappen en naar school gaan. Thuis is het dan echt netjes!
 • Probeer ’s morgens ook al wat van het avondeten voor te bereiden, dat scheelt echt! Of…
 • Zet voordat je gaat slapen alles al klaar voor het ontbijt en schil desnoods de aardappels al. Dat scheelt ’s morgens zoveel!
 • Doordat ik ’s morgens zoveel doe hoef ik ’s middags niet veel meer te doen als ik uit mijn werk kom. Dat is best rustgevend kan ik je vertellen.
 • In het weekend ga ik ’s morgens door het huis. De grote dingen doe ik dan zoals bedden verschonen, ramen zemen etc. Door dit al vroeg te doen hebben we nog de hele dag. En juist het gevoel dat thuis alles op orde is zorgt ervoor dat je kunt ontspannen als je weg bent. Je denkt dan tenminste niet aan de dingen die je nog moet doen.
 • Work hard, play hard zeg ik altijd. Zorg dus voor de broodnodige ontspanning en plan ook gewoon eens een pyjamadag in. En wil je een keer niet koken, dan haal je toch wat? Dat kan af en toe echt wel. Echt.
 • Zet de ramen open en zorg voor voldoende licht, daar krijg je energie van.
 • Probeer op tijd te eten. Wij eten voor 17.30 uur. Dan zijn we op tijd klaar, is de afwas lekker gedaan, heb ik de tijd om M in bad te doen en ligt hij op tijd op bed. Doordat verder ook alles klaar is kan ik nog even werken en ook op tijd gaan zitten. Hello tv of een goed boek! Of een lekker blogjes lezen, dat mag ook…

Werk

 • Zorg ervoor dat je werkplek opgeruimd is. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Klinkt heel suf, ik weet het, maar het werkt wel zo.
 • Lijstjes! Ik werk hele lijstjes af. Ik vergeet echt niets. Pringles doos mee naar school voor een knutselproject? Hij staat al klaar! Presentatie voorbereiden? Done!
 • Probeer alle mailtjes op dezelfde dag te beantwoorden, ook wanneer je zegt dat je er later op terugkomt. Dan blijft werk niet liggen en begin je de volgende dag met een schone lei.
 • Werk je veel thuis? Koop dan bij de HEMA een deskplanner. Hier schrijf je voor de hele week op wat je moet doen. Ideaal, want zo weet je vooruit wat er moet gebeuren en als je iets af kan strepen geeft dat echt een voldaan gevoel.
 • Focus je op één ding tegelijk en check op je werk vooral geen privémail, dat leidt alleen maar af. Trouwens, thuis loopt nu toch alles op rolletjes 😉

 

Overige

 • Zorg ervoor dat je de taken wel wat verdeeld. Zo kom jij ook aan je ontspanning toe.
 • Ga iedere dag naar buiten, frisse lucht doet namelijk goed. Inkoppertje, maar vooral als je thuis werkt wil dat nog weleens vergeten worden.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, en mocht je er zelf nog één hebben laat dit vooral weten in de comments hieronder!

Marisca, Kenter, mamablogger

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 3 maart 2015 / 08:47

  Wauw wat goed zeg.
  Wat ik me af vraag is, je staat best vroeg op, mag ik vragen hoe laat je ’s avonds naar bed gaat?

  Ik ga namelijk zelf binnenkort beginnen aan mijn nieuwe fulltime baan en ik vraag me nu al af hoe ik het allemaal voor elkaar moet krijgen. De combi van werken, mama zijn, partner zijn, het huishouden en tijd voor jezelf!
  En dan niet te vergeten dat ik ook nog voldoende rust nodig heb.
  Kan jij nog wel genoeg rust pakken?

  • 3 maart 2015 / 15:06

   Hoi Bianca,

   Dank voor je reactie! En je hebt helemaal gelijk, ik ga uiterlijk 22.00 uur naar bed, al is dat eerder uitzondering dan regel, omdat ik er vaak wel om 21.30 uur in lig. Het voordeel is dat de wekker van manlief ook heel vroeg gaat, dus hij ook vroeg mee gaat.

 2. 3 maart 2015 / 14:38

  Ik dacht bij de titel: ‘Maar waarom zou ik dat willen?!’ Ik zou gewoon de ballen die teveel zijn laten vallen. Klaar. En met de rest kan ik dan lekker jongleren.

  • 3 maart 2015 / 15:11

   Hahaha, je hebt ook helemaal gelijk! Toch kun je je dan ook afvragen, wat is veel? Daarom ook de trigger in deze titel. Ik krijg zo vaak de vraag, maar zelf vind ik het dus niet teveel. En dan laat ik inderdaad ook nog wel ballen vallen 😉

  • 3 maart 2015 / 16:41

   Ik dacht precies hetzelfde. En als het lukt wel nog even zelf uitkiezen welke ballen je laat vallen en dan vind ik het ook niet zo erg meer omdat ik er controle over heb 🙂

 3. 4 maart 2015 / 00:40

  OMG je staat midden in de nacht op! Ik doe het wel andersom. Blijf tot half 8 in bed, dan aan de slag en ga ‘anaconda nog wat langer door. Voor mij een stuk productiever. Anders ga ik toch alleen maar zitten gapen